Aktuális
Hozzászólás

Baba- és gyermekhordozási tanácsadás és oktatás indul februártól a Belvárosi Közösségi Térben!

A találkozások során a szülők tanácsot kapnak a választott eszköz használatáról, az egészséges és biztonságos hordozásról az ortopédiai szempontokat is figyelembe véve mind a baba mind a hordozószemély szempontjából. Eközben pontosan igazodunk a baba korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a megnyilvánuló igényekhez. A különböző foglakozások a születés pillanatától a hordozós kor végéig felölik és átfogják a babahordozás lehetőségeit.

A hordozási tanácsadást szakképzett oktató végzi, aki 10 éve foglalkozik családokkal, beteg gyermekek családba integrálásával, hordozással a mindennapi életben. 4 éve napi szinten dolgozik hordozási tanácsadással, speciális tanácsadással és koraszülött támogatást végez. Emellett stresszmentes újszülött ellátását támogató gyermekágyas segítő és Kengurúla tanítvány, valamint két kislány édesanyja.

Foglalkozások

Eszközválasztó – 2018. február 2-án, 9:45-11:45 és 16:00-18:00

Az első alkalomra várandós szülőpárokat vagy családokat várunk, akiket gondolatban foglalkoztat a hordozás, de még nem tudják szeretnének-e, és ha igen, akkor miben szeretnének hordozni, hogyan induljanak el a hordozás útján.
Azokat is várjuk, akik esetleg váltani szeretnének másik hordozóeszközre akár azért, mert már nem kényelmes, nehéz a gyermek a hordozóeszközben vagy azért, mert a kicsi nyűglődik benne, de nem tudják miért. Vagy csak úgy érzik gyermekük már kinőtte a hordozóeszközt, vagy nem kerek a hordozás, esetleg csak kíváncsiak más hordozóeszközökre is, kaptak pár eszközt, de nem tudják melyik lenne a legjobb számukra.
A foglalkozáson megismerjük a különböző hordozóeszközöket általánosságban és a hordozási szempontokat: ami felöleli a lelki, fejlődési, ortopédia és praktikussági szempontokat is. Az eszközöket hordozási tanácsadó segítségével ki lehet próbálni, így a családok a találkozás végére eljuthatnak oda, hogy egyénileg, a családra szabottan a számukra legbiztonságosabb és legkényelmesebb hordozóeszközüket megtalálják.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 6 család tud jelen lenni.

Elölhordozás szövött hordozókendővel és/vagy egy irányban rugalmas kendővel – 2018. február 9-én, 9:45-11:45

Várandósan vagy születés pillanatától kezdődően várjuk a családokat. Fontos és pontos információkat kapnak a szülők az egészséges és kényelmes babahordozásról az általuk választott kendőben. 1-2 elölhordozós kötés fajtát tanulunk, amely a szoptatást is segíti a kendő típustól függően. Igazodunk a baba méreteihez, korához, apró részletekbe menően lépésről lépésre haladunk. Ha még nincsen kiválasztott kendő akkor lehetőséget, szempontokat és tapasztalatot kapnak a szülők a választáshoz. Érdeklődésnek megfelelően a mindennapi gyakorlati kérdéseket megbeszéljük és letisztázzuk.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Csatos hordozók használata – február 9-én, 16:00-18:00

Várandós, kisbabás és kisgyermekes családokat várunk. Előfeltétele, hogy a család már tudja milyen márkájú csatos hordozót szeretne használni. Ebben segítséget nyújt az első, Eszközválasztó foglalkozás. Esetleg, ha nem tudják vegyék fel az oktatóval a kapcsolatot. A foglalkozáson előkerülnek speciális csatos hordozók, amelyek születés pillanatától vagy újszülött kortól használható és „általános” csatosok; amelyek 3-4 hónapos kortól, kb. 6 kg-tól vagy későbbtől használhatóak. A szülők tapasztalatot kapnak a választott eszközben az egészséges és biztonságos hordozásról, követve mind a babák mind a szülők számára optimális ortopédiai szempontokat is. Elsajátíthatják elöl, csípőn vagy háton hordozást, igazodva a baba korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a megnyilvánuló igényekhez.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Elölhordozás – Liliputi, Basic, Magyarinda, Zsömbi (JePortMonBébé), minden irányban rugalmas kendőkkel – 2018. február 16-án, 9:45-11:45

