Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Októberi programok

Októberben is várunk benneteket mesékkel, zenés foglalkozásokkal, beszélgetésekkel és tanácsadással. Térjetek be hozzánk, hiszen a programok mellett családbarát kávézónk és játszószobánk is nyitva van!

Pszichodráma csoport indul októberben 3-4. osztályosok számára!

Olvassátok el Papp-Huszár Anikóval készült interjúnkat, hogy miért és mikor érdemes csatlakozni a zárt csoporthoz, és ő milyen mesehős bőrébe bújik szívesen. A pszichodráma csoportok október elején indulnak, még nem késő csatlakozni itt, illetve van még egy helyünk az óvodás csoportba is!

Kismama jóga minden hétfőn!

Nem szükséges sem jógában, sem pedig más sportágban szerzett korábbi tapasztalat. Ha betöltötted a 14. hetet, illetve nincs semmilyen orvosi ellenjavallat, akkor bátran gyakorolhatod ezt a mozgásformát. Bármikor lehet csatlakozni a hétfői alkalmakhoz! Bejelentkezés itt. A kisbabás anyukákat pedig a Baba-mama jóga órákra várjuk!

Kék Katica – új foglalkozás!

Havonta egy alkalommal várjuk az 5-7 éves korosztályt a 45 perces foglalkozásokra, ahol Németh Róbert kortárs költőnk megzenésített verseit meseláncra fűzzük, beleszőve az adott évszak hagyományait, szokásait, jellemzőit. Célunk, hogy fejlesszük zenei képességüket, kreativitásukat, fantáziavilágukat,  a csapatmunkával pedig erősíteni szeretnénk proszociális viselkedésüket. A következő alkalom november 12-én lesz 17:15-től. Itt tudtok bejelentkezni, a Facebook eseményhez pedig itt csatlakozhattok!

Apa, ma játssz te is!

Október 11-én várjuk ismét az édesapákat is a délutáni Ringató foglalkozásra, mert szeretnénk, ha részesei lehetnének annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Bejelentkezés itt.

Világjáró mesekör

Október 16-án, szerdán a Világjáró mesekörön egy orosz mesét mesélünk, és beszélgetünk családról, árulásról, hiszékenységről, szépségről és a szavak erejéről. Bejelentkezés itt.

Még van 1 helyünk!

Még van egy helyünk a kisiskolás mozgásfejlesztő csoportunkba, ahol hétfőnként és szerdánként vár benneteket Salánki Edina. A problémákkal küszködő gyermekek számára lehetőséget kínálunk, hogy komplex, mozgáson alapuló fejlesztésben vegyenek részt, melyet felmérés előz meg. Részletek itt.

Hangolódó és hordozás

Olvassátok el Segesdi Edinával készült interjú sorozatunk 1. részét, amelyben hivatásáról, illetve a Hangolódó programról mesél. A sorozat a gyermekágyas időszak problémáival, illetve a hordozással kapcsolatos kérdésekkel folytatódik majd.  Edina folyamatosan várja a jelentkezőket a Hangolódó programra és a hordozási tanácsadásra is!

Családbarát kávézó és vízlelő hely

Fontos számunkra a környezet védelme, ezért biztatjuk a szülőket, hogy hozzanak magukkal a Belvárosi Közösségi Térbe kulacsot a gyerekek és maguk számára is. Ezentúl bárki feltöltheti kávézónkban vagy konyhánkban a kulacsát friss, szűrt vízzel. Részletek itt. Természetesen sok finomsággal és jó minőségű kávékkal, teákkal, jó könyvekkel és játékokkal várunk benneteket ősszel is családbarát kávézónkban!

Állandó foglalkozások, programok

Ebben a hónapban is várja a legkisebbeket és szüleiket Baba-mama klubunk, a Belvárosi Ringató és a Harangjáték. Az ovisokat a Csicsergő Énekes Óvoda, az idősebb korosztályt pedig a Szeniortánc (Halottak napja hetében, október 28-án és 31-én a foglalkozások elmaradnak!) és a Szenior mesemondó programunk. Ezekre az eseményekre is hétről hétre be kell jelentkezni, de bármikor lehet csatlakozni!

Ünnepnapok

Október 23-án, szerdán és november 1-jén, pénteken intézményünk zárva tart!

Egyéb kerületi események

Titkos átjáró – új múzeumi mesekönyv a Petőfi Irodalmi Múzeumról

Mi izgalmat tartogathat 9-12 éves gyerekeknek egy irodalmi múzeum, ami történetesen a Károlyi grófok egykori lakában kapott helyet? Lehetnek-e fantázia-pezsdítőek a főúri kastély pompás termei, egy kigubancolhatatlan kézirat, vagy egy félbevágott nyakkendő a múzeum raktárából? A válaszokat a Titkos átjáró rejti. A nem szokványos múzeumi mesekönyvet a Károlyi-palotáról, a Petőfi Irodalmi Múzeum épületéről október 12-én 14 órától mutatják be a Várkert Bazárban a Margó Fesztiválon.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Bumm Bumm Bumm – triókoncert

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Az év hazai gyermekalbuma kategóriában, kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar hazai kortárs költők megzenésített versei mellett saját szövegeit és dalait is előadja, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson. A koncertet a Puskinban hallgathatjátok meg október 20-án 10 órától.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.