Szülőknek

A foglalkozások pontos időpontjai megtalálhatók Órarend menüpontunk alatt. 

Ha még nem jártál nálunk, kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az órarendben az egyes alkalmakra is.
Ha már rendelkezel aktív regisztrációval, jelentkezz be hétről hétre az egyes programokra!

Minden foglalkozásunkra online bejelentkezés szükséges!

Az online regisztrációs rendszerrel továbbra is biztosítani szeretnénk az V. kerületi családok kizárólagos részvételét foglalkozásainkon, illetve szeretnénk segíteni nektek abban, hogy könnyebben és átláthatóbb módon tudjatok bejelentkezni, illetve csatlakozni a Belvárosi Közösségi Tér tagjai közé.

Kávéházi meseestek

A Belvárosi Közösségi Tér kávézójában 2-3 havonta 1 alkalommal te is megtapasztalhatod az élőszavas mesemondás különleges élményét. Mindig az adott ünnephez vagy évszakhoz választjuk ki az aktuális meséket, amelyeket zenével is kísérünk. Kávéházi meseestjeink mindenki számára nyitottak, nem csak kerületi lakosok számára látogathatóak! Bővebben itt.

Hangolódó

Hangolódás a babával való létre. Egyéni foglalkozás sorozat várandósoknak. A foglalkozások során családra szabottan, egyéni érdeklődés szerint alakítjuk ki a találkozások témáit, illeszkedve a család igényeihez. Beszélhetünk bármiről, ami a párt, a családot érinti, foglalkoztatja a babavárás közben. A kisbaba érkezése teljes mértékben átalakítja addigi életünket, mindennapjainkat, kapcsolatainkat, hiszen egy teljesen új világ nyílik meg előttünk. A várandóság 9 hónapja hivatott arra, hogy ezeket a változásokat elfogadjuk, és kialakítsuk új életünk fókuszait, szempontjait, működését. A Hangolódó foglalkozások lehetőséget adnak arra, hogy sorra vegyük azokat a témákat, amikkel a megváltozott életünkben szembe találkozunk, amik foglalkoztatnak bennünket. Bővebben itt.

Anyamesék

Az Anyamesék egy 8 alkalmas zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Bővebben itt.

Baba- és gyermekhordozási tanácsadás, oktatás

A hordozási tanácsadások során a családok megismerhetik a különböző hordozóeszközöket, megtalálhatják a saját hordozóeszközüket. A szülők tanácsot kapnak a választott eszköz használatáról, az egészséges és biztonságos hordozásról az ortopédiai szempontokat is figyelembe véve mind a baba mind a hordozószemély szempontjából. Eközben pontosan igazodunk a baba korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a megnyilvánuló igényekhez. A különböző foglalkozások a születés pillanatától a hordozós kor végéig felölelik és átfogják a babahordozás lehetőségeit. A hordozási tanácsadást szakképzett oktató végzi. További részletek és tematika itt.

Világjáró Mesekör

Mostantól a mese nem csak a gyerekeké! A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várjuk a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket. Bővebben itt.

Most én jövök!

Ha volt már, hogy úgy érezted, mindenre jut idő, csak önmagadra nem, ha úgy érzed, nincs lehetőséged pihenni, feltöltődni, megállni egy pillanatra és megnézni, mi az, ami számodra igazán fontos, ezt a csoportot neked találtuk ki! Anyáknak és apáknak, akiket maga alá gyűr a mókuskerék, fiatal felnőtteknek, akik keresik saját útjukat, középkorúaknak, akik szeretnék meglelni erőforrásaikat, időseknek, akik vágynak a megújulásra. Mindenkinek, aki szeretne másokkal együtt, mások tükrében is önmagára tekinteni, kapcsolódni, aktivizálni szunnyadó energiáit, saját igazi énjére találni.  Bővebben itt.

Baba és kisgyermek elsősegély tanfolyam

Március 1-én és 8-án délután ingyenes elsősegélyképzésre nyújtunk lehetőséget az V. kerületi várandós kismamáknak, leendő apukáknak illetve 2 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőknek.

Legfőbb vágyunk, hogy gyermekeink egészségesen, biztonságban fejlődjenek. Ennek érdekében sok mindent megteszünk, néha eszközök segítségével próbáljuk megoldani, néha a tudásunkat gyarapítjuk. Mi ehhez az utóbbihoz szeretnénk hozzájárulni.
Kiscsoportos, interaktív, megelőző szemléletű foglalkozásokra számíthatsz, ahol gyakorlatot szerezhettek a kritikus helyzetek kezelésében (pl. lázgörcs – vérzés – mérgezés kezelése; légúti idegentest eltávolítása; eszméletlen állapot vizsgálata stb.) Bővebben itt.

Szülőklub

Kávéházi beszélgetés szülőknek – fontos témákról, kötetlen hangulatban. Minden hónap utolsó szerdáján teret adunk azoknak a témáknak, amik mindannyiunk életében fókuszban vannak. Ezeken az alkalmakon lehetőség nyílik szülőként megélt nehézségeink kifejezésére, tapasztalatcserére, új nézőpontok találására szülőtársak között, szakemberek kísérésével. Bővebben itt.

Kenguru (baba-mama torna)

A baba-mama tornákon a babákat is bevonjuk a testmozgásba. Ha épp nincsenek fizikai kontaktusban velünk, akkor egymással és a teremben lévő játékokkal tudják jól érezni magukat. Bővebben itt.

Lendülő

Amíg a gyerekek a Meseerdőben játszanak, az anyák újra formába lendülnek!
Ha szeretnéd visszanyerni korábbi formádat, vagy csak szeretsz sportolni, és kikapcsolódnál egy kicsit, várunk a saját testsúllyal és kisebb eszközökkel végzett, gyerekzsivaj-mentes alakformáló órákon! Bővebben itt.

Útkereső

Hatalkalmas foglakozássorozatra várunk benneteket, akik a munka világában bolyongva keresitek utatokat. Ha éppen visszatérsz a kisgyermeked mellől, vagy már nem érzed jól magad a jelenlegi munkahelyeden, akkor segítünk neked a döntéshelyzetekben kiigazodni, felkészülni a változásokra, vagy éppen (más) irányt választani. Bővebben itt.

Belvárosi horgolókör


Szeretsz alkotni, szeretnél új technikákat elsajátítani? Várjuk a vállalkozó szellemű kamaszok, lelkes édesanyák, gondos nagymamák jelentkezését, hogy a horgolás egyszerűbb és bonyolultabb fogásait együtt, egymástól sajátítsuk el!
Az október közepétől májusig tartó 15 alkalmas, 60-90 perces szakkörön többek között arctisztító korongot, hópelyhet, babakendőt, mikulászsákot, játék cicát horgolunk. Az eszközöket mi biztosítjuk, az alkalmak pontos időpontját a jelentkezőkkel együtt egyeztetjük. Bővebben itt.