Megyesi Renáta – fejlesztőpedagógus, zeneterapeuta

Budapesten konzervatóriumban végeztem oboa tanszakon, majd az alapdiplomámat 2001-ben szereztem az ELTE Tanítóképzőn ének-zene és vizuális nevelés műveltségi területén. A tanítás mellett továbbra is nagyon érdekelt a zene és annak hatása az emberekre – szakdolgozatomat is ebből írtam-, ezért posztgraduális képzésen 2006-ban továbbtanultam, s elvégeztem Budapesten az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán a Zeneterápia módszer-specifikus képzést, mely azóta is meghatározza életemet.
Több mint 15 éve foglalkozom gyermekekkel, mint tanító, fejlesztőpedagógus, zeneterapeuta. A közoktatáson kívül vezettem a Cifra Palota nevű komplex zeneterápiás programot, súlyosan sérült gyerekeknek tartottam zenei foglalkozásokat és mozgásfejlesztő csoportokat. Jelenleg a tanítás mellett  Kokas Klára személyiségfejlesztő módszere alapján tartok zeneterápiás foglalkozásokat kisiskolás csoportoknak, kismamáknak s ezen kívül egyéni mozgásfejlesztést.

Hiszem, hogy a zene minden embert megérint, megszólít, s Victor Hugo szavaival élve: „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.”

Renáta által vezetett foglalkozások: Harangjáték, Csillagszem