Időslátogató Program

Egyik fő profilunkat képezi az V. kerületben lakó, 80 év feletti idősek magányának enyhítése, az aktív időskor új lehetőségeiének megteremtése. Annak érdekében, hogy az idősek a lehető leghosszabb ideig a saját megszokott környezetükben élhessenek, létrehoztuk a „Segítő Kezek” idősügyi programot. A program a házi segítségnyújtás kiegészítéseként funkcionál.

A belvárosi idősek olyan tevékenységekhez kérhetik a segítségünket, amely az időslátogató munkatársakkal közösen végezhető, és nem tartozik a házi segítségnyújtás, illetőleg ápolási, gondozási szolgáltatások keretébe. Azonban a két szolgáltatás nem zárja ki egymást, sőt a jó együttműködésnek köszönhetően segíteni is tudjuk egymás munkáját.

A kerületben élő idős lakosok segítséget kérhetnek tőlünk különösen az alábbi tevékenységekhez:

  • társalgás, felolvasás
  • közös bevásárlás
  • közös séta
  • orvoshoz, gyógyszertárba, fodrászhoz, egyéb szolgáltatóhoz kísérés

Belváros-Lipótvárosban a korábbi intézményközi kapcsolatokra építve a Program során hatékonyan együttműködünk az Egyesített Szociális Intézménnyel, Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálattal és az V. kerületi Rendőrkapitánysággal.
Amennyiben az V. kerületben él saját otthonában, elmúlt 80 éves és szívesen venné igénybe időslátogató kollégáink segítségét, forduljon hozzánk bizalommal.

Jelentkezés: Fige Gergely, idősügyi szakmai vezető
Telefon: 06-30-466-9931
E-mail: fige.gergely@segitokezek.com