Családbarát, Egyéb
Hozzászólás

„A családbarát hozzáállás számomra kézzelfogható segítséget jelent”

Többek közt a törvényi előírásokon felül fizetett szabadságot, az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkaidő lehetőségét is kínálja a gyermeket nevelő munkatársak számára a Belváros Önkormányzata tulajdonában álló Segítő Kezek Kft., amelynek köszönhetően a cég 2020-ban Családbarát Munkahely címet kapott. A Belvárosi Közösségi Tér kávézójában dolgozó Bencze Eszter számára a társaságnál tapasztalható hozzáállás nagy segítséget jelent a mindennapokban.

A Mérleg utca 9. címen működő Belvárosi Közösségi Tér az V. kerületi családok egyik kedvelt helye, ahol a gyermekek és szüleik, nagyszüleik vannak a középpontban.
A Segítő Kezek Kft. számára kiemelten fontos, hogy a családbarát szemlélet a társaság munkatársaira is érvényes legyen. Ennek érdekében a cég szabályzatban rögzítette a gyermeket nevelő, illetve idős hozzátartozójukról gondoskodó kollégák számára elérhető juttatásokat, amelyek nem pénzbeli segítséget jelentenek, hanem a munka és a magánélet egyensúlyát segítik elő.

A Belvárosi Közösségi Térbe látogató vendégek bizonyosan találkoztak már a kávézóban dolgozó, mindig mosolygós és segítőkész Bencze Eszterrel.

– Különösen az iskolai tanítási szünetek idején a nyolcéves fiam, Ádám gyakori vendég a munkahelyemen. A cégnél tapasztalható családbarát hozzáállás számomra kézzelfogható segítséget jelent – fogalmazott.

Példaként említette a törvényi előírásokon felül biztosított szabadságot, a füzetcsomag juttatást, illetve a rugalmas munkaidő lehetőségét. Bencze Eszter hozzátette, tavasztól a tanítási szünetekben már külön foglalkozáson is részt vehetnek a munkavállalók gyermekei.

A Belváros Önkormányzata tulajdonában álló társaság a benyújtott pályázata alapján Családbarát Munkahely címben részesült a Miniszterelnökségtől, amelyhez kétmillió forint támogatást is elnyert.

Forrás: Mai Belváros

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.