Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Júniusi programajánló

Hihetetlen, de máris itt a június, nyakunkon a nyár, a nyári szünet.
Zárt csoportjaink egy része május végén lezárult, javában zajlanak a szülőkonzultációk.
A nyitott foglalkozások eltérő ütemben mennek szabadságra, de a tanév végével, azaz június 21-ig ezek is lezárulnak, egészen a szeptemberi-októberi újraindulásig szünetelnek.

Június közepétől napközis táborok kezdődnek a Belvárosi Közösségi Térben, az 5-15 éves korosztály, valamint a felnőttek is válogathatnak táboraink között. A legtöbb tábor betelt, ám várólistáról még van esélyetek bekerülni. Kérünk benneteket, hogy ha valamilyen okból mégsem tudtok valamelyik táborunkban részt venni, azt levélben, vagy az online rendszerben lemondással mindenképpen jelezzétek felénk, hogy a várakozók közül valaki élni tudjon a táborozás lehetőségével! Együttműködéseteket köszönjük!
A július 2-4-ig tartó Napkerekítő rekreációs- és élménytáborunkba várunk még néhány lelkes szülőt, akik 5-14 éves gyermeküket is magukkal hozhatják, hiszen míg a szülők töltődnek, a gyerekek kikapcsoldásáról is gondoskodunk!
Intézményünk a nyári hónapokban is nyitva áll a nagy melegben hűsölni és frissülni vágyók előtt. A Meseerdő Gyermekfelügyelet, illetve a Hetedhét Játszószoba egész nyáron, a megszokott feltételekkel és nyitvatartással várja a kerületi családokat.
Családbarát specialty kávézónk mindenki előtt nyitva áll egész nyáron, hétköznapokon 8.00 és 19.30 között. A hőségben enyhülést nyújtó klimatizált tereink mellett a kávézó kínálata a friss szendvicsek és péksütemények mellett júniustól hűsítő jeges italokkal és limonádéval bővül.

Nyári foglalkozásaink

Nyári meseest

Felnőtteknek

Június 26. 18.30-19.30

A mesék központi szerepet játszanak az intézmény életében, éppen ezért szinte minden korosztálynak találtok nálunk „mesés” foglalkozásokat. Havonta vannak mesedélutánjaink a kisgyermekes családoknak, évszakonként pedig az élőszavas mesélést élő zene is kiegészíti.
Június 26-án a Nyári Meseesten Szirtes-Szabó Kata az évszakhoz kapcsolódó mesék közül válogat, és a történetek között hangulatban, tematikában is odaillő csodálatos dalok hangzanak el Venczel Móni és Hazay Ancsa előadásában, gitárkísérettel.
Ha szeretnétek részesei lenni egy hangulatos nyáresti mesés élménynek, gyertek, tapasztaljuk meg együtt a meseestek bensőséges, meghitt hangulatát!
Kávéházi nyitott programunkon nem csak kerületi lakosok vehetnek részt!

Napkerekítő rekreációs- és élménytábor

Felnőtteknek és 5-14 éves gyerekeiknek

Július 2-4. 9.00-16.00

Ha szereted a meséket, azért gyere, ha pedig még nem hiszel abban, hogy azok a felnőtteknek is szólnak, akkor azért tarts velünk! Háromnapos rekreációs táborunkban minden azért történik, hogy ti lazulhassatok, elengedjétek magatokat, és feltöltődve, élményekkel telve térjetek haza! Naponta hallgathattok meséket, alkothattok, miközben testileg-lelkileg töltődhettek a táborvezetők segítségével. Szirtes-Szabó Kata és Kreil Melinda meseterapeuták szívvel-lélekkel kísérnek benneteket az úton, miközben gyermekeitek szórakoztatásáról is szakemberek és lelkes önkéntesek gondoskodnak. Adj egy esélyt ennek a fantasztikus élménynek, és akár gyermekeddel jelentkezzetek a táborba!

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Foglalkozások gyerekeknek és családoknak

  • A Baba-mama klubon a szülők és 0-3 éves gyermekeik együtt játszhatnak, mondókázhatnak, énekelhetnek, majd amíg a gyerekek együtt játszanak, a szülők szakembereinkkel és egymással is beszélgethetnek. Eközben új ismeretségek, barátságok születhetnek, miközben mindenki megtapasztalhatja, hogy nincs egyedül. A Baba-mama klub őszi nyitás előtti utolsó foglalkozása június 11-én, kedden 10.15-11.15-ig lesz, érdemes időben bejelentkezni!
  • A Harangjáték egy zeneterápiás foglalkozás, ami minden kedden 16.00-17.00 óráig várja a 0-4 éves gyerekeket és szüleiket! Kokas Klára módszerére alapozva a szülők és a gyerekek kapcsolódásának elmélyítésén van a hangsúly, hangszerek, énekszó, és alkotás segítségével. A Harangjáték őszi nyitás előtti utolsó foglalkozása június 11-én lesz.
  • Minden szerdán és pénteken Kati nénivel mozoghatnak a legkisebbek, szülői kísérettel. A játékos komplex fejlesztő foglalkozáson fejlődési szakaszok szerint kerülnek csoportba a gyerekek, így együtt forgolódnak, kúsznak-másznak, vagy éppen lépegetnek az 1-3 évesek. A népszerű Ficánkolón Kárpáti Katival ebben a tanévben utolsó alkalommal június 12-én és 14-én találkozhattok.
  • A Belvárosi Ringató évek óta minden csütörtök délelőtt két időpontban várja a szülőket 6 hetes – 4 éves korú gyermekeikkel dúdolni, énekelni, ringatni. A zenés foglalkozásokon az óvoda előtti korosztály zenei nevelésére kaphattok mintát, oldott, szeretetteli légkörben énekelünk, játszunk együtt, egészen június 20-ig, ami után a Belvárosi Ringató is jól megérdemelt pihenőjére vonul vissza.

