Aktuális
Hozzászólás

Októberben induló foglalkozásaink!

Szeptemberben számos programunk indult el újra a Belvárosi Közösségi Térben, de számos újdonsággal is készültünk, amelyekről itt olvashattok bővebben. Emellett októberben zárt csoportjainkban is elkezdődik az idei tanév.

Gyermekpszichodráma óvodásoknak (zárt csoport) – első alkalom: október 1.

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével a gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak. A beleélést színes jelmez kavalkád segíti, melynek köszönhetően a gyerekek pillanatok alatt királynővé, hőssé, híres sportolóvá vagy akár dinoszaurusszá változhatnak.
Részletek és jelentkezés itt.

DSZIT – első alkalom: október 1.

A terápiás foglalkozásokon a gyerekek felszabadult, kreatív játékfolyamat során, számtalan izgalmas eszközt használva, meleg, elfogadó és biztonságos közegben, önfeledt mozgáson, élményeken, tapasztalásokon keresztül fejlődhetnek.
Részletek és jelentkezés az Órarendben, mivel hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken is vannak foglalkozások!

Belvárosi Varázsmanók (zárt csoport) – első alkalom: október 1.

Feszültségoldó és énerősítést elősegítő csoport művészetterápiás, dramatikus eszközökkel 3-4. osztályos iskolásoknak.
Részletek itt.

Mozgásfejlesztő foglalkozás 5-6 éveseknek (zárt csoport) – első alkalom: október 1.

Egyre több olyan gyermek van, akinek mozgásos fejlettsége nem felel meg életkorának. Mozgásuk darabos, koordinálatlan és motoros ügyességük elmarad társaikétól. Ezek a gyerekek az iskolában hátrányos helyzetbe kerülhetnek. Ha gyermekednél a felsoroltak közül többet is tapasztalsz, akkor figyelmedbe ajánljuk pszichomotoros mozgásfejlesztő foglalkozásunkat.
Részletek itt.

Alapozó-fejlesztő foglalkozás iskolásoknak (zárt csoport) – első alkalom: október 1.

Csecsemőkorban, ha egyes fejlődéstani mozgások kimaradnak, vagy nincs elegendő idő, tér, lehetőség a gyakorlásra, akkor a fejlődés későbbi szakaszaiban problémák alakulhatnak ki, amelyek következményei legtöbbször az iskolában jelennek meg tanulási nehézség formájában (nehezen olvas, görcsös írás, darabos mozgás…). Ezért a problémákkal küszködő gyermekek számára lehetőséget kínálunk, hogy komplex, mozgáson alapuló fejlesztésben vegyenek részt, melyet felmérés előz meg.
Részletek itt.

Fairyland Fun (in English) – első alkalom: október 2.

A kerületben élő kétnyelvű családok gyermekeit várjuk angol nyelvű foglalkozásokkal. Az 5-7 éves korosztályt szeretnénk megszólítani a Fairyland Fun alkalmainkon, ahol interaktívan kalandozunk majd hétről hétre a mesék világában.
Részletek és jelentkezés itt. Még lehet jelentkezni!

Túl az Óperencián mese- és mozgásterápiás csoport (zárt csoport) – első alkalom: október 2.

A foglalkozások során mesét mondunk a gyermekeknek közben rengeteget, mozgunk, játszunk és alkotunk. A két módszer kombinációja segítheti a gyermek indulatkezelését, érzelem kifejezését, mintát nyújt a konfliktusok megoldásához, teret ad az érzelmek átéléséhez.
Részletek itt.

Babamasszázs tanfolyam (zárt csoport) – első alkalom: október 2.

Ismét 5 hetes babamasszázs tanfolyam indul heti rendszerességgel a Belvárosi Közösségi Térben, ahol szeretettel várjuk a babákat és szüleiket. A megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal!
Részletek és jelentkezés ittMég van 1-2 helyünk!

Bagoly csoport (zárt csoport) – játékos, mozgásos képességfejlesztő foglalkozás iskolába készülőknek- első alkalom: október 2.

Foglalkozásunkkal meg szeretnénk könnyíteni az óvoda, és az iskola közötti átmenetet, hogy a gyermeke birtokában legyen az iskola által elvárt készségeknek, képességeknek és magabiztosan, bátran tudjon belépni az iskola kapuján szeptemberben.
Részletek itt.

Belvárosi Meseműhely (zárt csoport) – első alkalom: október 3.

Alkotó-fejlesztő meseterápiás csoportjaink a Boldizsár Ildikó által kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszerre épülnek. Foglalkozásainkon játékokkal, mozgással, énekekkel, mondókákkal és természetes anyagokat felhasználó kreatív alkotások készítésével dolgozzuk fel a világ minden tájáról származó népmeséket.
Részletek és jelentkezés itt.

Családi mesedélután szenior mesemondókkal – első alkalom: október 3.

Idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni azáltal, hogy mesemondó családi délutánok keretében a csoport tagjai röpíthetik el a gyerekeket a mesék birodalmába. Idős mesemondóink várják a családokat mesékkel, énekkel, játékkal, kézműveskedéssel.
Részletek és bejelentkezés ittMég lehet jelentkezni!

Gyermekpszichodráma kisiskolásoknak (zárt csoport) – első alkalom: október 4.

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével a gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak.
Részletek itt.

Szülőszemmel beszélgetőkör – első alkalom: október 4.

Várunk benneteket új csoportunkba, ahol teret és időt adunk a kisgyerekes szülőknek arra, hogy az őket foglalkoztató kérdésekről beszélgethessenek egy tea és két szakember társaságában.
Részletek és jelentkezés ittMég lehet jelentkezni!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.