Aktuális
Hozzászólás

Adjon vért és mentsen meg három életet! – Véradást tartunk a Belvárosi Közösségi Térben

Nem túlzás, hogy életmentőkké válnak azok, akik szeptember 8-án, kedden vért adnak a Belvárosi Közösségi Térben (Mérleg utca 9.) 12 és 18 óra között. A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben, és mivel mesterségesen nem állítható elő, kizárólag véradással pótolható.

Az Országos Vérellátó Szolgálat adatai alapján a hazai egészségügyi intézmények megfelelő működése éves szinten nagyságrendileg 390 ezer véradással biztosítható, így a folyamatos, biztonságos ellátáshoz – munkanapokra lebontva – napi 1600-1800 véradóra van szükség.

Vérátömlesztésre (transzfúzióra) elsősorban a nagy vérveszteséggel járó balesetek sérültjeinek ellátásakor, műtétek során van szükség, illetve számos súlyos betegség, mint a vérképzőszervi vagy rosszindulatú betegségek is jó eséllyel gyógyíthatók, azonban a kezelés során a betegnek folyamatosan vérkészítményeket kell kapnia.

A véradóknak a segítséget egy kuponnal köszönjük meg, amelyet a Belvárosi Közösségi Tér kávézójában válthatnak be.

A 0-negatív (nulla negatív) vércsoportúak irányított véradással járulhatnak hozzá egy belvárosi polgár egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen rendszeres vérellátásához, amely érdekében a család a belvárosiak közösségéhez fordult segítségért.

A Magyar Vöröskereszttel közösen minden vércsoport véradóit szeretettel várjuk.

Időpont: 2020. szeptember 8. (kedd), 12-18 óra között
Helyszín: Belvárosi Közösségi Tér (V. kerület, Mérleg utca 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.