Aktuális, Egyéb, Havi programajánló
Hozzászólás

Januári programajánló

Boldog Új Évet kívánunk a Belvárosi Közösségi Tér összes munkatársa nevében!
2023-ban új és megújuló programokkal is várunk benneteket. Január 9-én nyit intézményünk, legtöbb foglalkozásunk is ezen a héten indul, csupán néhány kivétel akad, melyet órarendünkben kísérhettek figyelemmel!

Január közepén két új zárt csoportunk kezdődik, emellett folytatódnak nyitott csoportjaink, ám a Csicsergő és a Kék Katica egy kicsit tovább pihen a többinél.
Továbbra is számos programot szervezünk kifejezetten felnőtteknek, hogy kikapcsolódhassatok, pihenjetek, regenerálódjatok! A Könyvkuckó, a Világjáró mesekör, a Most én jövök!, vagy az új Szülőklub kifejezetten ezt segíti elő, érdemes ezekre az estékre szabaddá tenni magatokat!
Egyes foglalkozásaink a gyerekeket szüleikkel közösen várják, a szülő-gyerek kapcsolatot tartva szem előtt. Az Apa, ma játssz te is! a legkisebbeket és szüleiket hívja, hogy a Családi Ringatón a zenén keresztül kapcsolódjanak. A KisMaszaton óvodáskorú gyermekeitekkel mondókázhattok, alkothattok együtt, a Dráma Duón pedig kicsit nagyobb gyermeketekkel a pszichodrámán keresztül alaposabban megismerhetitek egymást és önmagatokat.
Hírlevelünkben januári programjainkból válogattunk, szemezgessetek a jobbnál jobb lehetőségekből, és gyertek, próbáljátok ki őket!

Induló zárt csoportjaink

Zárt csoportjainknál vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a foglalkozássorozat egészére szól!

Varázsmanó pszichodráma
5-7 éveseknek
Január 16-tól hétfőnként 9.00 – 10.00

Iskolába készül a gyermeketek? Számtalan kérdés kering egy nagycsoportos óvodás szülőjének fejében, egyszerre mindenben szeretné segíteni, támogatni gyermekét. Természetes, ha számos kérdés és kétely merül fel bennetek. Mi abban segítünk, hogyan tudjátok őket felkészíteni a nagy váltásra, mely területeken szükséges őt támogatni. A gyerekek a csoportvezető szakemberek segítségével és a pszichodráma eszközével észrevétlenül és játékosan fejlődnek, ti, szülők pedig a szülőkonzultációkon kaphattok választ kérdéseitekre. A csoportról és a módszerről itt olvashattok bővebben.

Dráma Duó
6-12 éves gyerekeknek és szüleiknek
Január 18-tól szerdánként 17.00 – 18.30

A harmonikus szülő-gyerek kapcsolat fenntartása sok energiát igényel. Minden szülőnek lehetnek megtorpanásai, nehéz helyzetek, amikből kihívást jelent megtalálni a kiutat. A legjobb, ha együtt keresitek a megoldást, és megtapasztaljátok a közös munka szépségeit és nehézségeit is. A csoporttagok és a vezetők együttműködve, támogatva bizonyítják a csoport megtartó erejét. Legyetek részesei ti is ennek a különleges kalandnak, nézzetek együtt tükörbe, segítsétek egymást! A csoportra itt tudtok bejelentkezni.

Mozgásfejlesztő csoport iskolásoknak
6-9 éves gyerekeknek
Január 11-től szerdánként 16.30 – 17.30

Kivételes lehetőséget kínálunk 6-9 éves, alsó tagozatos iskolásoknak! Szerdai Mozgásfejlesztő csoportunkban felszabadult 2 hely. Csapjatok le rá, hiszen ezzel gyermeketek lehetőséget kap arra, hogy az iskolában könnyebben vegye az akadályokat azáltal, hogy komplex, mozgáson alapuló fejlesztésen vesz részt. A mozgásfejlesztés játékosan támogatja a tanuláshoz szükséges készségeket, képességeket. A folyamatot felmérés előzi meg! Itt tudtok bejelentkezni.

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Kék Katica
5-7 éveseknek
Január 25. 17.15 – 18.00

A Kék Katicán megzenésített kortárs versek segítenek az óvodás korosztálynak, hogy megismerjék az évszakokat, azok jellegzetességeit, és az adott időszakhoz köthető ünnepeket, szokásokat. Népszerű zenés foglalkozásunkon kéthetente találkozhatunk, legközelebb január 25-én. Szeretettel várjuk az 5-7 éveseket, az egyes alkalmakra itt tudtok regisztrálni.

