Időseknek

A foglalkozások pontos időpontjai megtalálhatók Órarend menüpontunk alatt. 

Szeniortánc ÚJ FOGLALKOZÁS

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák „olajozását”. A szeniortánc Nyugat-Európában már 40 éve működik, de hazánkban csak most kezd ismertté válni, és 2018. január 11-étől a Belvárosi Közösségi Térben is elérhető. Bővebben itt.

Szenior mesemondó program

A program célja többrétű. Egyrészt szeretnénk a mesélni, mesékkel foglalkozni vágyó idősek számára egy csoportot létrehozni, ahol mesékkel és egymással találkozhatnak. Másrészt idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni azáltal, hogy a mesemondó családi délutánok keretében a csoport tagjai röpíthetik el a gyerekeket a mesék birodalmába. Bővebben itt.

„Életem albuma!” ÚJ FOGLALKOZÁS

_MG_8910

Az „Életem albuma!” program egyedülálló, új kezdeményezés, amely egyszerre szól a kerület idős – 60 év feletti – és középiskolás lakóinak. Bővebben itt.

Segítő Kezek Idősügyi Program

sk_4

Egyik fő profilunkat képezi az V. kerületben lakó, 80 év feletti idősek magányának enyhítése, az aktív időskor új lehetőségeiének megteremtése. A belvárosi idősek olyan tevékenységekhez kérhetik a segítségünket, amely az időslátogató munkatársakkal közösen végezhető, és nem tartozik a házi segítségnyújtás, illetőleg ápolási, gondozási szolgáltatások keretébe. Bővebben itt.

Segítő Kezek Infokommunikációs Program

sk

Az Infokommunikációs Program azzal a céllal jött létre, hogy feltárja a modern technológiai eszközök (számítógép, okostelefon, vészjelző karperec, hordozható vérnyomásmérő) alkalmazhatóságát a 75 év feletti idősek körében, valamint elemezze az innovatív, 21. századi megoldások adaptálhatóságát a szociális alapszolgáltatások területén. Bővebben itt.