Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT)

A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia egy amerikai neuropszichológus, A. J. Ayres módszerén alapuló mozgásterápiás forma, melyet a szakemberek az éretlen, vagy egyes területeken nem kellően differenciált működéssel bíró idegrendszerű gyermekek részére fejlesztettek ki.

Ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik bátortalanabbak, nehezen kapcsolódnak kortársaikhoz, akiket a túl sok zaj, túl sok inger, érintés erős szorongással tölt el, vagy felzaklat. Esetleg indulataikat nehezen kezelik, figyelmük szétszórt, egy-egy tevékenység csak rövid ideig köti le őket. Amennyiben az óvoda, iskola azt jelezte, hogy gyermeke nehezen illeszkedik a közösségbe, mozgásában ügyetlenebb, sutább, vagy épp ellenkezőleg, túl merész, nem érzékeli a veszélyt, rajzkészsége elmarad kortársaitól, javasoljuk, keresd fel szakembereinket!

A terápiás foglalkozásokon a gyerekek felszabadult, kreatív játékfolyamat során, számtalan izgalmas eszközt használva, meleg, elfogadó és biztonságos közegben, önfeledt mozgáson, élményeken, tapasztalásokon keresztül fejlődhetnek. A foglalkozásokat rendszeres szülőkonzultációval kísérjük.

A DSZIT foglalkozások egyéni és mini csoportos (2-4 fő) formában, különböző időpontokban történnek.

Foglalkozás vezetők: Szirtes-Szabó Kata és Csernák-Gyimesi Melinda
Korosztály: 3-8 éves gyerekek
Időpontok:
hétfőn 10:30-11:30, kedden 14:00-16:00, csütörtökön 8:00-12:00, pénteken 11:00-12:00

A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes!

Szeptembertől minden foglalkozásunkhoz online bejelentkezés szükséges!

Ha még nem jártál nálunk:
Kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az Órarendben az egyes alkalmakra is.

Ha már rendelkezel aktív regisztrációval:
Jelentkezz be hétről hétre az egyes programokra az Órarendben!