Páll Orsolya Emese – pszichológus, kiképző IKT-terapeuta

Páll Orsolya Emese vagyok, pszichológus, három kislány édesanyja. Pszichológiai alaptanulmányaimat az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem (2005), majd ugyanitt folytattam a tanácsadó szakpszichológus szakképzéssel (családterápiás szakirány, 2010). Pályámat óvodapszichológusként kezdtem, majd 2006-tól az Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatban (VII. kerület) folytattam.

A terápiás módszerek közül az akció-orientált, cselekvésen, mozgáson, és művészeti alkotáson alapulók állnak közel hozzám, ezért elvégeztem a bábterápiás (2005) és a gyermekpszichodráma (2006) képzést, valamint az integrált kifejezés- és táncterápiás (IKT) módszerben vagyok kiképző terapeuta 2010 óta. Az utóbbi években főleg felnőtt önismereti-terápiás csoportokkal dolgoztam.

Szeretek beszélgetni. És szeretek meghallgatni. Találkozni. A legfontosabb vezérelv számomra a valódi találkozás a munkám során (is). Az odaszentelődő személyes jelenlét, a figyelem és kísérés. Az IKT-csoportokban, és három (kis)lány mellett, az anyaságban eltöltött évek alatt egyre inkább kinyílt a figyelmem a beszéden túli csatornákon történő megnyilvánulásokra is.

Fontos számomra a holisztikus szemlélet, meggyőződésem, hogy az ember test, lélek és szellem komplex egysége, és hogy az egész-séges működésünkhöz mindhárom szinten figyelnünk kell magunkra. És egymásra.

Orsi által vezetett foglalkozások: Bontakozó, Túl az Óperencián, Pszichodráma iskolásoknak, Szülőszemmel