Aktuális
Hozzászólás

Maradj otthon! – Tarts velünk!

Az elkövetkezendő hetekben a Belvárosi Közösségi Tér munkatársai rengeteg jó programmal, témával és cikkel segítenek benneteket az online térben.

Mesélünk majd kicsiknek és a felnőtteknek is, ahogy azt már megszokhattátok a Családi mesedélutánok és a Világjáró mesekörök alkalmával. A gyerekeket hétfő esténként, a felnőtteket pedig a hét levezetéseként, péntek esténként várjuk a Facebook oldalunkon és a Youtube csatornánkon. Mesélők: Szirtes-Szabó Kata és Papp-Huszár Anikó.

A Meseerdő gyermekfelügyeletünkön dolgozó kollégáink (Varga Bettina, Kőszegi Rita és Széki Nikoletta) játékokkal és hasznos témákkal várnak benneteket. A hétfő reggelt egyszerű játékokkal indítjuk, illetve csütörtök reggel is lehet hozzánk csatlakozni az online térben.

Elindul két új cikksorozatunk is. Az egyikben körbejárjuk korosztályonként, hogy hogyan segítsük gyermekeinket a jelenlegi helyzetben (a cikkeket Nagy AnitaVarga Bettina, Kőszegi Rita és Széki Nikoletta írja), illetve a Könyvkuckóban Szirtes-Szabó Kata hétről hétre ajánl izgalmas olvasmányokat mindenféle témában és korosztálynak.

Együtt énekelhettek, mondókázhattok Hazay Ancsával (Csicsergő) és Venczel Mónival, akik hetente több alkalommal délelőttönként várnak benneteket, sőt a Kék Katica csapata is mesél majd nektek kedden és szerdán esténként a Facebook oldalunkon és a Youtube csatornánkon.

Papp-Huszár Anikó, gyermekpszichológus kedden és csütörtökön tart online konzultációt. Ahogy azt már megszokhattátok, nevelési dilemmákkal, az aktuális helyzettel kapcsolatos nehézségekkel, gyerekekkel való kommunikációs kérdésekkel fordulhattok hozzá. Egy konzultáció a Belvárosi Közösségi Térben megszokott módon 50 percig tart, és Skypon keresztül zajlik. Az időpontot és témát emailben lehet vele előzetesen egyeztetni ezen a címen: huszar.aniko@segitokezek.com.

Szerda délutánonként Szirtes-Szabó Kata várja kérdéseiteket emailen. Ha segítséget szeretnétek kérni tőle gyermekneveléssel, napirenddel, tanulással, játékkal, mesékkel, hétköznapi családi élettel kapcsolatban, ide írhattok neki: szirtes.kata@segitokezek.com.

Péntekenként a Harangjáték várja a legkisebbeket, keddenként este pedig a Csillagszem a nagyobbakat az online térben Megyesi Renáta vezetésével a Kokas módszer alapján.

Nem feledkezünk el a mozgásról sem. A kismamákat jóga órára várja Nagy Ágnes Eszter minden csütörtökön élőben, a Zoom-on keresztül 7:30 és 8:30 között. Kizárólag V. kerületi kismamák tudnak ingyenesen csatlakozni az órákhoz! Írj egy emailt Eszternek ide: nagy.agnes.eszter@gmail.com. Utána elküldi a technikai tudnivalókat a Zoom-on keresztüli bejelentkezéshez!

Kárpáti Katalin, gyógypedagógus pedig hétről hétre otthoni mozgásfejlesztő feladatokkal vár benneteket “Ficánkoló” cikksorozat formájában.

Emellett kollégáink (Poich Magdi, Bencze Eszter, Vinis Abigél, Gyöngyösi Viktor) ajánlanak még nektek több otthoni programot is: élő közvetítéseket, virtuális múzeumi barangolásokat, közös rajzolást, hangjátékokat és még sok minden mást is.

Az Órarendünkben is megtaláljátok az aktuális programokat!

A meséket, játékötleteket, foglalkozásokat visszanézhetitek a
Belvárosi Közösségi Tér Youtube csatornáján, a cikkeket pedig weboldalunkon a Szakmai cikkek menüpontban találjátok meg.
Több videónk és cikkünk angol nyelven is elérhető majd
Nagy Anita fordításában!

Maradjatok otthon! Tartsatok velünk!

For English language articles please clikk here!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.