Aktuális, Egyéb
Hozzászólás

Családbarát Specialty Kávézó a Belváros szívében

A Belvárosi Közösségi Tér központi helyszíne a kávézó – ahol mindig pezseg az élet, ahol lehet olvasni, játszani, vagy csak kicsit lazítani a kényelmes fotelokban, kanapén egy finom kávé vagy szendvics mellett. Egészséges szemlélet, babarát kávézó, szakmaiság, fenntarthatóság és mesebeli légkör, ezek a kulcsszavak jellemzik kávézónkat, melyeket most részletesen kifejtünk.

For English version srcoll down

Egészség

Kávézónk ideális találkozási pont felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, akár étkezési időben is – erre garanciát jelentenek minőségi kávéink, ízletes szendvicseink, zamatos gyümölcsleveink. Specialty kávékülönlegességeink akár növényi- vagy laktózmentes tejjel is fogyaszthatók. Az egészséges életmód jegyében szendvicseink alapanyagai frissek, a péksütemények, amikben kínáljuk őket, magvasak vagy teljes kiőrlésűek, és sok bennük a zöldség. A mindig kapható zöldsaláta mellett a kisebbek kedvéért zöldségtallérok is találhatók a hűtőpultban, a gyümölcspépeken túl friss idénygyümölcs is kapható.
Mindig igyekszünk megújulni, ennek része, hogy havonta más-más terméket vezetünk be. A sikeresebbek, és a nem szezonálisak olykor tartósan is az étlapon maradnak. Új szolgáltatásként 2022-től már nálunk is elérhető a bankkártyás fizetési lehetőség, valamint július óta már Foodpandán is rendelhettek tőlünk.

Bababarát kávézó

Nálunk mindenki megtalálhatja a kedvének, életkorának megfelelő kikapcsolódási formát. A kisgyermekes szülők otthonos környezetben minőségi időt tudnak itt eltölteni. A nem csak V. kerületi lakosok által látogatható kávézónkban a legkisebbeket kényelmes Adamo bölcsőhintákkal várjuk, pelenkázási és etetési lehetőséggel, valamint több komfortos etetőszék is rendelkezésre áll. A már járni tudó gyerekeknek igényes játékaink, több polcnyi szép, tartalmas könyv, matatófal és krétafal teszi feledhetetlenné az ittlétet. A kúszó-mászó apróságokat is örömmel látjuk, nyugodtan hagyhatjátok őket felfedezni. A melegről padlófűtés gondoskodik, illetve játszó matracokat is le lehet tenni a földre. Emellett a tisztaságra is ügyelünk: az intézmény területén csak zokniban vagy váltópapucsban tartózkodhattok, illetve lábzsák használata kötelező.

Szakmaiság

A felnőttek számára a szabadpolcokra általunk szakmailag is igényesnek tartott könyveket helyezünk ki, amiket gyakran mi magunk is jószívvel ajánlunk tanulmányozásra. Tematikus polcunkon havonta válogatást helyezünk ki nektek az adott évkörhöz, vagy aktuális eseményeinkhez kapcsolódó olvasmányokból. Könyvkészletünk folyamatosan frissül, a legkisebbektől kezdve a kamaszokon át a szülőkig mindenki talál nálunk életkorának és érdeklődésének megfelelő, helyben olvasható könyveket.

Fenntarthatóság

Törekszünk a fenntartható megoldások alkalmazására is: szűrt ivóvizet kínálunk, egyszer használatos evőeszközöket nem tartunk, a szemetet szelektíven gyűjtjük. Az intézmény cipőmentes övezeteiben újrahasznosított farmeranyagból biztosítunk váltópapucsot. A kávét újrahasznosított papírpohárban adjuk, szívószálat nem tartunk, a zöldséget, gyümölcsöt lehetőleg olyan helyről szerezzük be, ahol nem teszik nejlonba, illetve nincs egyedi csomagolás.
Egyedi készítésű, kisgyermekes szülők számára motivációs üzeneteket közvetítő bögréink is nagy kedvencei a hozzánk látogatóknak. A fiatalabb korosztály pedig megismerkedhet kávézónk kabalaállatával, Csipkebogyóval. A horgolt sün képe szerepel az egészséges ételek neve mellett, így segítve az eligazodást a kávézó kínálatában.

Mesés hely

Mivel intézményünk egyik fő módszere a Metamorphoses Meseterápia, a bababarát Specialty Kávézóba látogatók mesebeli falatokra lelhetnek, az ételeknek, italoknak mesés fantázianevet kölcsönzünk. Megtudhatják többek között, mi Árgyélus királyfi kedvenc édessége, vagy mit esznek a betyárok.
Büszkék vagyunk arra, hogy színvonalas, megbízható, szerethető, családias közösségi térrel várhatunk benneteket!

——————————————————————————————————————

Family-friendly Specialty Caffé in the heart of the city

The café is the central place of the Downtown Community Center – something is always happening here, you can read, play and rest a bit. Healthy approach, baby-friendly café, professionalism, sustainability and fairytale-like atmosphere – these are the most significant keywords that make this café unique. You can have our specialty coffee offers with plant-based or lactose-free milk, too. The sandwiches come in seedy or wholemeal bread with a lot of vegetables. Fresh vegetables, sugar-free fruit puree, and fresh seasonal fruits are always part of our menu. Next to the pictures of healthy food, you will find the photo of our mascot animal, Csipkebogyó.

For the little ones we have Adamo swing, highchairs to eat and also a proper place to change diapers. Quality toys, several beautiful books, an activity board and a blackboard will make the days of older kids memorable here. In case your children are crawling, you can let them do so, since we have floor heating, and the institution is very clean due to the slippers or shoe covers, you need to put on inside the building.

We try to be sustainable: we have filtered water, we use selective rubbish collection, and our slippers are made from recycled jeans material. We offer the coffee in recycled paper glasses, we buy the fruit and vegetables from places where there is no nylon package or individual packaging.

One of the main methods we apply in our institution is the Metamorphoses Fairytale Therapy, this is why we gave fairytale-like names for our food and drinks. We can get to know what a Hungarian „betyár” eats, or the items in Little Red Riding Hood’s basket.

We are proud to offer a high quality, reliable, familiar place for you, that we can all love!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük