Aktuális
Hozzászólás 1

Kalandok a Belvárosban!

Idén első alkalommal került megrendezésre a Belvárosi Kaland Tábor. A felső tagozatos fiatalokat öt eseménydús nap várta Tick-Kovács Kata és Pólya Bella pszichológusok vezetésével. Az élménypedagógia módszere alapján a napokat rengeteg játék és kihívás tette színessé, változatossá és sokszor nevetéstől hangossá.

A résztvevők minden nap délelőtt egy szociális készség kérdéskörét gondolhatták át a játékokban megtapasztaltak segítségével. Az együtt töltött idő alatt sok szó esett többek között a kommunikációról, a konfliktuskezelésről, visszajelzés adásról. Az ebédet követő szabadidő után délutánonként pedig egy-egy outdoor praktikát, túlélő eszközt sajátíthattak el a fiatalok.

Nem mindennapi látvány volt, amikor a Belvárosi Közösségi Tér udvarán bivak épült, vagy egy profi tábortűzhöz készült el a farakás, amit akár egy gyufaszállal is meg lehetett volna gyújtani.

A csütörtöki expedíciós napon pedig a Normafához kirándult a kis csapat, ahol éles helyzetben próbálhatták ki, hogy mit is tanultak a tájolóról és a térképhasználatról, túratervezésről.

Szinte felnőtt segítség nélkül kalauzolták magukat végig az úton, és készítették el a búvóhelyet, tábortüzet. Ezt a napot talán a közös mályvacukor sütögetés koronázta meg, ahol csúcsosodott a jókedv és a nevetés.

Az egy hét alatt meglepő gyorsasággal nyíltak meg a résztvevők, és hihetetlen erős, egymásra odafigyelő csapattá kovácsolódtak, így adva egymásnak is rengeteg plusz jó élményt. És hogy a sok megélt impulzus, tapasztalat és új tudás még tartósabb emlékké váljon, mindenki nagy gondossággal töltötte a hét során az Útinaplóját, amit a tábor zártával hazavihettek magukkal az ünnepélyes oklevél átadási, búcsúzó ceremónia után.

Ennek az elköszönésnek talán a legszebb, legmeghatóbb pillatana volt, amikor sorban elmondták egymásnak a fiatalok, hogy milyen pozitív tulajdonságot ismerhettek meg a másikban, és milyen közös élményeket köszönhetnek egymásnak. Valóban tartalmas volt ez a hét, ahol új barátságok köttettek, és minden résztvevő új helyzetekben próbálhatta ki magát, amely tapasztalatok akár az iskolai hétköznapokban is segítségükre lesznek.

Szeptembertől pedig a Belvárosi Közösségi Térben folytatódnak az élménygyűjtések! Kata és Bella szakkör jelleggel, minden héten várja a felső tagozatos diákokat a Kalandozások programsorozatra, amelyen további praktikákat sajátíthatnak el a résztvevők. Részletek hamarosan!

1 Hozzászólás

  1. Biagia mama írta

    Nagyon szuper tábor volt, remek programokkal és táborvazetőkkel, a kislányom nagyon élvezte és szívesen menne bármikor máskor is.
    Ja, és jó volt a konyha is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.