Családbarát
Hozzászólás

„…Ami a miénk” – családi történetek, amelyekből erőt meríthetünk

Ünnepélyes könyvbemutatón leplezte le Novák Katalin családokért felelős miniszter az „…Ami a miénk” című kötetet a Várkert Bazárban, amely az Ötven írás a családról alcímet viseli – olvasható a Család.hu oldalon. Az adventi időszakra megjelent olvasmányos kiadványban közismert magyar személyiségek osztják meg a családdal kapcsolatos emlékeiket, gondolataikat, történeteiket.

A csaknem 300 oldalas könyvben tíz témakörbe gyűjtve olvashatjuk ötven közismert hazai szereplő családdal kapcsolatos gondolatait – Novák Katalin ajánlóival. A társszerzők az irodalom, az egyház, a sport, a tudomány, az egészség, a művészet, a családmozgalom, a gazdaság, a közélet és a média világából érkeztek.

– Nem tartom idejétmúlt dolognak a könyvkészítést – kezdte Novák Katalin. – Ádám fiunk alapvetően elszenvedte azt a szülői hozzáállást, hogy a férjemmel nem adtunk kütyüket a kezébe. Az első és egyetlen, amit kapott, egy e-könyv olvasó volt, azt viszont finnyásan rakta odébb kamaszként. Azt mondta, az olvasáshoz szükség van számára a könyv illatára, tapintására. Így azóta is „vagyonokat” hagyunk a könyvesboltokban – mondta Novák Katalin a Család.hu tudósítása szerint.

– Sokat gondolkoztunk azon, hogyan tudunk újat mondani a családról. Aztán arra jutottunk, hogy bőven van mit megosztanunk a témában, hiszen a legegyszerűbb „hogy vagy?” kérdésre is a családunkról kezdünk el beszélni. Elkerülhetetlen, hogy szó legyen a családunkról, a vezetéknevünk is a családnevünkkel kezdődik. Meghatározó, hogy honnan jöttünk és kinek adjuk tovább az életet, így mindig is központi helyen lesz a család. A családi értékek közös pontok, a könyvben pedig azt kerestük, mi az, ami összeköt – emelte ki Novák Katalin.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük