Gáll Viktória Emese – a Ringató foglalkozás vezetője

Gall-Viktoria-Emese

Szekszárdon születtem, 1987-ben. Gyerekkorom óta körülvesz a zene, minden családtagom játszik valamilyen hangszeren, dédapám, Csobán György, furulyajátékáért a Népművészet Mestere kitüntetést kapta.

Zenei általános iskolába járhattam Szekszárdon, mellette nyolc éves koromtól zeneiskolába jártam zongora tanszakra, 11 évig Dobai Tamásné Zsuzsa nénihez. Gimnáziumi tanulmányaim után jogi diplomát szereztem, mellette az Óbudai Népzenei Iskolában Kobzos Kiss Tamáshoz, Balogh Sándorhoz jártam koboz és furulya tanszakra.

A Ringató szintén gyerekkorom óta az életem része, Édesanyámtól tanulhattam a tanítás minden szépségét, örömét. Az egyetemista éveim alatt már aktív résztvevője lehettem az ő foglalkozásainak, kobzoltam, énekeltem. Ez alatt az idő alatt csak azért mentem vele a Ringatót tartani, mert rendkívüli élvezetet jelentett a hozzánk érkező családokkal a közös muzsikálás.

A negyedik Ringató könyv szerzője lehettem, amely a Ringató – mesék első kötete: A gazdi zenész, 2015 októberében jelent meg.

Az egyetem utolsó éve alatt indítottam az első saját Ringató helyszínemet, azóta egy héten már több délelőttön is Budapest valamelyik kerületében várom sok szeretettel az énekelni és játszani vágyó családokat.