Csoportos foglalkozások felnőtteknek

  • Már megszokhattátok, hogy a hetet lendületesen, tornával indítjuk. A Kenguru baba-mama tornán a 0-3 éves gyerekeket is bevonjuk a mozgásba, vagy akár míg mi tornázunk, ők elfoglalhatják magukat a teremben lévő játékokkal. Ha pedig gyermek nélkül érkeznétek, akkor 10.30-tól a Lendülőn egy kicsit dinamikusabban indítjuk a hétfőnket, mozgással, erősítő és kardio gyakorlatokkal lendülünk formába. Mindkét foglalkozáson június 17-ig vár benneteket szeretettel Szabó-Szenczi Zsuzsi.
  • A szenior korosztálynak szintén fontos, hogy lendületben maradjanak, Szeniortánc foglalkozásainkon kíméletes sporttevékenységgel segítünk testileg és lelkileg is frissen tartani őket. A gyakorlatok révén mozgásban tartjuk az izmokat, ízületeket, és a különböző idegpályákat is. A korosztálynak kedves zenékből készített válogatással Bozóki Eszter minden kedden és csütörtökön 14 órától várja az 50 év felettieket, egészen június 20-ig.
  • Szenior mesemondóink is lassan megkezdik a nyári pihenést. Egész évben minden csütörtökön összeültek, meséltek, mesékről beszélgettek, készültek a Családi mesedélutánokra. Június 13. után legközelebb ősszel találkozunk, akkor várjuk az újabb mesekedvelő, mesélni vágyó szenior korúakat is Szenior mesemondó programunkba!

Egyéni foglalkozások felnőtteknek

A Belvárosi Közösségi Térben különféle szakemberek, számtalan végzettséggel, széleskörű módszertani ismeretekkel, nagy tapasztalattal várnak benneteket nem csupán csoportos foglalkozásokon, de egyéni konzultációs lehetőséggel is!

  • A szüléssel/születéssel kapcsolatban sok kérdés felmerülhet bennetek, ahogyan az azután következő időszak is sok meglepetést tartogat. Ha szeretnétek felkészülten belevágni életetek nagy kalandjába, és kérdéseitekre választ kapni a kezdetektől a baba első három életévében, jelentkezzetek Hangolódó foglalkozásainkra! Ha pedig érdekel benneteket a hordozás, vagy még keveset tudtok róla, ebben is tudunk segíteni. Több mint 30 féle hordozóeszközt kipróbálhattok, és Segesdi Edina dúla, gyermekágyas segítő, baba- és gyermekhordozási tanácsadó segítségével a számotokra legideálisabbat is egészen biztosan meg fogjátok találni. Jelentkezni e-mailen a segesdi.edina@segitokezek.com címen, vagy telefonon tudtok: +36 30 604 0482.
  • Kérdésed van önmagaddal, gyermekeddel, kapcsolataiddal összefüggésben? A Belvárosi Közösségi Térben lehetőségetek van pszichológus szakemberrel konzultálni. Az 1-5 alkalmas tanácsadás keretében a hozott probléma feltárása, a belső energiaforrások megkeresése, és ezek segítségével a nehézségek megoldásának támogatása történik, a lelki egyensúly visszanyerésének érdekében. Időpontot közvetlenül munkatársunkkal, Koller Évával tudtok egyeztetni, telefonon: +3630 198 4701, vagy e-mailen keresztül: koller.eva@segitokezek.com.

Egyéb programlehetőségek a Belvárosi Közösségi Tér termeiben

A Belvárosi Közösségi Térben egyre több olyan szolgáltatással találkozhattok, amit külső szakemberek tartanak intézményünkben, ám nem a mi szakmai szervezésünkben. Ezek olyan, nem csak kerületi lakosok számára elérhető csoportok, amiket térítés ellenében vehettek igénybe. A foglalkozásokról mi is hírt adunk, ajánljuk figyelmetekbe!

Csütörtökönként 9 órától a FitMom baba-mama tornán 6 hetes – 2 éves korú gyerekeinket is bevonjuk az edzésekbe, akik ha épp nincsenek fizikai kapcsolatban velünk, akkor egymással és a teremben lévő játékokkal tudják jól érezni magukat. Az edzések bemelegítéssel kezdődnek, majd keringésfokozó gyakorlatokat végzünk álló helyzetben, ezután a kritikus női zónákra helyezzük a hangsúlyt. A várandósság alatt a testünkben esetleg kialakult sérült területek visszaállításán is dolgozunk, az egyéni állapotra is figyelmet fordítva. Jelentkezni a zsuzsi.szenczi@gmail.com e-mail címen vagy a +36 30 581 6417 telefonszámon tudtok.

