Aktuális, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Családbarát
Hozzászólás

Közös hangolódás az ünnepekre – családi programok a Belvárosban

Az adventi időszak, a karácsony és az esztendő végének közeledte mindig kiváló alkalom a közös élményekkel való feltöltődésre, az ünnepi hangulat átélésére. Belváros Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy hozzájáruljon a belvárosiak közösségének örömteljes ünnepéhez: kerületünk díszkivilágításával, közösségi programok szervezésével – mint az Adventi Gyertyagyújtó Ünnepség, az Adventi Hangverseny vagy a Szent Miklós Napi Ünnepség –, továbbá a kedvezményes fenyőfavásár megrendezésével. Az idei esztendő újdonságaként mind ezek mellett ingyenes korcsolyázásra is hívják a belvárosiakat.

Az Adventi Gyertyagyújtó Ünnepség évek óta az egyik leglátványosabb eseménye a belvárosiak közösségének, amelynek keretében idén is sor került az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására, a kerület díszkivilágításának felkapcsolására és a Bazilika fényfestésének bemutatására. A fényfestés megtekinthető minden nap, 16:30-tól, félóránkénti kezdéssel.

A XV. Adventi Hangverseny a Musica Ludens Kamarakórus, a Belvárosi Trió vonószenekar, Bujtás Anita hegedűművész, Szilasi Dávid zongoraművész, Forró István színművész és Zelinka Tamás zenetörténész közreműködésével zajlott, ezúttal is nagy sikerrel. Az előadást szenteste műsorára tűzi a City Tv.

A gyermekeket Szent Miklós nap alkalmából mikuláscsomaggal köszöntik, amelyet előzetes regisztráció alapján 12.03-án az Önkormányzat házasságkötő termében lehet átvenni vagy a Szent Miklós Napi Ünnepségen 12.05-én, az Aranytíz Kultúrházban. Az ünnepség programja 10:30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjével indul, ezt követően kerületünk legifjabb lakói személyesen a Mikulástól vehetik át a jól megérdemelt ajándékcsomagjukat.

Már hosszú évekre visszanyúló tradíció Belvárosban, hogy az arra jogosult belvárosiak – köztük a nagycsaládosok –, jelképes összegért juthatnak karácsonyfához, ami mellé még ½ kilogramm szaloncukrot is ajándékoz az Önkormányzat. A kedvezményes fenyővásárt ezúttal 12.18-án, szombaton, 8:00-tól tartják, a készlet erejéig. A pandémiás helyzetre tekintettel, fokozott elővigyázatosságból a burgonyavásárhoz hasonlóan, most is a megszokott 3 helyett 5 helyszínen várják a belvárosiakat.

Az idei év meglepetése a Szabadság téri műjégpálya, ahol Belváros Önkormányzata ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosít minden V. kerületi lakos számára. 2021.12.06-2022.02.28. között, hétköznapokon, kivétel: 12.24. és 12.31., napi egy alkalommal, hétfőtől csütörtökig 10:00-22:00, pénteken 10:00-18:00 időszakban. 

Kellemes időtöltést kívánunk a programokhoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük