Szülőknek

A foglalkozások pontos időpontjai megtalálhatók Órarend menüpontunk alatt. 

Ha még nem jártál nálunk, kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az órarendben az egyes alkalmakra is.
Ha már rendelkezel aktív regisztrációval, jelentkezz be hétről hétre az egyes programokra!

Minden foglalkozásunkra online bejelentkezés szükséges!

Az online regisztrációs rendszerrel továbbra is biztosítani szeretnénk az V. kerületi családok kizárólagos részvételét foglalkozásainkon, illetve szeretnénk segíteni nektek abban, hogy könnyebben és átláthatóbb módon tudjatok bejelentkezni, illetve csatlakozni a Belvárosi Közösségi Tér tagjai közé.

Csudamadár

A Csudamadár csoportban az éneklés és mesehallgatás közben blokkolódik a félelemérzet, stresszoldó és boldogsághormonok termelődnek, a jelenlévőkből aktív közösség teremtődik. A foglalkozás során a mese és a zene szerves egységként van jelen, egy téma köré felépítve. Bővebben itt.

Kávéházi meseestek

A Belvárosi Közösségi Tér kávézójában 2-3 havonta 1 alkalommal te is megtapasztalhatod az élőszavas mesemondás különleges élményét. Mindig az adott ünnephez vagy évszakhoz választjuk ki az aktuális meséket, amelyeket zenével is kísérünk. Kávéházi meseestjeink mindenki számára nyitottak, nem csak kerületi lakosok számára látogathatóak! Bővebben itt.

Apa meg én

Az Apa+én egynapos programjai a kettesben töltött, minőségi időről szólnak. Egy-egy programra 10-15 apuka érkezik 10-15 gyermekkel, mindenki eggyel. A programokat profi trénerek vezetik, és egy-egy tematikát követnek, amelyek mesék, játékok, történetek köré épülnek. Bővebben itt.

Kismama masszázs

A kismamának szüksége van lelassulásra, az izmok ellazulására, esetleg nyújtására, a szervezet energiával való feltöltésére. Nagyon fontos ilyenkor a lélek megnyugvása is, hiszen ebben a befelé tekintő időszakban a legkisebb zavaró körülmény is testi tüneteket okozhat. A várandósság csodálatos időszak, de a vele együtt járó kellemetlen tünetek megnehezíthetik a hétköznapokat, melyben segíthet a masszázs is. Bővebben itt.

Baba-mama jóga

A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával. A jóga gyakorlatok elősegítik az anyuka regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját. A jógapozíciók fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez. Bővebben itt.

Hangolódó

Hangolódás a babával való létre. Egyéni foglalkozás sorozat várandósoknak. A foglalkozások során családra szabottan, egyéni érdeklődés szerint alakítjuk ki a találkozások témáit, illeszkedve a család igényeihez. Beszélhetünk bármiről, ami a párt, a családot érinti, foglalkoztatja a babavárás közben. A kisbaba érkezése teljes mértékben átalakítja addigi életünket, mindennapjainkat, kapcsolatainkat, hiszen egy teljesen új világ nyílik meg előttünk. A várandóság 9 hónapja hivatott arra, hogy ezeket a változásokat elfogadjuk, és kialakítsuk új életünk fókuszait, szempontjait, működését. A Hangolódó foglalkozások lehetőséget adnak arra, hogy sorra vegyük azokat a témákat, amikkel a megváltozott életünkben szembe találkozunk, amik foglalkoztatnak bennünket. Bővebben itt.

Szülés utáni regeneráció az első évben

Az édesanya a babájával akkor tudja a legharmonikusabb kapcsolatot kialakítani, ha testben és lélekben is jól érzi magát, hiszen ez a kapcsolat egy egység, ahol a baba egészsége mellett az édesanyáé is elengedhetetlen. Ebben segít a szülés utáni regenerációs program. Bővebben itt.

Kismama jóga

Ha egészséges várandósságra, könnyű szülésre, a szülést követő gyors regenerációra vágysz, illetve szeretnél egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabáddal, csatlakozz hétfő esti kismamajóga csoportunkhoz. Nem szükséges sem jógában, sem pedig más sportágban szerzett korábbi tapasztalat. Ha betöltötted a 14. hetet, illetve nincs semmilyen orvosi ellenjavallat, akkor bátran gyakorolhatod ezt a mozgásformát. Bővebben itt.

Anyamesék

Az Anyamesék egy 8 alkalmas zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Bővebben itt.

Baba- és gyermekhordozási tanácsadás, oktatás

A hordozási tanácsadások során a családok megismerhetik a különböző hordozóeszközöket, megtalálhatják a saját hordozóeszközüket. A szülők tanácsot kapnak a választott eszköz használatáról, az egészséges és biztonságos hordozásról az ortopédiai szempontokat is figyelembe véve mind a baba mind a hordozószemély szempontjából. Eközben pontosan igazodunk a baba korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a megnyilvánuló igényekhez. A különböző foglalkozások a születés pillanatától a hordozós kor végéig felölelik és átfogják a babahordozás lehetőségeit. A hordozási tanácsadást szakképzett oktató végzi. További részletek és tematika itt.

Világjáró Mesekör

Mostantól a mese nem csak a gyerekeké! A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várjuk a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket. Bővebben itt.