Aktuális, Szakmai cikkek
Hozzászólás

Ficánkoló mozgásfejlesztő ötletek Kárpáti Katitól – egyensúlyozó játékok 7.

Kedves kicsi és nagy Ficánkolók! Végre elmúlt a nagy veszély és kimehetünk a szabadba! Persze óvatosan és a szabályokat nagyon pontosan betartva lehet a levegőn sétálni, szaladgálni, de még az időnk nagy részét a lakásban töltjük.
Ezért ma olyan játékokat gyűjtöttem, amik inkább a lakásban végezhetők, de biztonságos helyen a fűben is mókásak és legfőképp nagyon hasznosak lesznek: állatmozgásokat fogunk utánozni.

Tekeregni fog a kicsi kígyó! Hátán fekszik, lábát kinyújtja és mindkét kezét jó magasan a füle mellett tartja. Lábbal indítva megfordulunk a hasunkra, majd onnan vissza a hátunkra.
Pici (?) segítséget elfogad a kicsi kígyó. Forgáskor figyelni kell nagyon, hogy mindkét kéz a fül mellett, magasban legyen, nehogy baleset érje a vállat! Segítség lehet, ha egy kedvenc plüss állatot fog a kicsi kígyónk mindkét kezével.

Másodikként a fürge gyíkot válasszuk. Legfőképp azért mert nagyon sok kisgyereknek igen sietős a mozgásfejlődése és gyakori, hogy a kúszás elmarad. Hason fekszik a gyíkocska és mozgás közben nem emeli sem a pocakját sem a fejét! Jobb kéz előrenyúl, bal láb hajlítva tolja előre örökmozgónkat. Utána fordítva. Bal kéz előrenyúl, jobb láb hajlítva tol. Érdemes egy célt kitűzni, valami érdekes dolgot megszerezhet a kicsi gyíkunk, és a zsákmánnyal játszhat kicsit pihenésként.Ha ez a gyakorlatsor jól sikerül és már sokszor gyakoroltuk, akkor, de csak akkor, megemelheti a fejét a kicsi gyík és alkarján támaszkodva – csípő, pocak még a földön – haladhat gyorsan, majd lassan is. Figyeljünk, hogy a jobb kéz elől, bal láb tol és fordítva is, hogy a mozgásrend megmaradjon!

Nagyon jó együtt töltött időt és játékot kívánok!
Kárpáti Kati

This article is also available in English, in the translation of Anita Nagy.
Click here to read it.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.