Mozgásfejlesztő csoport iskolásoknak

Csecsemőkorban, ha egyes fejlődéstani mozgások kimaradnak, vagy nincs elegendő idő, tér, lehetőség a gyakorlásra, akkor a fejlődés későbbi szakaszaiban problémák alakulhatnak ki, amelyek következményei legtöbbször az iskolában jelennek meg tanulási nehézség formájában (nehezen olvas, görcsös írás, darabos mozgás…).

Ezért a problémákkal küszködő gyermekek számára lehetőséget kínálunk, hogy komplex, mozgáson alapuló fejlesztésben vegyenek részt, melyet felmérés előz meg.

A foglalkozásokon a fejlődéstani nagymozgások újbóli átélésén,a rugalmasságon és az egyensúlyon alapuló gyakorlatok végzésén keresztül fejlődik az idegrendszer. Egy-egy mozgást apró részekre bontunk, lassan végeztetjük, hogy a helyes mozgásminták kialakuljanak, és sokszor ismételtetjük, hogy automatizálódjanak. Egyéb részképességeket (tájékozódás, ritmus, emlékezet, beszédértés, finommotorika) fejlesztő gyakorlatokat is kapnak a gyerekek, hogy hozzásegítsük őket a minél eredményesebb iskolavégzéshez.

Foglalkozás vezető: Majkó Erzsébet
Korosztály: 6-9 éves, alsó tagozatos tanulók
Időpontok:
hétfőn 16:30-17:30; szerdán 16:30-17:30

A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható és ingyenes!

A hétfői foglalkozásra itt, a szerdaira itt tudtok bejelentkezni!

Ha még nem jártál nálunk:
Kérjük, hogy az első alkalom előtt regisztrálj be az online regisztrációs rendszeren keresztül, aktiváld regisztrációd lakcímkártyád bemutatásával recepciónkon, majd jelentkezz be az Órarendben az egyes alkalmakra is.

Ha már rendelkezel aktív regisztrációval:
Jelentkezz be hétről hétre az egyes programokra az Órarendben!