Most én jövök!

Ha volt már, hogy úgy érezted, mindenre jut idő, csak önmagadra nem, ha úgy érzed, nincs lehetőséged pihenni, feltöltődni, megállni egy pillanatra és megnézni, mi az, ami számodra igazán fontos, ezt a csoportot neked találtuk ki! Anyáknak és apáknak, akiket maga alá gyűr a mókuskerék, fiatal felnőtteknek, akik keresik saját útjukat, középkorúaknak, akik szeretnék meglelni erőforrásaikat, időseknek, akik vágynak a megújulásra. Mindenkinek, aki szeretne másokkal együtt, mások tükrében is önmagára tekinteni, kapcsolódni, aktivizálni szunnyadó energiáit, saját igazi énjére találni.

A Most én jövök! felnőttek számára kínál lehetőséget arra, hogy önmagukkal foglalkozzanak, változatos témák mentén, különböző módszereket próbálhassanak ki önmaguk megismerésére és a feltöltődésre. A havi rendszerességű háromórás foglalkozások során kipróbálhatjátok magatokat a művészet-, mese-, testtudat- és táncterápia, vagy akár a pszichodráma világában, így amellett, hogy mélyebben megismerhetitek saját magatokat, ezekből az ízelítőkből megtudhatjátok, melyik kifejezési eszköz igazán nektek való.

8. alkalom – BOLDOGSÁGTÜKÖR – lelki egyensúly a mindennapokban

2024. május 10. 16:30-19:30

„A boldogság egy pálcikaember, te rajzolod a két kezeddel.”
Vajon mi, mi minden határozza meg a boldogságérzetünket, jóllétünket? És azt, ha ha múlni kezd?
Észrevesszük, mikor billenünk, kezdünk kimerülni és nem érezzük jól magunkat a bőrünkben? Felismerjük, mikor fogy belőlünk a lendület, a lelkesedés? Pszichés egyensúlyunk számos tényezőtől függ, külső körülményektől és belső állapotainktól is. Ezek közül pedig jó néhányra van ráhatásunk. Hogy mit tehetünk lelki jóllétünk fenntartásáért? Ennek járunk utána a MOST ÉN JÖVÖK május 10-i alkalmán, asszociációs kártyák, meseterápia, testtudat és alkotás segítségével”

Az alkalmat Kreil Melinda tartja.

7. alkalom – Szerepeink körforgásában

2024. április 19. 16:30-19:30

Nő, anya, barát, társ, házvezető, a család lelke… Sokféle szerepben vagyunk jelen családunkban. Gyakran nehéz ezek között megtalálni a priotitásokat, önmagunkat. Következő alkalmunkon egy sajátélményű szociodráma játékot kínálunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan jönnek létre azok a szerepek a családokban, amiket játszunk. Mennyire merevek ezek a szerepek és vajon alakíthatóak-e? Mi kell ahhoz hogy változni tudjanak? A gyakorlatokban szerzett élményeket az alkalom végén közösen átbeszéljük.

Az alkalmat Horváth Kata és Pados Eszter pszichodráma és szociodráma vezetők tartják.

6. alkalom – Családunk tükrében

2024. március 1. 16:30-19:30

Most ti jöttök, kedves fáradt, mindenre figyelő, mindent megszervező, másokra is tekintettel lévő szülőtársak! Március 1-jén 16.30-tól újra ti lesztek a középpontban, a ti történeteitek, érzéseitek és kérdéseitek. A téma, amiben elmerülünk: a család. Milyennek látnak a családtagjaim? Mit hozok otthonról, mit viszek haza? Nézzük meg magunkat – családunk tükrében!

Az alkalmat Koller Éva és Szirtes-Szabó Kata tartja.

5. alkalom – Érzelemszabályozás

2024. február 2. 16:30-19:30

Ha a szülő jól van, a család is jól van. De mi az hogy jól? Mit tehetünk ezért? Hogyan tudunk magunknak és a körülöttünk élőknek segíteni? Ha Neked is kimerítő volt a téli szünet, vagy már nem is emlékszel, hogy feltöltődtél, várunk egy közös nevetős, kiabálós, érzelmekkel szembesülős alkalomra! Az élménypedagógia jó eszköz lehet, hogy játékos formában találkozzunk ezekkel a nem mindig könnyű érzésekkel! Várjuk regisztrációdat!

Az alkalmat Pólya Bella, tanácsadó szakpszichológus, tréner tartja.

4. alkalom – Ki irányít?

2023. december 15. 16:30-19:30

A decemberi Most én jövök! csoporton a zeneterápia eszközeit hívjuk segítségül, hogy megtapasztaljuk, mit is jelent nekünk a kontroll. Zenés-mozgásos játékokat, a közös zenélést, a saját hangunkat és sok-sok egyéb zenés eszközt használunk majd arra, hogy önmagunkhoz és egymáshoz kapcsolódjunk, irányítsunk vagy irányítva legyünk. A foglalkozáson való részvételhez zenei előképzettség nem szükséges.

Az alkalmat Korzenszky Klára klinikai szakpszichológus, énekes tarja.

3. alkalom –  „A játszótársam mondd, akarsz-e lenni?”

2023. november 17. 16.30-19.30

Szereted a kihívásokat vagy tudsz nemet mondani rájuk? Mire van szükséged a bizalomhoz? Hogyan vigyázol a mások és saját érzéseire?
Az élménypedagógia segítségével kicsit bővebben ránézünk a határainkra, és a hétköznapi kihívásainkra, erőforrásainkra, egy igazán felszabadult, játékos közegben.
Lenne kedved velünk játszani? Várjuk a regisztrációdat!

Az alkalmat Pólya Bella, tanácsadó szakpszichológus, tréner tartja.

2. alkalom –  Neveink

2023. október 13. 16.30-19.30

Hányféle nevet viselünk életünk során? Hogyan szólítottak eddig és milyen életszakaszok, milyen érzések kapcsolódnak bennünk ezekhez a nevekhez? Hogyan határoznak meg minket a neveink, miként határozzák meg identitásunkat? Októberi Most én jövök! csoportunkon ismét mesékkel dolgozunk majd, meséken, mesei képeken keresztül nézünk rá szerepeinkre, életünk eddigi szakaszaira, arra, hogy honnan indultunk és hová tartunk.

Az alkalmat Szirtes-Szabó Kata tartja.

1. alkalom – Rizikód – Kockázatmenedzsment a mindennapi életben

2023. szeptember 22. 16.30-19.30

Szeptember 22-én, pénteken tartjuk a tanév első Most én jövök! alkalmát. A 3 óra alatt először bemutatjuk a kockázatmenedzsment (elemzés, kezelés) módszertanát hétköznapi példára fordítva. Majd a gyakorlati módszertan megismerése után, a saját példára átvezetve dolgozhatunk, megtanulva az eszköz használatát, amelyet aztán az élet minden területén kamatoztatható.
Fő kérdéskör, amit érintünk: Mi az, ami akadályozza a sikereimet?

Az alkalmat Filep Zsuzsanna és Zobor Zsuzsa trénerek tartják.

A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes!

A foglalkozásra bejelentkezni itt tudtok.

Ha még nem jártál nálunk:
Kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az Órarendben az egyes alkalmakra is.

Ha már rendelkezel aktív regisztrációval:
Jelentkezz be hétről hétre az egyes programokra az Órarendben!