Belvárosi Közösségi Tér

Minden belvárosi polgár a belvárosi közösség tagja. Szolgáltatásainkkal és programjainkkal ezt az összetartozást szeretnénk erősíteni.

A Belvárosi Közösségi Tér újfajta szemléletében egy olyan egyedülálló szolgáltatási rendszer valósul meg Belváros-Lipótvárosban, amely az V. kerületben élők közösségi színtereként funkcionál. Ingyenesen látogatható rendszeres szolgáltatásainkkal, programjainkkal a gyermeket váró párokat, kisgyermeket nevelő szülőket és gyermekeiket, a fiatal felnőtteket, az idős lakosságot és a magasabb iskolai végzettségű álláskeresőket szeretnénk megszólítani és meghívni.

Céljaink:

  • ingyenes szolgáltatásokat nyújtunk, hogy a Belvárosban élők valóban otthon érezzék magukat a kerületben
  • rendszeres programjainkkal komplex módon szeretnénk bekapcsolódni a belvárosi családok mindennapjaiba
  • a belvárosi családok szabadidejüket egyszerre örömteli s a gyermek fejlődése számára optimális tevékenységekkel szeretnénk megtölteni
  • hidat szeretnénk építeni a generációk között, ezért a Belvárosi Közösségi Tér a legkisebbektől az idősebb korosztályig minden belvárosi polgárt tárt karokkal vár

Szolgáltatásaink:

  • a belvárosi kisgyermekes családok részére szakképzett munkatársakkal rendszeres szolgáltatások, programok, rendezvények szervezése, programjaink keretében családkonzultációk biztosítása
  • segítségnyújtás álláskeresőknek
  • segítségnyújtás az időskori magány enyhítésében

Ha családoddal része szeretnél lenni a közösségünknek, találkozzunk rendezvényeinken, vegyetek részt ingyenes szolgáltatásainkon és látogassatok el közösségi oldalunkra is, illetve iratkozzatok fel hírlevelünkre, így programjaink időpontjairól és részleteiről mindig aktuálisan tájékozódhattok.

Polgármesteri köszöntő

Kedves Belvárosi Polgár!

Örömmel köszöntöm Önt a Közösségi Tér honlapján!

Egy olyan oldalt ajánlhatok a figyelmébe, amit gondos munkával, legjobb tudásunk szerint, kimondottan Önnek – mint a belvárosi közösség tagjának – készítettünk kollégáimmal.  Akár már a Közösségi Tér szolgáltatásainak igénybevevőjeként, akár egyelőre csak érdeklődőként látogatott el erre az oldalra, biztos vagyok benne, hogy hasznos hírekre, információkra, programokra fog bukkanni. Amennyiben kismamaként kereste fel a Közösségi Tér honlapját a szülővé válásban segítő programjainkat, szakértőink tanácsait, gyakorló szülőként a gyermeke hasznos időtöltését, fejlesztését szolgáló foglalkozásainkat érdemes böngésznie, ha az idősebb korosztályhoz tartozik, akkor a mindennapjai megkönnyítéséhez vagy akár számítástechnikai ismeretei bővítéséhez is találhat segítséget.

A Közösségi Tér honlapja, szolgáltatásai éppen olyan sokszínűek, mint a belvárosiak közössége. Hiszen a kerületünkben együtt – és nem csupán egymás mellett – élnek gyerekek, szülők, nagyszülők, fiatal párok, nyugdíjasok, dolgozók, tanulók és éppen ez teszi igazán otthonossá a Belvárosunkat. Ezért törekedtünk arra, hogy lakóink mindnyájan egy honlapon, egy helyen, egy Térben találhassák meg azokat a szolgáltatásokat, amikkel Önkormányzatunk hozzájárulhat ahhoz, hogy minél kellemesebben teljenek a mindennapjaik.

Kívánom, hogy ugyanolyan szívesen látogassák – mind virtuális, mind valós formájában – a Közösségi Teret, amilyen nagy szeretettel készítettük Önöknek!

Üdvözlettel:
Szentgyörgyvölgyi Péter
polgármester

Alpolgármesteri köszöntő

Tisztelt Belvárosi Polgár!

A kerület alpolgármestereként és szakpolitikusként munkatársaimmal együtt sokat teszünk azért, hogy kerületünkben a szociális ellátórendszerünk magas biztonságot nyújtson. Ennek keretében kiszélesítettük az önként vállalt szociális szolgáltatási feladatainkat. 2014. szeptember óta működik a Belvárosi Közösségi Tér, amely a kerület minden polgára számára elérhető szociális szolgáltatásokat nyújt. Legnagyobb kincseink a gyermekeink, ezért minden évben két alkalommal megrendezzük a kortárs irodalmi játszóteret a családok egységének jelképeként. A Belvárosi Közösségi Tér az itt élők valós szükségleteire kíván reagálni.  Nemcsak politikusként, hanem édesanyaként tisztában vagyok azzal, hogy a szülővé válás egy életre szóló hivatás, melyre tudatosan kell felkészülni. A Belvárosi Közösségi Tér a várandósság kezdetétől a kamaszkor végéig kísérő szolgáltatásaival és programjaival szeretnénk még otthonosabbá tenni kerületünket az Önök és gyermekeik számára. Többgenerációs belvárosi polgári család tagjaként fontosnak tartom, hogy segítséget nyújtsunk minden korosztály számára és erősítsük a generációk közötti kommunikációt. A gyermekes családok és az idősebb korosztály mellett a magasabb iskolai végzetséggel rendelkező álláskeresőknek is segítséget nyújtunk, hogy mihamarabb megtalálják helyüket a munka világában.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata nevében ezúton szeretettel meghívom Önt és kedves családját a Belvárosi Közösségi Tér új programjaira.

Üdvözlettel:
Jeneiné dr. Rubovszky Csilla

alpolgármester