Online programok

Az elkövetkezendő hetekben a Belvárosi Közösségi Tér munkatársai rengeteg jó programmal, témával és cikkel segítenek benneteket az online térben.

GYEREKEKNEK

A Meseerdő gyermekfelügyeletünkön dolgozó kollégáink (Varga Bettina, Kőszegi Rita és Széki Nikoletta) játékokkal és hasznos témákkal várnak benneteket. A hétfő reggelt egyszerű játékokkal indítjuk, illetve csütörtök reggel is lehet hozzánk csatlakozni az online térben.

A közkedvelt Családi mesedélutánokhoz kapcsolódva a gyerekeket hétfő esténként várjuk mesés videókkal a Facebook oldalunkon és a Youtube csatornánkon. Mesélők: Szirtes-Szabó Kata és Papp-Huszár Anikó.

Együtt énekelhettek, mondókázhattok Hazay Ancsával és Venczel Mónival, akik hetente több alkalommal délelőttönként várnak benneteket, sőt a Kék Katica csapata is mesél majd nektek kedden és szerdán esténként a Facebook oldalunkon és a Youtube csatornánkon.

Péntekenként a Harangjáték várja a legkisebbeket, keddenként este pedig a Csillagszem a nagyobbakat az online térben Megyesi Renáta vezetésével a Kokas módszer alapján.

Kárpáti Katalin, gyógypedagógus pedig hétről hétre otthoni mozgásfejlesztő feladatokkal vár benneteket „Ficánkoló” cikksorozat formájában.

SZÜLŐKNEK

Elindul két új cikksorozatunk. Az egyikben körbejárjuk korosztályonként, hogy hogyan segítsük gyermekeinket a jelenlegi helyzetben (a cikkeket Nagy AnitaVarga Bettina, Kőszegi Rita és Széki Nikoletta írja), illetve a Könyvkuckóban Szirtes-Szabó Kata hétről hétre ajánl izgalmas olvasmányokat mindenféle témában és korosztálynak.

Papp-Huszár Anikó, gyermekpszichológus kedden és csütörtökön tart online konzultációt. Ahogy azt már megszokhattátok, nevelési dilemmákkal, az aktuális helyzettel kapcsolatos nehézségekkel, gyerekekkel való kommunikációs kérdésekkel fordulhattok hozzá. Egy konzultáció a Belvárosi Közösségi Térben megszokott módon 50 percig tart, és Skypon keresztül zajlik. Az időpontot és témát emailben lehet vele előzetesen egyeztetni ezen a címen: huszar.aniko@segitokezek.com.

Szerda délutánonként Szirtes-Szabó Kata várja kérdéseiteket emailen. Ha segítséget szeretnétek kérni tőle gyermekneveléssel, napirenddel, tanulással, játékkal, mesékkel, hétköznapi családi élettel kapcsolatban, ide írhattok neki: szirtes.kata@segitokezek.com.

Nem feledkezünk el a mozgásról sem. Az V. kerületi kismamákat várja jógázni a Zoom-on Nagy Ágnes Eszter minden csütörtökön reggel. Emailen lehet bejelentkezni itt: nagy.agnes.eszter@gmail.com.

A hetet a felnőtteknek szóló Világjáró mesekör történeteivel zárjuk. Mesélők: Szirtes-Szabó Kata és Papp-Huszár Anikó.

AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

Kollégáink (Poich Magdi, Bencze Eszter, Vinis Abigél, Gyöngyösi Viktor) ajánlanak még nektek több otthoni programot is: élő közvetítéseket, virtuális múzeumi barangolásokat, közös rajzolást, hangjátékokat és még sok minden mást is.

Az Órarendünkben is megtaláljátok az aktuális programokat!

A meséket, játékötleteket, foglalkozásokat visszanézhetitek a
Belvárosi Közösségi Tér Youtube csatornáján, a cikkeket pedig weboldalunkon a Szakmai cikkek menüpontban találjátok meg.
Több videónk és cikkünk angol nyelven is elérhető majd
Nagy Anita fordításában!

Maradjatok otthon! Tartsatok velünk!

For English language articles please clikk here!