Horányi Kata – óvodapedagógus

2015-ben végeztem az ELTE-TÓK óvodapedagógia szakán majd az utolsó évtől párhuzamosan jártam a TF rekreációszervező- és egészségfejlesztő szakára. Tanulmányaim után Norvégiába sodort az élet, ahol egy kisvárosi óvodában kezdtem el a pályafutásomat. Itt a legkisebb korosztállyal (0-2 éves gyerekekkel) foglalkoztam a mindennapokban, ismerkedtem a skandináv nevelés elveivel, szabályaival. Az egyetemi gyakorlatok és a külföldi tapasztalat alatt döntöttem úgy, hogy mindenképp gyerekekkel szeretnék foglalkozni.

Hazatérve egyértelmű volt, hogy milyen lehetőségek érdekelnek. Első hazai munkahelyem egy családi napközi volt, ahol délelőttönként bölcsis korú gyerekekről gondoskodtam, majd délutánonként képességfejlesztő-falmászást tartottam sajátos nevelési igényű óvodás gyerekeknek. Ezután kerültem be egy állami integráló óvodába, ahol a második évtől kezdve angol-magyar kétnyelvű csoport óvó nénije voltam. Az itt töltött idő alatt lehetőségem volt több kurzuson is részt venni, így betekintést nyerhettem az autisták világába, sokat tanultam az elfogadásról, a differenciálás fontosságáról. Az évek alatt egyre nagyobb érdeklődéssel vagyok a különböző fejlesztések irányába, idővel szeretnék fejlesztőpedagógussá válni és minél több területen elmélyíteni a tudásomat.

A gyerekekkel töltött idő alatt kiemelt figyelmet fordítok az egyéni, életkori sajátosságaikra, hogy egy-egy tevékenység személyre szabottan jelenjen meg a játékukban.

A Segítő Kezek csapatához 2019 júniusában csatlakoztam. A Meseerdőbe érkező gyerekek gondozásával, játszva tanulásával, nevelésével foglalkozom.

Horányi Kata jelenleg gyermeknevelési szabadságon van.