Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Szeptemberi programok

Szeptemberben újra elindulnak a Belvárosi Közösségi Tér programjai, zárt csoportjaink pedig októbertől várnak benneteket. A gyerekeknek, a szülőknek és az idősebb korosztálynak is számos programmal készülünk az új tanévre.

Intézményünk 18 éves kortól továbbra is csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

Belvárosi Családi Piknik – Olimpia park, szeptember 18.

Közel 2 éve várunk arra, hogy újra együtt ünnepelhessünk az Olimpia parkban. Szeptember 18-án 10 és 18 óra között koncertekkel, bábelőadásokkal, kézműves programokkal és a Belvárosi Közösségi Tér szeptemberi foglalkozásainak bemutatkozásával várunk benneteket ingyenes családi fesztiválunkon! A részletes program elérhető weboldalunkon és közösségi oldalunkon is. A hatályos jogszabályok értelmében a rendezvény 18 éves kortól csak védettségi igazolvánnyal látogatható!

Belvárosi Ringató – szeptember 2-ától!

Szeptember 2-ától, csütörtök délelőttönként 2 időpontban Gáll Viki vár benneteket. A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján. Bármikor lehet csatlakozni! További részletek és jelentkezés itt!

Szeniortánc – szeptember 2-ától!

Az alaplépések kíméletesek az izmok, ízületek számára. Az egyszerűbb lépéskombinációk, a mozgás- és a táncfigurák az idősödő ember képességeihez igazodnak. Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni! Cél, hogy lelkünk felviduljon egy-egy pezsdítő ritmus, muzsika hallatán, közösen táncoljunk és örömet okozzunk. A szeniortánchoz nincs szükség drága sporteszközökre, csupán egy váltócipőre. További részletek és jelentkezés itt.

Kismama masszázs – szeptember 3-24. (4 alkalom)

Bangó Adrienn szeretettel várja a kismamákat az alkalmanként 30 perces masszázs foglalkozásokon. Az első alkalom egy rövid konzultációval indul. Kényelmes ruha ajánlott, itt nem kell levetkőznöd, ezt a masszázst ruhában végzik. További részletek és jelentkezés itt.

Baba-mama klub – szeptember 7-étől!

Keddenként várjuk az anyukákat a Mérleg utcába a Baba-mama Klubba! A heti rendszerességgel szervezett alkalmakon együtt mondókázunk, játszunk és énekelünk az anyukákkal és a babákkal. A közösen töltött egy órában a dalok és mondókák mellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhatnak a babákat, kisgyermekeket és szüleiket érintő kérdésekben. További részletek és jelentkezés itt.

Harangjáték – szeptember 7-étől!

A heti egy alkalommal szervezett foglalkozások lehetőséget kínálnak az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel a Kokas módszer alapján. Bármikor lehet csatlakozni a foglalkozásokhoz! További részletek és jelentkezés itt.

Csicsergő zenés óvoda – szeptember 8-ától!

A legkisebb óvodásokat várja keddenként Hazay Ancsa, ahol a gyerekek zenei képességeinek fejlesztése történik játékos módon, illetve egy szülő (vagy más hozzátartozó felnőtt) is részt vesz a foglalkozáson. További részletek és jelentkezés itt.

Csudamadár – szeptember 8-ától!

Az elmondott mesékkel érzéseket fogalmazunk meg, tudatosítunk, a közös énekléssel segítjük ezek megélését, feldolgozását. A csoport különböző korosztályokat és más-más élethelyzetben lévő embereket (időseket, édesanyákat) egyaránt megszólít, így intergenerációs találkozási pontként is szolgál. További részletek és jelentkezés itt.

Kalandozó nyílt óra – szeptember 10. és szeptember 25.

Minden hónapban két alkalommal (péntek délután és szombaton napközben) kerül megrendezésre a Kalandozó. A felső tagozatosokból álló csoport tagjait egy olyan önismereti, szociális készségfejlesztő utazásra hívjuk, mely során folyamatosan visszajelzést és megerősítést kapnak, és így a tanultakat kamatoztatni tudják a hétköznapi életben is. Szeptember 10-én és  25-én kipróbálhatjátok a foglalkozást! Októbertől zárt csoportként működik tovább a Kalandozó! További részletek és jelentkezés a nyílt órára itt.

Anyamesék – szeptember 13-ától!

Az Anyamesék egy 8 alkalmas zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Szeretettel vár Szirtes-Szabó Kata minden V. kerületi édesanyát, aki kicsit szeretne hétfő esténként megpihenni, beszélgetni, együtt gondolkozni. További részletek és jelentkezés itt.

Ficánkoló – szeptember 15-étől!

A játékos, komplex fejlesztő foglalkozás célja, hogy a Budapest V. kerületében élő fél évestől 3 éves korú kisgyermekeknek, a lehető legkorábbi életszakaszban, szakszerű, magas színvonalú és térítésmentes fejlődést biztosítsunk. Szeretettel vár benneteket Kárpáti Katalin a kiscsoportos foglalkozásokon. További részletek és jelentkezés itt!

Kék Katica – szeptember 15-étől!

Havi 2 alkalommal vár rátok a Kék Katica! 45 perces foglalkozásra az öt-hét éves gyerekeket várja Hazay Ancsa és Venczel Móni. Németh Róbert kortárs költőnk gyerekeknek írt megzenésített verseit meseláncra fűzik, beleszőve az adott évszak hagyományait, szokásait, jellemzőit. További részletek és jelentkezés itt.

Apa, ma játssz te is! (Apás Ringató) – szeptember 17-étől!

Szeretnénk, ha az édesapák is részesei lehetnének annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Láthassák, hogyan nyiladoznak a picik a zenei élményekre, hogyan formálódnak éneklős közösségben. Venczel Móni vár benneteket havi egy alkalommal, ezúttal szeptember 17-én! További részletek és jelentkezés itt.

Hangolódó és Hordozási tanácsadás

Segesdi Edina szeptembertől is várja a kisgyerekes szülőket előre egyeztetett időpontban, szerdánként hordozási tanácsadással, illetve a leendő szülőket hétfőnként a  Hangolódó programmal.

Meseerdő gyermekfelügyelet és Hetedhét játszószoba

Időszakos gyermekfelügyeletünkön szeretettel várjuk a gyerekeket fél éves kortól 6 éves korig. Továbbra is vasárnap estig kell bejelentkezni a következő hétre, illetve hétfőtől péntekig nyitva van Hetedhét játszószobánk is.

Családbarát kávézó

Szeptemberi hétköznapokon is sok finomsággal, számos remek kicsiknek és nagyoknak való olvasni valóval, játékokkal is vár benneteket családbarát specialty kávézónk.

Szeptemberi programjainkra augusztus 24-én indul a regisztráció, zárt csoportjaink októbertől indulnak el újra, de már megtaláljátok az Órarendben a programokat. A zárt csoportokba a regisztráció szeptember 10-étől nyílik meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.