Gáll Viktória Emese – a Ringató foglalkozás vezetője

Szekszárdon születtem, 1987-ben. Gyerekkorom óta körülvesz a zene, minden családtagom játszik valamilyen hangszeren, dédapám, Csobán György, furulyajátékáért a Népművészet Mestere kitüntetést kapta.

Zenei általános iskolába járhattam Szekszárdon, mellette nyolc éves koromtól zeneiskolába jártam zongora tanszakra, 11 évig Dobai Tamásné Zsuzsa nénihez. Gimnáziumi tanulmányaim után jogi diplomát szereztem, mellette az Óbudai Népzenei Iskolában Kobzos Kiss Tamáshoz, Balogh Sándorhoz jártam koboz és furulya tanszakra.

A Ringató szintén gyerekkorom óta az életem része, Édesanyámtól (Gróh Ilona a Ringató program alapítója) átélhettem a tanítás minden szépségét, örömét. Az egyetemista éveim alatt már aktív résztvevője lehettem az ő foglalkozásainak, kobzoltam, énekeltem.

A Ringató könyvek CD mellékletét szerkeszthettem, mely nagyon sok tapasztalatot jelentett a számomra.

Szerzőként elindíthattam a Ringató-mesék könyvsorozatot, ahol minden meséhez énekek is tartoznak, így pedig a kiadványokhoz CD melléklet is jár. Az eddig megjelent részei: A gazdi zenész (2015), Borsi a hóban (2016) és a Borsi a kertben (2017).

Az egyetem utolsó éve alatt indítottam az első saját Ringató helyszínemet, azóta egy héten már több délelőttön is Budapest valamelyik kerületében várom sok szeretettel az énekelni és játszani vágyó családokat.

Viki által vezetett foglalkozás: Belvárosi Ringató