Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Szeptemberi programok

Szeptember második hetétől újra elindulnak a Belvárosi Közösségi Tér programjai. Ahogy már megszokhattátok a gyerekektől kedve a szülőkön át az idősebb korosztályig mindenki talál magának programot. Íme szeptemberi ajánlónk!

Adj vért és ments meg 3 életet! – szeptember 8.

Nem túlzás, hogy életmentőkké válnak azok, akik szeptember 8-án, kedden vért adnak a Belvárosi Közösségi Térben (Mérleg utca 9.) 12 és 18 óra között. A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben, és mivel mesterségesen nem állítható elő, kizárólag véradással pótolható. További részletek itt.

Ficánkoló – szeptember 9-től!

A játékos, komplex fejlesztő foglalkozás célja, hogy a Budapest V. kerületében élő fél évestől 3 éves korú kisgyermekeknek, a lehető legkorábbi életszakaszban, szakszerű, magas színvonalú és térítésmentes fejlődést biztosítsunk. Szeretettel vár benneteket Kárpáti Katalin a kiscsoportos foglalkozásokon. A szeptember 9-ei első alkalom konzultáció, utána alakulnak majd ki az igény szerinti csoportok. A szeptember 18-ai foglalkozás elmarad! További részletek és jelentkezés itt!

Belvárosi Ringató – szeptember 10-től!

Szeptember 10-én Gróh Ilona alapító nyitja meg a Belvárosi Ringatót. Majd Gáll Viki vár benneteket minden csütörtökön 2 időpontban! A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján. Bármikor lehet csatlakozni! További részletek és jelentkezés itt!

Kalandozó nyílt óra – szeptember 12. és szeptember 25.

Minden hónapban két alkalommal (péntek délután és szombaton napközben) kerül megrendezésre a Kalandozó. A felső tagozatosokból álló csoport tagjait egy olyan önismereti, szociális készségfejlesztő utazásra hívjuk, mely során folyamatosan visszajelzést és megerősítést kapnak, és így a tanultakat kamatoztatni tudják a hétköznapi életben is. Szeptember 12-én és  25-én kipróbálhatjátok a foglalkozást! Októbertől már nem lesz lehetőség csatlakozni, zárt csoportként működik tovább a Kalandozó! Nézzétek meg képgalériánkat, hogy milyen jó hangulatban telt a nyári táborunk! További részletek és jelentkezés a nyílt órára itt.

Szeniortánc – a vírushelyzetre való tekintettel egyenlőre nem indul!

Az alaplépések kíméletesek az izmok, ízületek számára. Az egyszerűbb lépéskombinációk, a mozgás- és a táncfigurák az idősödő ember képességeihez igazodnak. Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni! Cél, hogy lelkünk felviduljon egy-egy pezsdítő ritmus, muzsika hallatán, közösen táncoljunk és örömet okozzunk. A szeniortánchoz nincs szükség drága sporteszközökre, csupán egy váltócipőre. További részletek és jelentkezés itt.

Baba-mama klub – szeptember 15-től – ÚJ IDŐPONTBAN!

Szeptembertől új időpontban, nem szerdán, hanem keddenként várjuk az anyukákat a Mérleg utcába! A heti rendszerességgel szervezett klub alkalmakon együtt mondókázunk, játszunk és énekelünk az anyukákkal és a babákkal. A közösen töltött egy órában a dalok és mondókák mellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhatnak a babákat, kisgyermekeket és szüleiket érintő kérdésekben. További részletek és jelentkezés itt.

Harangjáték – szeptember 15-től!

A heti egy alkalommal szervezett foglalkozások lehetőséget kínálnak az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel a Kokas módszer alapján. Bármikor lehet csatlakozni a foglalkozásokhoz! További részletek és jelentkezés itt.

Csicsergő zenés óvoda – szeptember 15-től!

A legkisebb óvodásokat várja keddenként Hazay Ancsa, ahol a gyerekek zenei képességeinek fejlesztése történik játékos módon, illetve egy szülő (vagy más hozzátartozó felnőtt) is részt vesz a foglalkozáson. További részletek és jelentkezés itt.

Baba-mama és Kismama jóga – szeptember 16-tól! – ÚJ IDŐPONTBAN!

Nagy Ágnes Eszter szerdánként vár benneteket 15:30-tól Baba-mama jóga foglalkozásra, amely egyrészt a baba masszírozásából, játékos foglalkoztatásából áll, másrészt a mama testgyakorlataiból, melynek a baba is aktív résztvevője. Továbbá légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé az órákat.
Szintén szerdánként, 17 órától pedig a kismamákat várja Eszter. Nem szükséges sem jógában, sem pedig más sportágban szerzett korábbi tapasztalat. Ha betöltötted a 14. hetet, illetve nincs semmilyen orvosi ellenjavallat, akkor bátran gyakorolhatod ezt a mozgásformát.

Apa, ma játssz te is! (Apás Ringató) – szeptember 18-tól!

Szeretnénk, ha az édesapák is részesei lehetnének annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Láthassák, hogyan nyiladoznak a picik a zenei élményekre, hogyan formálódnak éneklős közösségben. Venczel Móni vár benneteket havi egy alkalommal, ezúttal szeptember 18-án! További részletek és jelentkezés itt.

Kék Katica – szeptember 22-től! – MÁR HAVI KÉT ALKALOMMAL!

A nagy sikerre való tekintettel ezentúl havi 2 alkalommal is lesz Kék Katica! 45 perces foglalkozásra az öt-hét éves gyerekeket várja Hazay Ancsa és Venczel Móni. Németh Róbert kortárs költőnk gyerekeknek írt megzenésített verseit meseláncra fűzik, beleszőve az adott évszak hagyományait, szokásait, jellemzőit. További részletek és jelentkezés itt.

Kismama masszázs és szülés utáni regeneráció – szeptember 25-étől!

Bangó Adrienn idén is szeretettel várja a kismamákat. A masszázs foglalkozások 30 percesek, az első alkalom egy rövid konzultációval indul. Kényelmes ruha ajánlott, itt nem kell
levetkőznöd, ezt a masszázst ruhában végezik.
A Szülés utáni regeneráció 30 perces egyéni foglalkozásán ötvözzük a masszázst és az irányított tornát, személyre szabva, konzultációval, az édesanya fizikai állapotához igazítva. A foglalkozás szintén egy konzultációval indul, hiszen az édesanyák a szülés után más-más problémákkal küzdenek, eltérő fizikai állapotban vannak, mások a szülés és szoptatás körülményei.

Anyamesék – szeptember 28-tól!

Az Anyamesék egy 8 alkalmas zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Szeretettel vár Szirtes-Szabó Kata minden V. kerületi édesanyát, aki kicsit szeretne hétfő esténként megpihenni, beszélgetni, együtt gondolkozni. További részletek és jelentkezés itt.

Világjáró mesekör – szeptember 29.

A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várja Szirtes-Szabó Kata a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket. Mesék kalandokról, szeretetről, gyűlöletről, félelemről és bátorságról, magáról az életről. Hiszünk abban, hogy a mesék mindenkinek szólnak, és mesélni mindenki tud. További részletek és jelentkezés itt.

Meseerdő gyermekfelügyelet, Hetedhét játszószoba

Időszakos gyermekfelügyeletünkön szeretettel várjuk a gyerekeket fél éves kortól 6 éves korig. Továbbra is vasárnap estig kell bejelentkezni a következő hétre.
A nyári időszakban Hetedhét játszószobánkban és gyermekfelügyeletünkön is megújult a falfestés, és természetesen fokozottabban figyelünk a játékok, termek fertőtlenítésére is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.