Aktuális, Egyéb, Tábor
Hozzászólás

Utazás a mesék varázslatos birodalmába – Belvárosi Tűzmadár Mesetábor

Július közepén a hat-hét éveseké volt a Belvárosi Közösségi Tér, a Tűzmadár mesetáborban 15 óvodás, kisiskolás gyermek tölthette együtt a hetet sok játékkal, nevetéssel, boldog órával.

A Belvárosi Közösségi Tér legrégebben működő táborában a gyerekek mindent megkaphattak, amire csak szükségük van ebben a korban: a két táborvezetőnek és a négy önkéntesnek köszönhetően mindenkinek jutott sok-sok ölelés, gondoskodás és megértő figyelem, az étkezéseknél tekintettel voltunk a legkisebbek igényeire, minden nap sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthattak a gyerekek, ebéd után mesét hallgatva, kényelemben pihenhettek. A tábor programja a meseterápiára és a gyermekpszichodráma módszerére épült, így a gyerekek minden nap ellátogathattak Meseországba, ahol szebbnél szebb meséket hallgathattak meg, találkoztak királynővel, tündérrel, jóságos öreganyóval, de sárkánnyal és boszorkánnyal is. Számtalan dalt és mondókát tanultak a hét során, önfeledten játszhattak, különböző technikákkal alkothattak és elkészíthették a saját meséiket.

A Mesetáborban barátságok szövődtek, a gyerekek biztonságos, szerető környezetben megtapasztalhatták, mennyi mindenre képesek, megélhették a saját bátorságukat, önállóságukat, észrevétlenül ügyesedtek, okosodtak a meséknek és a velük foglalkozó szakembereknek köszönhetően. A tábort pénteken a szülőkkel közös játékkal és egy különleges ajándékkal zártuk le, a gyerekek és családjaik pedig, ahogy minden évben, most is számtalan élménnyel gazdagabban tértek haza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük