Aktuális, Egyéb
Hozzászólás

Együtt előcsalogattuk a Napot – egy kellemes nap a Károlyi-kertben

Sikeresen lezajlott a Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér szeptember 10-én a Károlyi-kertben. A rendezvény kezdetén eleredő eső okozott némi ijedtséget, ám a továbbiakban nem lehetett okunk panaszra az időjárást illetően.


A Nap előcsalogatásában némi segítséget jelentett a várakozó gyerekek, felnőttek bizakodása, valamint a Kék Katicában felbukkanó szivárványos ruhadarab is. A mindig vidám, megzenésített kortárs versekkel fellépő csapat megalapozta a további programok jó hangulatát.

A Ringatón öröm volt nézni az egymásra hangolódó, együtt mondókázó, éneklő, játszó, családokat, akik az ismert és újonnan megtanult ritmusokkal végleg elűzték az esőfelhőket.

A kicsit nagyobbakat ezután az Aranyszamár Bábszínház előadásának csodálatos díszletei, bábjai kápráztatták el. A gyerekek tátott szájjal gyönyörködtek a kislány történetén, aki világgá indult, és útja során varázslatos lényekkel találkozott, akiktől mind tanult valami fontosat.

A Délibáb Társulat a Színes Dombok Királyságába kalauzolta el a nagyérdeműt, egy kisfiú történetén keresztül hangsúlyozva a környezettudatos nevelés fontosságát. Az aktuális témát feldolgozó, érzékenyítő előadás értékes üzenete minden nézőt elgondolkodtatott, miközben a látvány is káprázatos volt.

Varró Dániel versei és Molnár György gitárjátéka nyerő párost alkottak a színpadon. Műsoruk kicsiket és nagyokat nevettetett, szórakoztatott, minden száj mosolyra húzódott, mindenki kacagva követte a verseket, várva a kedvenceket.

Az esemény záró produkciójaként fellépő Rutkai Bori Banda most sem okozott csalódást: megmozgatta a gyerekeket, játékosan vonta be őket az eseményekbe. Az interaktív zenei produkció segített még emlékezetesebbé tenni az idei őszi pikniket.

A színpadon kívül is igen aktív volt az élet. Jól sikerült a Cigánybirodalom – Erdőanyó meséi című könyv bemutatója, is, ahol vásárolni is lehetett a gyönyörűen illusztrált, színes kiadványból.

A kreatív foglalkozások egész nap várták az alkotni vágyó gyerekeket, a BRFK sátránál nagy érdeklődés kísérte a speciális szemüvegek kipróbálásának lehetőségét. A gyerekek megtapasztalhatták, bizonyos körülmények mennyire megváltoztatja az észlelést, hogyan válik balesetveszélyessé a közlekedés pl. alkohol hatására.


Az egyes programok közötti szünetben, vagy épp előadások alatt az egyéni kérésekre is maradt figyelem. Az előadók őszinte érdeklődéssel figyelték a gyerekek igényeit, legyen szó interaktív előadásról, kíváncsiskodó gyerekekről, vagy a hangszerek iránt érdeklődő csemetéről.

Köszönjük, hogy sokan eljöttetek, velünk töltöttétek ezt a tartalmas napot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.