Aktuális, Mai Belváros
Hozzászólás

Süsü, a Pálfy család új tagja

A Mai Belváros című kerületi újság a tavalyi évben több családot is bemutatott, akik rendszeresen részt vesznek a Belvárosi Közösségi Tér programjain. Íme a 3. rész, a Pálfy családdal készült beszélgetésük.

A Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett Belvárosi Közösségi Tér számos foglalkozással és rendezvénnyel támogatja a belvárosi családokat. A szeptemberben nagy sikerrel megtartott Családi Piknik egyik játékának győztese, Süsü kedves figuráját nyerte el. Meglátogattuk V. kerületi otthonában a Pálfy családot.

A Pálfy család vendégei voltunk, akik közül az édesanya, Pálfy Éva már tizenkilenc éve az V. kerületben lakik, és akinek gyermekei már ide születtek. A Segítő Kezekre a védőnő és más kerületi édesanyák hívták fel Éva figyelmét egy évvel ezelőtt. Elmondása szerint nagyon örült neki, hogy a kerületben, lakhelyük közelében ennyi ingyenes, a családokat segítő lehetőség, és támogató, fejlesztő program van, így ők is állandó részvevői lettek a Belvárosi Közösségi Tér rendezvényeinek és foglalkozásainak.

– Mindkét gyermekünk Mirjam és Dorián és persze férjem Attila, illetve jómagam is kedveljük a foglalkozásokat. Jónak tartom, hogy nincsenek nagy csoportlétszámok és a gyerek mellett a szülőkkel is nagyon jól kommunikálnak a csoportvezetők. A „Ringató” a családi kedvenc, ami a szülőkre is ugyanúgy jótékony hatással van, mint a gyerekekre. A kisfiam most kezdte a  „Belvárosi Minimanó” tornát, ami szintén egy remek kezdeményezés – mondta Pálfy Éva.

Azt is megtudtuk az anyukától, hogy a családi napokat és más rendezvényeket is előszeretettel látogatják, sőt legutóbb a szeptember 17-én megrendezett Kortárs Gyermekirodalmi Játszótéren olyan szerencsések voltak, hogy ők nyerték meg az esemény fődíját, a kézzel horgolt Süsü bábút, ami azóta a család kedvence lett. Továbbá arról is mesélt nekünk Éva, hogy a kerületben végrehajtott felújításokat, kezdeményezéseket is pozitívnak tartják, a szépülő környezet mellett a növekvő kerékpárutakat emelte ki, amit jó időben gyakran használnak családi kirándulásokra.  Emellett elégedettségét fejezte ki az akadálymentesítés terén, hiszen lánya miatt gyakran közlekedik babakocsival.

A cikk a Mai Belváros 2016. október 21-ei számában jelent meg.
Szerző: Kurkó Gyula Fotó: Assay Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük