Szirtes-Szabó Kata – prevenciós koordinátor, meseterapeuta, gyógypedagógus, gyermekpszichodramatista

Szirtes-Szabó Kata vagyok, gyógypedagógus, pszichopedagógus és szociális munkás. Tanulmányaimat az ELTE TÁTK Általános Szociális Munka Szakán, Gyermekvédelmi szakirányon, illetve az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, Pszichopedagógia szakirányon végeztem, 2002-ben illetve 2012-ben diplomáztam.

2005-ben szereztem gyermekpszichodráma végzettséget, majd 2014-ben meseterapeutaként végeztem. 2016-ban Dinamikus Szenzoros Integrációs Terapeuta lettem, jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzésén veszek részt.

2002-től 2017-ig a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat VII. kerületi Tagintézményénél dolgoztam szociális munkásként és gyógypedagógusként.
A Belvárosi Közösségi Tér csapatához 2015-ben csatlakoztam, csoportjaimon gyermekpszichodrámával, meseterápiával, szenzoros terápiával dolgozom, a felnőtt konzultációkat személyközpontú megközelítésben és rendszerszemléletű elvek alapján vezetem. Az élőszavas mesemondás és az, hogy a mesét a mindennapi élet természetes részévé tegyem, szívügyem. Szenvedélyesen szeretem a történeteket, legyenek azok népmesék, irodalmi szövegek vagy egyes emberek életének történetei.

Szabadidőmet két gyermekemmel és számos háziállatunkkal, illetve meseolvasással, régi meséskönyvek felkutatásával töltöm.
Hosszú távú célom, hogy olyan készségeket sajátítsak el, amelyekkel a hozzám kerülő emberek – kicsik és nagyok, egyének és családok – számára személyre szabott, érzékeny és hatékony segítséget tudok nyújtani, valamint, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy a világ egy kicsit színesebb, varázslatosabb és élhetőbb legyen.

Elérhetőség:
tel.: +36-30-321-4744
e-mail: szirtes.kata@segitokezek.com

Kata által vezetett foglalkozások: Varázsmanó gyermekpszichodráma óvodásoknak, Sárkánylovas gyermekpszichodráma kisiskolásoknak, Anyamesék, Baba-mama klub, Varázsecset alkotó-fejlesztő mesecsoport kisiskolásoknak, Szenior mesemondó csoport, Világjáró mesekör, Babamasszázs tanfolyam, Családi mesedélután szenior mesemondókkal, KisMaszat

A belvarosikozossegiter.hu-n megjelent cikkek:
Az olvasás szeretete a bölcsőben kezdődik – hogyan neveljünk olvasót gyermekeinkből?
Első könyveink, 1,5-3 éves kor – Hogyan neveljünk olvasót gyermekeinkből 2.
Anyu, az a néni boszorkány?! – empátiára nevelés a kortárs gyermekkönyvek segítségével
Könyvkuckó könyvajánló rovat cikkei