Aktuális

Mesék éjszakája 2024

Felnőtteknek

Június 15. 17.00-19.00 és 20.00-24.00

A Mesék éjszakáját immár hatodik alkalommal rendezik meg idén Budapesten. Meseterapeuták mesélnek mesekedvelő felnőtteknek, többek között munkatársunk, Szirtes-Szabó Kata is ott lesz mindkét budapesti helyszínen.
A Bartók Béla úti B32 Galéria és Kultúrtérben késő délután, illetve este 8 órától a Gellérthegyen, a Mesék tisztásán találkozhattok Katával, aki most is varázslatos történetekkel készül. Érdemes ellátogatni az eseményre, hiszen egészen biztosan különleges élmény lesz a szabad ég alatt, a csillagok fényénél mesét hallgatni!

Könyvbemutatón jártunk

A Belvárosi Közösségi Teret Kubovics-Juhász Csilla prevenciós szakmai vezető és Szirtes-Szabó Kata prevenciós szakmai koordinátor képviselték a DiabErnyő Alapítvány könyvbemutatóján, az idei évben kezdődött együttműködésünk keretében.
Az alapítvány által kiadott mesekönyv a napokban kikerült a kávézó polcára, amit a nálunk is foglalkozásokat vezető Kreil Melinda szerkesztett, és melyben Szirtes-Szabó Kata egyik mesefordítása is szerepel.
A Diabhullámok című könyvet kereskedelmi forgalomban nem találjátok meg, ezt helyben tudjátok átlapozni, olvasgatni. Mindenképpen érdemes, hiszen hasznos és értékes gyűjteményről van szó, gyakorlati tanácsokkal kiegészítve. Együttműködésünk az alapítvánnyal folytatódik, a nyár folyamán diabétesszel élő gyerekek nyári napközis táborának is helyet biztosítunk.

Frissülj fel Családbarát speciality kávézónkban!

Ha a nyári nagy melegben frissülni szeretnél, nálunk jó helyen jársz! A Belvárosi Közösségi Tér helyiségei klimatizáltak, mindenhol kellemes hőmérséklet vár egész nyáron. Családbarát specialty kávézónk kínálata emellett júniustól jeges italokkal is vár benneteket, ízesített, gyümölccsel dúsított limonádéinkon kívül kávéinkat, és egyéb frissítőinket jéggel is kérhetitek.

Elfelejtett tárgyak keresik gazdájukat!

A tanév során néhány ruhadarab, kulacs, egyéb kiegészítő a Belvárosi Közösségi Térben maradt. Talán van nálatok is olyan dolog, amit hiányoltok, amiről már le is mondtatok.
Kérünk benneteket, hogy június 21-ig ellenőrizzétek recepciónkon a talált tárgyak kupacát, hátha akad köztük olyan, amit ti felejtettetek nálunk!
A nyári nagy pakolás-selejtezés előtt adjatok esélyt ezeknek a holmiknak, hogy újra rátok találjanak!

Kulturális programok

A Belvárosi Közösségi Tér 2023 szeptemberétől tematikus, kulturális hírlevéllel is jelentkezik. Amennyiben érdekel a kerületi művelődési élet, szívesen szereznél élményeket a Belváros szívében különböző sétákon, programokon, iratkozz fel a kulturális rendezvényekről szóló hírlevelünkre neved megadásával a segitokezek@segitokezek.com címen!

Meghívó

2024. június 18-án (kedd) 10 órára a Fővárosi Törvényszék (Budapest, V. ker. Markó u. 27.) bejárására. A Hauszmann Alajos által tervezett, az Alkotmány, a Nagy Ignác, a Markó és a Bihari János utcák által határolt épületet – a Fővárosi Törvényszék otthonát – 1890-ben adták át. A később műemlékké nyilvánított palotát maga Ferenc József is számos dicsérő jelzővel illette. Legdíszesebb tárgyalója az úgynevezett esküdtszéki terem, amely ma is őrzi eredeti formáját, a legfőbb dísze Feszty Árpád hat táblaképe.
A vezetés időtartama 60-70 perc.
Jelentkezni a segitokezek@segitokezek.com címen, vagy a 30/466-0785-ös telefonszámon lehet.

Nyári menetrend a Belvárosi Közösségi Térben

A Belvárosi Közösségi Tér foglalkozásai június 24-től, a napközis táborok ideje alatt, szünetelnek. A Hetedhét Játszószoba és a Családbarát specialty kávézó egész nyáron a megszokott nyitvatartással várják a látogatókat! A Meseerdő Gyermekfelügyelet augusztus 19. és 30. között tart rövid szünetet, egészen addig a megszokott módon vehető igénybe.
A szeptemberben induló programokról a Belvárosi Közösségi Tér augusztusi Hírleveléből értesülhettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük