Tick-Kovács Kata – pszichológus

kovacs_kata

Pszichológusként és pszichológia szakos tanárként végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2011-ben. Jelenleg az ELTE tanácsadó szakpszichológus szakirányú továbbképzésére járok, valamint a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél tanulok autogén tréninget.

A mindennapjaimban az Óbudai Meseerdő Óvodában dolgozom óvodapszichológusként, valamint a Memofaktúra nevű fiatal vállalkozás vezető trénereként kamaszoknak tartok élménypedagógia alapú osztálykirándulásokat.

Ezen kívül nagyon meghatározónak érzem az elmúlt évek során gyermekotthonban szerzett munkatapasztalatomat, ahol nehéz sorsú gyermekekkel, kamaszokkal és fiatal felnőttekkel foglalkoztam.

Az élményterápiával először a Bátor Táborban találkoztam, ahol 2010 óta vagyok önkéntes. Az ott látott, már-már csodával határos változások, fejlődések hatására kezdtem az élmények erejével mélyebben foglalkozni. Ezért végeztem el a Vadaskert Alapítványnál „Az élménypedagógiától az élményterápiáig” nevű továbbképzést, valamint Szovátán az Outward Bound Románianál a „Training of Trainers” nevű nemzetközileg elismert tapasztalati tanulás tréneri képzést.

Ezek a tanulmányok valamint a személyes tapasztalataim erősítették meg bennem az abban való hitet, hogy az élménypedagógia, a tapasztalati tanulás nemcsak hogy alkalmas a kamaszokkal, kiskamaszokkal való munkára, de igazán élvezetessé is teszi azt. A Segítő Kezek csapatában a SuliÉlmény projekt keretében iskolásoknak tartok élménypedagógia alapú osztályközösség fejlesztő programot.

Kata által vezetett foglalkozás: Kalandozó