Bangó Adrienn – masszázsterapeuta

Masszázsterapeutaként 2015 óta foglalkozom kismamák, babák és szülés utáni anyukák masszírozásával, vezetett tornáztatásával. Motivációm a saját gyermekem mozgásfejlődésének elmaradásából adódó problémák megoldása volt. A „saját bőrünkön tapasztaltuk” a fejlesztő terápiák kiegészítőjeként a masszázs jótékony, jól látható segítő hatását.
Ekkor vált világossá az is, hogy a mozgás, az idegrendszeri fejlődés már az anyaméhben elkezdődik, ezért nagyon fontos, hogy a kismama, amíg lehet, aktív maradjon. Ezt segíti a kismama masszázs, megőrzi a jó közérzetet, csökkenti a várandósság esetleges kellemetlen tüneteit.
A tapasztalatom az, hogy a baba születése után az anyukák kevésbé vannak támogatva mind a lelki, mind a testi felépülésben, mint a várandósság alatt, ezért célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, mennyire fontos a harmonikus baba-mama kapcsolat kialakításában az édesanya mihamarabbi testi-lelki regenerációja. Ezért egy speciális szülés utáni regeneráló programmal segítem az anyukákat a szülés utáni 6. héttől a gyermek 1 éves koráig.

Meggyőződésem, hogy a gyermekvállalás egyik szakaszának sem kell tehernek lennie, a Belvárosi Közösségi Tér csapata pedig ebben nyújt átfogó támogatást, aminek aktív részeseként szeretném segíteni az édesanyákat.

Adrienn által vezett foglalkozás: Szülés utáni regeneráció