KisMaszat
3-5 éves gyerekeknek és szüleiknek
Január 9-től hétfőnként 17.00 – 18.00

Ha van 3-5 éves gyermeketek, biztosan tapasztaljátok, hogy mekkora öröm számukra felfedezni a mesék világát, a dalok, mondókák ritmusát, az alkotás erejét. Mindezekben megélhetik saját hatékonyságukat, erejüket, a végeredményben pedig ami számít, hogy ő maga hozta létre azt. Hétfőnként megmutatjuk nektek, mivel tudjátok lekötni ezt a korosztályt, miközben mindketten jól érzitek magatokat. Minden héten várjuk a bejelentkezéseteket, itt.

Apa, ma játssz te is!
1-4 éves gyerekeknek és szüleiknek
Január 27. 17.00 – 17.45

A legkisebbeknek és szüleiknek szóló zenés foglalkozásunkon végre az apukák is megtapasztalhatják, hogyan formálódik gyermekük a zene hatására. A délutáni foglalkozás zenés, énekes élményekkel várja az 1-4 éves gyerekeket szüleikkel együtt. Ha eddig nem mertetek énekelni, itt kipróbálhatjátok magatokat, és megtapasztalhatjátok, hogy a hangsúly mindig az átélt élményen van. Így lesz jókedvű az egész család! itt tudtok regisztrálni.

Könyvkuckó
Felnőtteknek
Január 9. 10.30 – 11.30

Kezdjük együtt az évet egy jó beszélgetéssel! Ljudmila Ulickaja Életművésznők című könyvét lenyűgöző stílusával, meseszerű történeteivel nem könnyű letenni. A benne található hat történet, a szövevényes, olykor hihetetlen sorsok leírása elgondolkodtat, számtalan érzést, gondolatot ébreszt az olvasóban. Még belekezdhettek az olvasásba, hétfő délelőtt pedig osszátok meg velünk, mit gondoltok az Életművésznőkről! Könyvklubunkra itt tudtok bejelentkezni.

Most én jövök! – Újévi álomszövő
Felnőtteknek
Január 20. 16.30 – 19.30

A Most én jövök! foglalkozásain ti vagytok a középpontban, ez a három óra rólatok szól, értetek van! Ez alkalommal a mese erejét tapasztalhatjátok meg, ami olykor kilátástalan helyzetekre kínál megoldást. Iránytű, amely kivezet a sűrű, sötét erdőből. Benne van a remény, hitet és erőt ad, vezet az úton. Most ti jöttök! Regisztrálni itt tudtok.

Egyéb programjaink

Világjáró Mesekör
Felnőtteknek
Január 18. 18.15 – 19.15 – nem csak kerületieknek!

Járjuk be együtt a világot a mesék hátán! Gyertek, ajándékozzatok magatoknak egy órát, amikor nyugodtan ülhettek, és elmerülhettek a csodák világában! Az élőszavas mesemondás során a mesélő olyan légkört varázsol, amit meg kell tapasztalni: részesei lehettek a történéseknek, a kalandok magukkal repítenek, a mese eléri a lelketeket, kiragad a valóságból. Így tudtok megpihenni, kikapcsolódni. A mesék nem csak a gyerekeknek szólnak! Éljétek át ti is ezt a csodát, gyertek velünk Meseországba! Az eseményre nem csak V. kerületieket várunk!

Szülőklub – A család mint csatatér
Felnőtteknek
Január 25. 17.00 – 18.30

„Már százszor megmondtam….” – hallottátok már ezt a mondatot? Esetleg ti is használtátok? Gyakran érzitek, hogy nem juttok előbbre, mindig ugyanazok a mondatok ismétlődnek, és nem történik semmi változás? Januárban jelentkezik először szülőklubunk, ahol szakemberek kíséretében kötetlenül beszélgetünk minden szülőt érintő nehéz helyzetekről. Itt megélhetitek, hogy nem vagytok egyedül, más is küzd problémákkal, más is tanácstalan olykor. Talán mindenki tud hozzátenni valamit – nézzük, kinek milyen tippjei, ötletei vannak, mi az, ami bevált, és mit ne próbáljatok. Gyertek, osszuk meg egymással kétségeinket, és keressünk együtt megoldást! A Szülőklubról itt olvashattok bővebben.

Belvárosi programok

 

Sok kisgyerek első mesekönyv-élménye fűződik egy kedves játékmackóhoz, Boribonhoz, aki bizonyára sokak kedvence is lett. A Nefelejcs Bábszínház előadásában január 7-én 10 órától a Boribon cicája című előadást tekinthetitek meg. Bővebb információ és jegyvásárlás itt.

Egy héttel később, január 14-én Bálint Ágnes aranyos kismalacát, Mazsolát, a Fabula Bábszínház hozza el a Puskin Moziba. Érdemes jegyet váltani, kicsiknek-nagyoknak élmény lesz! Jegyet már tudtok venni, innen.

Az egész családnak frissítő, sportos, vidám kikapcsolódást kínál a Szabadság téren a Belvárosi Korizó, egészen március végéig. Jó hír, hogy V. kerületi lakcímkártyával a pálya hétköznapokon ingyenesen vehető igénybe! Részletesebben olvashattok a helyről és szolgáltatásokról a Korizó honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük