Medgyesi Patrícia – PhD tanácsadó szakpszichológus, gyermekpszichodramatista

Tanulmányaim kezdete óta tudtam, hogy a pszichológián belül a gyermekek világa vonz legerősebben. Első tíz évben elcsábított a kutatás, 2003-ban az ELTÉ-n doktori fokozatot szereztem. Kutatásomban a korai anya-gyermek kapcsolat, illetve a biztonságos kötődés kialakulásának meghatározó tényezőit vizsgáltam. Óraadóként ma is tanítok fejlődéspszichológiai tárgyakat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.
Több mint tíz évig dolgoztam óvodapszichológusként. Ebben a munkában kifejezetten szerettem, hogy a gyermekeket a saját hétköznapi élethelyzetükben figyelhetem meg. A pedagógusokkal, szülőkkel közösen gondolkodva tudjuk segíteni a gyermekek kibontakozását.
Az Individuálpszichológiai Egyesületnél játékterápiás és gyermekpszichodráma képzést végeztem. Családi és párkapcsolati szakon Tanácsadó szakpszichológus diplomámat 2019-ben szereztem.
Jelenleg az UBUNTU Műhelyben dolgozom gyermekekkel, családokkal egyéni és csoportos formában. A csoportok legnagyobb élménye számomra megélni, ahogy a gyerekek egymás segítőjévé válnak a közös játékok során.

Patrícia által vezetett foglakozások: Anyamesék, Sárkánylovas gyermekpszichodráma kisiskolásoknak, Kismaszat