Időseknek

A foglalkozások pontos időpontjai megtalálhatók Órarend menüpontunk alatt. 

Ha még nem járt nálunk, kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztráljon be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiválja regisztrációját lakcímkártyája bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezzen be az órarendben az egyes alkalmakra is.
Ha már rendelkezik aktív regisztrációval, jelentkezzen be hétről hétre az egyes foglalkozásokra!

Az új online regisztrációs rendszerrel továbbra is biztosítani szeretnénk az V. kerületiek kizárólagos részvételét foglalkozásainkon, illetve szeretnénk segíteni nekik abban, hogy könnyebben és átláthatóbb módon tudjanak bejelentkezni, illetve csatlakozni a Belvárosi Közösségi Tér tagjai közé.

Szeniortánc

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák „olajozását”. A szeniortánc Nyugat-Európában már 40 éve működik, de hazánkban csak most kezd ismertté válni, 2018-tól pedig Belvárosi Közösségi Térben is elérhető. Bővebben itt.

Szenior mesemondó program

A program célja többrétű. Egyrészt szeretnénk a mesélni, mesékkel foglalkozni vágyó idősek számára egy csoportot létrehozni, ahol mesékkel és egymással találkozhatnak. Másrészt idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni azáltal, hogy a mesemondó családi délutánok keretében a csoport tagjai röpíthetik el a gyerekeket a mesék birodalmába. Bővebben itt.

A Segítő Kezek Idősügyi Programjai

Időslátogató Program

Egyik fő profilunkat képezi az V. kerületben lakó, 80 év feletti idősek magányának enyhítése, az aktív időskor új lehetőségeiének megteremtése. A belvárosi idősek olyan tevékenységekhez kérhetik a segítségünket, amely az időslátogató munkatársakkal közösen végezhető, és nem tartozik a házi segítségnyújtás, illetőleg ápolási, gondozási szolgáltatások keretébe. Bővebben itt.

Infokommunikációs Program

sk

Az Infokommunikációs Program 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy feltárja a modern technológiai eszközök (számítógép, okostelefon, vészjelző karperec, hordozható vérnyomásmérő) alkalmazhatóságát a 75 év feletti idősek körében, valamint elemezze az innovatív, 21. századi megoldások adaptálhatóságát a szociális alapszolgáltatások területén. Bővebben itt.