Farkas Petra ügyvezető

2014. nyarán kaptam Belváros-Lipótváros Bp. Főváros V. kerület Önkormányzat képviselő testületétől a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetésére vonatkozó megbízást. Korábban, 2011. december és 2014. június közötti időszakban az V. kerületi Önkormányzat Népjóléti Osztályán gyermekvédelmi és szociálpolitikai referens munkakörben dolgoztam, 2012. nyarától feladataim bővülésével az önkormányzati tulajdonú szociális intézményrendszer működésének szakmai felügyeletét is elláttam. Alapfokú egyetemi oklevelemet 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Szombathelyi Képzési Központ szociális munka szakán szereztem, mester fokon 2012-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociálpolitika szakán köztársasági ösztöndíjasként diplomáztam. Jelenleg az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója vagyok.

Már tanulmányaim során kitüntetett figyelmet fordítottam a gyermekvédelem területére; hiszem, hogy a gyermekekre/fiatalokra fordított egyéni és társadalmi befektetések alapvető meghatározói a társadalom fejlődésének. Alapfokú szakmai gyakorlatomat 2009. szeptember – november időszakban Erasmus ösztöndíj keretében Németországban, a Fachhochschule Hildesheim hallgatójaként teljesítettem. Gyakornoki tevékenységem fókuszában az iskolakerülés, lemorzsolódás (Schulabsentismus) problémakörét célzó aktív szakmai tevékenység állt; tapasztalataimat 2011-ben a Szakoktatás című folyóiratban publikáltam.  Az ELTE szociálpolitikus hallgatójaként, szakmai gyakorlatom során Budapest V. kerület szociális rendszerének feltérképezését követően egyetemi projektmunka keretében készítettem el a Belvárosi Közösségi Tér intézményszerű működését megalapozó dolgozatomat, melyet az egyetemi értékelő bizottság megvalósításra javasolt az Önkormányzat részére.

A Segítő Kezek Kft. munkatársaival és szakembereivel közösen interdiszciplináris munkamegosztás során dolgozunk szolgáltatási körünk fejlesztésén, igazodva az V. kerületben élő családok szükségleteihez. Kiemelten fontos számomra és büszke vagyok arra, hogy csapatként, a szakterületek sokszínűségének kihasználásával, egymást erősítve és segítve dolgozunk a mindennapok során; munkatársaim a saját szakterületükön magas szintű szakmai múlttal rendelkeznek és folyamatosan képzik magukat. Feladatunk és célkitűzésünk az Önkormányzat támogatásában egy olyan gyermekközpontú társadalmi stratégia intézményes működtetése, amely az V. kerületben élő családok jól-létét biztosítja.

Elérhetőség:
tel.: +36 30 816 8679
e-mail: farkas.petra@segitokezek.com