Kreil Melinda – meseterapeuta

15 éve dolgozom terápiás segítőként, mint coach (érzelmi coaching, wingwave coaching, life coaching, art coaching), Hellinger-terapeuta, akupunktúrás addiktológus, ThreeinOne Concepts kineziológus és Metamorphoses meseterapeuta. (A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület elnökségének tagja). Jelenleg pedig testtudati traumaterápia (Somatic Experiencing) tanulmányaimat folytatom.

De leginkább úgy szeretek gondolni magamra, mint egy útitársra, aki a közös út során történeteket hallgat és történeteket mesél.

Fontos küldetésemnek tekintem visszahozni a mesélés rítusát a családokba, így mióta magam is szülő lettem, szülő csoportjaimon a mesélés, meseválasztás, mesemondásban való kapcsolódás lehetőségeit is megmutatom az az érdeklődőknek.

Egyéni terápiás és önismeret-fejlesztő üléseimen és csoportfoglalkozásaimon 2015 óta – amióta meseterapeuta lettem – a mesék töltik be a legfontosabb szerepet. Munkám során a teremtő képzeletet, a kreatív energiák felszabadítását célzó alkotómunkát, és testtudat-erősítő gyakorlatokat is használok, melyekkel mélyíthető a feldolgozás folyamata.

És mesélek, mesélek. A mese számomra nem eszköz, hanem létezésmód. A legfontosabb, amit ettől a létezésmódtól kapok, a kapcsolat. Akikkel együtt vagyok egy mesében, azokkal összeér a lelkem, a saját mesémben pedig önmagamra találok.

Melinda által tartott foglalkozások: Szenior mesemondó csoport, Családi mesedélután szenior mesemondókkal