Aktuális
Hozzászólás

Szeptember 10-étől indul a jelentkezés zárt csoportjainkba

Szeptember 10-étől lehet jelentkezni októberben induló zárt csoportjainkra. Szeretettel várjuk a gyerekeket foglakozásainkra ebben a tanévben is!

Októberben induló csoportjaink

Kalandozó nyílt napok és zárt csoport

Szeptember 10-én délután és 25-én napközben betekinthettek egy-egy nyílt nap keretében a Kalandozó csoportunk éves programjába. A felső tagozatos diákokat (középiskolásokat is) egy olyan önismereti, szociális készségfejlesztő utazásra hívjuk, mely során folyamatosan visszajelzést és megerősítést kapnak, és így a tanultakat kamatoztatni tudják a hétköznapi életben is. A csoportok októbertől zártan működnek tovább, amelyre itt tudtok bejelentkezni.
Nézzétek meg a Kalandozó tábor képeit is, hasonló jó hangulatra, izgalmas kihívásokra számíthattok a tanév során.

Babamasszázs – szeptember 15-étől

Szeptember 15-től ismét 5 hetes babamasszázs tanfolyam indul heti rendszerességgel a Belvárosi Közösségi Térben, ahová szeretettel várjuk a babákat és szüleiket. A megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal! A Babamasszázs jótékony hatásairól itt olvashattok. Bejelentkezni pedig itt lehet!

Anyamesék – szeptember 13-ától

Az Anyamesék egy 8 alkalmas (szeptember 13-ától november 8-áig) zárt csoport édesanyáknak. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Várunk szeretettel minden V. kerületi édesanyát, aki kicsit szeretne hétfő esténként megpihenni, beszélgetni, együtt gondolkozni. A foglalkozás ideje alatt a gyermekek számára gyermekfelügyelet biztosított előzetes jelentkezés után. Részletek és jelentkezés itt.

Mozgásfejlesztő csoport óvodásoknak és iskolásoknak – október 4-étől

A foglalkozások a fejlődéstani nagymozgásokon, rugalmasságon, egyensúlyon keresztül fejleszti az idegrendszert. Ezen feladatsorokhoz többek között társulnak még tér, idő, emlékezet, beszédészlelés, beszédértés, jobb-bal, testismeret, ritmus, szemmozgások stb. fejlesztését fejlesztő gyakorlatok is. A 5-7 éves óvodásoknak hétfőn és szerdán 15:30-tól indul csoport, a 6-9 éves kisiskolásoknak pedig hétfőn és szerdán 16:30-tól. Jelentkezni az egyes linkek alatt lehet. A foglalkozásokat egy felmérés előzi meg, amelyben a foglalkozás vezetői javaslatok tesznek arra, hogy heti 1 vagy 2 alkalommal szükséges-e a mozgásfejlesztés.

Csillagszem – október 5-étől

A foglalkozások heti rendszerességgel lehetőséget kínálnak a nagycsoportos óvodásoknak és elsős-másodikos iskolásoknak a jó kapcsolatok kialakítására, az együttműködés megtapasztalására, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel Kokas Klára módszere alapján. Megyesi Renáta kedd délutánonként várja a gyerekeket. Itt lehet bejelentkezni.

Belvárosi Meseműhely – október 6-ától

Alkotó-fejlesztő meseterápiás csoportjaink a Boldizsár Ildikó által kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszerre épülnek. Foglalkozásainkon játékokkal, mozgással, énekekkel, mondókákkal és természetes anyagokat felhasználó kreatív alkotások készítésével dolgozzuk fel a világ minden tájáról származó népmeséket. Szerdánként 9 és 10 óra között várjuk a nagycsoportos óvodásokat. Itt lehet bejelentkezni.

Gyermekpszichodráma óvodásoknak és iskolásoknak – október 6-ától

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével a gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak. A beleélést színes jelmez kavalkád segíti, melynek köszönhetően a gyerekek pillanatok alatt királynővé, hőssé, híres sportolóvá vagy akár dinoszaurusszá változhatnak. Az 5-7 éves óvodás hétfőnként 9 és 10 között várjuk, a kisiskolásokat (6-9 éveseket) hétfőnként 15:30 és 16:30 között várjuk. Jelentkezni az egyes linkek alatt lehet. A csoportok zártan működnek, később már nincs lehetőség csatlakozni.

Varázsecset – október 6-ától

Mesecsoport, ahol a kisiskolás gyerekek megpihenhetnek és ellazulhatnak a fárasztó iskolai napok után. A foglalkozásokon mesélünk, beszélgetünk és változatos eszközökkel alkotunk a mesék mentén. A gyerekek megjeleníthetik érzéseiket, gondolataikat, vágyaikat, s így oldhatják a tanév során felgyülemlett feszültségeket, önbizalmat meríthetnek a megmérettetésekhez, mozgósíthatják erőforrásaikat, erősíthetik szárnyaikat. 7-11 éves tanulókat várunk szerda délutánonként 15 órától. Itt lehet bejelentkezni.

Fecskefészek tanulástámogató csoport – október 7-étől – ÚJ!

Fecskefészek tanulástámogató csoportunkba várjuk a 10-14 éves diákokat csütörtök délutánonként. Szeretnénk, ha az iskola, a tanulás pozitív oldala is megmutatkozna. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a gyerekek megismerjék erősségeiket, pozitívumaikat, hogy önbizalmuk megerősödjön, és a kudarcokon túl tudjanak lépni. Mi azon fáradozunk, hogy meglássák a rosszban a jót, megismerjék önmagukat, és a gyakran mindent elnyomó kudarcélményeket fel tudják dolgozni. Részletek és jelentkezés itt.

Szenior mesemondó csoport – folyamatosan lehet csatlakozni!

A program célja többrétű. Egyrészt szeretnénk a mesélni, mesékkel foglalkozni vágyó idősek számára egy csoportot létrehozni, ahol mesékkel és egymással találkozhatnak. Másrészt idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni azáltal, hogy ősztől mesemondó családi délutánok keretében a csoport tagjai röpíthetik el a gyerekeket a mesék birodalmába. Szeretettel várunk a csoportba minden idős embert, aki szívesen részt venne a programban! Itt lehet bejelentkezni.

Nézzétek meg Órarendünkben, hogy mennyi program vár még rátok a Belvárosi Közösségi Térben. Itt találjátok, hogy milyen csoportjaink indultak/indulnak el szeptemberben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.