Családbarát
Hozzászólás

Családbarát szemlélettel segítik a munkavállalókat

A Belvárosi Közösségi Teret működtető Segítő Kezek Kft. 2020-ban elnyerte a Családbarát Munkahely címet. A Miniszterelnökségtől kapott támogatásnak köszönhetően számos olyan – nem pénzbeli – juttatást vezettek be a Belváros Önkormányzata tulajdonában álló társaságnál, amelyek segítik az ott dolgozók számára a munka és a magánélet összehangolását.

Az V. kerületben élők számára ismert, hogy a Mérleg utca 9. címen működő Belvárosi Közösségi Térben minden a családokról szól, ahol számos prevenciós szolgáltatással és izgalmas programokkal várják a vendégeket. A családbarát szemlélet a Segítő Kezek Kft. munkavállalóira is kiterjed, amelynek megvalósulásához jelentősen hozzájárult a Miniszterelnökség pályázatán való sikeres szereplés.

A Belváros Önkormányzata tulajdonában álló társaságnál olyan – nem pénzbeli – juttatásokat vezettek be, amelyek kézzelfogható segítséget jelentenek a gyermeket nevelő, a nemrég házasságot kötött vagy idős hozzátartozójukról gondoskodó kollégáknak.
A szabályzatban is rögzített családbarát juttatások keretében a törvényi előírásokon felüli szabadsággal és az otthoni munkavégzés lehetőségének biztosításával járul hozzá a Segítő Kezek Kft. a munka és a magánélet egyensúlyának kialakításához.

Mindezek mellett a Miniszterelnökség Családbarát Munkahely pályázatán elnyert kétmillió forintból lehetőség nyílt a számítógépes eszközpark bővítésére, füzet- és babacsomagok átadására, a Belvárosi Közösségi Tér új játékokkal, hasznos eszközökkel gazdagodott, a munkavállalók gyermekei számára pedig a nyári szünetben foglalkozásokat tartanak. Többek között a munka és a magánélet összehangolását segíti továbbá, hogy a kollégák egy képzett szakember közreműködésével mentálhigiénés programon vehetnek részt.

Forrás: Mai Belváros

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.