Hazay Annamária – Ringató foglalkozás-vezető

Budapesten születettem 1975-ben. Hosszú generációk óta Rákosmentén élek családommal. Tanítói, óvónői és fejlesztőpedagógiai területen szereztem diplomákat. 2006-ban végeztem el az első Ringató® módszertani tanfolyamot Gróh Ilonánál. Azóta is több budapesti helyszínen sok családdal találkozom hétről hétre. Gyerekkorom óta szerves része a zene az életemnek, ezt a mintát szerencsére a gyermekeim is viszik tovább.

2014 óta A Te hangodat ismerem ® perinatális zenei program és alapítvány tagjaként koraszülött intenzív osztályon is énekkel segítem a traumát átélt szülőket, hogy a korai kötődés folyamata ne akadjon meg a körülmények ellenére. Az énekszó, a dúdolás, dünnyögés segíti a szülőket abban, hogy kompetenssé váljanak gyermekük gyógyítási/gyógyulási folyamatában.
Egy fővárosi anyaotthonban is énekkel, énekes játékokkal tudok örömöt vinni a tragikus sorsú családok életébe.

Az egymásra hangolódásban látom a legnagyobb lehetőségét a kapcsolatteremtésnek. Ennek legkézenfekvőbb szimbóluma számomra az a hivatás, amit végezhetek. Érdekes kutatások szólnak arról, mi történik az éneklő emberben….pl. blokkolódik a félelemérzet. Énekeljünk minél többen!

„Nem sokat ér a dal, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy harmónia, amiben egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd igazán: örvendjen az egész világ!” (Kodály Zoltán)

Ancsa által tartott foglalkozás: Családi (apás) Ringató