Várandósan vagy születés pillanatától kezdődően várjuk a családokat. Fontos és pontos információkat kapnak a szülők az egészséges és kényelmes babhordozásról az általuk választott kendőben. A szülők megtanulják a rugalmas alapkötést: kívül zsebes X-et kötni, babájukat különböző testhelyzetekben beletenni és a kendőben szoptatást. Ha még nincs kiválasztott kendő, akkor lehetőséget, szempontokat és tapasztalatot kapnak a szülők a választáshoz is. Érdeklődésnek megfelelően a mindennapi gyakorlati kérdéseket megbeszéljük és letisztázzuk.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Close/Caboo használata – 2018. február 16-án, 16:00-18:00

Várandósan vagy újszülött kortól körülbelül a baba 10 kg-os súlyáig várjuk a családokat. Fontos és pontos információkat kapnak a szülők az egészséges és kényelmes babahordozásról, elsajátítják a hordozóeszköz használatát apró részletekbe menően, lépésről lépésre elöl és csípőn hordozva babájukat.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Karikás kendő és Pöti (JePorteMonBébé rugalmas karikás kendője) használata – 2018. február 23-án, 9:45-11:45

Várandósan vagy újszülött kortól kezdődően várjuk a családokat bármilyen korú babájukkal. Fontos és pontos információkat kapnak a szülők az egészséges és kényelmes babhordozásról az általuk választott karikás kendőben. A családok elsajátíthatják az elöl és csípőn hordozást a kendőben szoptatással együtt. Ha még nem választottak kendőt, akkor segítséget kaphatnak a kendőjük megtalálásához.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Mei-tai és Bondolino használata – 2018. február 23-án, 16:00-18:00

Várandós, kisbabás és kisgyermekes családokat várunk. A foglalkozásokon előkerül a Bébi mei-tai, (amely újszülött kortól használható), a mei-tai,(amely gyártótól függ, hogy mikortól használható, milyen méretű, formájú a mei-tai) és a Bondolino, (amely pár hetes kortól, kb. 3,5-4 kg-tól használható). Előfeltétele, hogy a család már tudja milyen márkájú hordozóeszközt szeretne használni. Ebben segítséget nyújt az első, Eszközválasztó foglalkozás. A szülők tapasztalatot kapnak a választott eszközben az egészséges és biztonságos hordozásról, követve az ortopédiai szempontokat. Elsajátíthatják elöl, csípőn vagy háton hordozást igazodva a baba korához, súlyához, fejlődési szintjéhez és a család igényeihez igazodva.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Hátonhordozás szövött kendővel – 2018. március 2-án, 9:45-11:45

Azokat a családokat várjuk, akik szeretnének szövött kendőben háton hordozni, mert már nehéz a babájuk elől vagy csípőn vagy egyszerűen csak nagyon kíváncsi a kicsi, és hordozás közben tekereg, kifordul a külvilág felé, kimászik a kendőből. Biztonságosan, apró részletekbe menően tanuljuk meg a kötést, lépésről lépésre a baba korának és súlyának megfelelően.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

Hátonhordozás rugalmas (Zsömbivel) kendővel – 2018. március 2-án, 16:00-18:00

Azokat a családokat várjuk, akik szeretnének rugalmas (JePorteMonBébé) kendőben háton hordozni, mert már nehéz a babájuk elől vagy csípőn vagy egyszerűen csak nagyon kíváncsi a kicsi, és hordozás közben tekereg, kifordul a külvilág felé, kimászik a kendőből. Biztonságosan, apró részletekbe menően tanuljuk meg a kötést, lépésről lépésre a baba korának és súlyának megfelelően.
A foglakozásra előzetes regisztráció szükséges. Egyszerre 4 család tud jelen lenni.

A foglalkozásokra V. kerületi családokat várunk, akiknek ingyenes a tanácsadás. Előzetes regisztráció szükséges Poich Magdolnánál a következő elérhetőségeken: +36-30-727-7893, poich.magdolna@segitokezek.com.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.