Aktuális, Családbarát
Hozzászólás

Harmadik alkalommal nyerte el a Családbarát Munkahely címet a Belvárosi Közösségi Tér

Tircsi Anikó humánpolitikai ügyintéző és Palotás Péter humánpolitikai vezető a díjátadón.

Tavaly év végén néhány napon belül két nagy megtiszteltetés is érte a Belvárosi Közösségi Teret működtető Segítő Kezek Kft.-t. A Családbarát Vállalat cím és különdíj mellett újra elnyertük a Családbarát Munkahely címet is.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Belvárosi Közösségi Teret működtető Segítő Kezek Kft. harmadik alkalommal nyerte el a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól a Családbarát Vállalat címet, és idén szociális ellátás kategóriában különdíjban is részesültünk.

A Belváros Önkormányzata tulajdonában álló társaságot a napokban újabb megtiszteltetés érte, hiszen – szintén harmadik alkalommal – sikeresen pályáztak a Családbarát Munkahely címre. Az elismerés mellett a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Segítő Kezek Kft.-t.

Az „Értékünk a család” című pályázat alapján a döntéshozók a mindennapi működés során előtérbe helyezett családbarát hozzáállást, illetve a munkavállalók számára elérhető, elsősorban nem pénzbeli juttatásokat ismerték el.

Célunk, hogy a Belvárosi Közösségi Térben dolgozók megtalálják az egyensúlyt a munka és a magánélet között, hiszen ezáltal nyújthatnak folyamatosan magas színvonalú szolgáltatásokat az V. kerületben élő családoknak.

A Szépművészeti Múzeumban vehettük át a díjat

December 12-én rendezték meg a Családbarát Munkahely 2022 díjátadó ünnepségét a Szépművészeti Múzeumban, ahol a Belváros Önkormányzata által működtetett Segítő Kezek az Aktív Évekért Nonprofit Kft. Értékünk a Család című pályázatáért elismerést kapott. A díjat olyan munkáltatók kapják meg, akik munkahelyi családbarát programok megvalósításával segítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását – olvasható a Mai Belváros című lapban. 

Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, öröm és büszkeség azt tapasztalni, hogy évről évre ennyi értékes ötlet és támogatásra alkalmas elképzelés születik és valósulhat meg ebből a forrásból. A díj megalapításával a kormány célja az volt, hogy méltó módon ismerje el azokat a kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket, egyházi intézményeket, amelyek elősegítik a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését. A díjakat Nagy-Vargha Zsófia, helyettes államtitkár adta át.

A Segítő Kezek Kft. már háromszoros családbarát cím nyertes munkahely. A családi napok, az ajándék belépő a házas kollégáknak házasság hete alkalmából, mentálhigiénés foglalkozás, diákmunka lehetőség, valamint a jóléti támogatások és képzések mind hozzájárulnak az összetartó, családias atmoszférájú munkahely megteremtéséhez – olvasható a Mai Belvárosban.

A díjat Palotás Péter humánpolitikai vezető vette át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük