Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Októberi programok

A szeptemberi foglalkozások után októbertől elindulnak zárt csoportjaink is, amelyre szeptember 14-étől tudtok jelentkezni. Pszichodráma és mozgásórák, kifejezetten édesanyáknak és édesapáknak szóló programok is várnak rátok. Íme a részletek!

Zárt csoportok

Baba elsősegély

2 alkalmas 3 órás tanfolyamot indítunk október 1-jén és 2-án 17 és 20 óra között, amelyre a leendő szülőket, illetve a 6 hónaposnál fiatalabb babák szüleit várjuk. Kiscsoportos, interaktív, megelőző szemléletű foglalkozásokra számíthatsz, ahol gyakorlatot szerezhettek a kritikus helyzetek kezelésében (pl. lázgörcs – vérzés – mérgezés kezelése; légúti idegentest eltávolítása; eszméletlen állapot vizsgálata stb.) A megadott időpontok együtt vehetők igénybe, ezért kérünk, csak akkor jelentkezz, ha mind csütörtökön, mind pénteken itt tudsz lenni a megadott 3-3 órában!
Jelentkezés itt.

Gyermekpszichodráma nagycsoportosoknak

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével a gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak. Szirtes-Szabó Kata és Kubovics-Juhász Csilla várja a nagycsoportos gyerekeket október 5-étől, hétfőnként 9 órától.
Jelentkezés itt.

Gyermekpszichodráma kisiskolásoknak

A kisiskolásoknak szóló foglalkozást ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik zárkózottabbak, félénkebbek, szorongóbbak az átlagnál, nehezen kezelik indulataikat, nehezen alkalmazkodnak új körülményekhez, akiknek az életében olyan változás történt, amely láthatóan hatással van a gyermek viselkedésére, vagy amelyet nehéz lehet feldolgozni. A csoportok október 5-étől indulnak. Medgyesi Patrícia és Kubovics-Juhász Csilla várja a gyerekeket hétfőnként 15:30-tól.
Jelentkezés itt.

Dráma – duó

Szülő-gyerek drámacsoport indul október 5-étől, amire 7-10 éves gyerekek és egyik szülőjük jelentkezését várjuk. A csoport maximum 4 szülő-gyerek párossal, zárt formában működik és 10 alkalomból áll. A csoport elsődleges célja, hogy a szülő-gyerek párosok elmélyíthessék kapcsolatukat, még jobban megismerjék egymást és önmagukat kettejük kapcsolatának tükrében. A 10 alkalmas foglalkozás október 5-étől kezdődik, hétfőnként 17 órától!
Jelentkezés itt.

Belvárosi Meseműhely nagycsoportosoknak

Alkotó-fejlesztő meseterápiás csoportjaink a Boldizsár Ildikó által kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszerre épülnek. Foglalkozásainkon játékokkal, mozgással, énekekkel, mondókákkal és természetes anyagokat felhasználó kreatív alkotások készítésével dolgozzuk fel a világ minden tájáról származó népmeséket. Az 5-7 éves, nagycsoportos óvodásokat Szirtes-Szabó Kata és Szentes Annamária várja október 7-étől, szerdánként 9 és 10 óra között.
Jelentkezés itt.

Varázsecset alkotó-fejlesztő mesecsoport alsó tagozatosoknak

Mesecsoport, ahol a kisiskolás gyerekek megpihenhetnek és ellazulhatnak a fárasztó iskolai napok után. A foglalkozásokon mesélünk, beszélgetünk és változatos eszközökkel alkotunk a mesék mentén. A gyerekek megjeleníthetik érzéseiket, gondolataikat, vágyaikat, s így oldhatják a tanév során felgyülemlett feszültségeket, önbizalmat meríthetnek a megmérettetésekhez, mozgósíthatják erőforrásaikat, erősíthetik szárnyaikat. Az október 7-étől induló csoportba 7-10 éves, alsó tagozatos gyerekeket várunk szerdánként 15 órától.
Jelentkezés itt.

Mozgásfejlesztő csoportok

Salánki Edina szerdánként várja az óvodás, illetve a kisiskolás gyerekeket pszichomotoros mozgásfejlesztő csoportjaiba. Az október 7-étől induló csoportokba szerdánként 15:30-tól az 5-7 éves óvodásokat, 16:30-tól pedig az alsó tagozatos iskolásokat várjuk.
Jelentkezés az óvodás csoportba itt.
Jelentkezés az iskolás csoportba itt.

Apa meg én

Nagy a káosz a mesevilágban! Egy hatalmas szél szanaszét fújta a nagy mesekönyv lapjait, és teljesen összekutyulta a meséket. A hét törpe Shrekkel találkozott, a három kismalac Piroskával szed almát, Elsa a Maki királlyal táncol! A mi feladatunk lesz, hogy megtaláljuk és összegyűjtsük a mesekönyv lapjait és segítsünk a mesehősöknek visszatalálni a saját történetükhöz. Ha úgy érzed készen állsz egy mesés kalandra, jelentkezz az Apa meg én a mesevilágban programra és segíts megtalálni a mesehősök helyét! A program október 10-én, szombaton lesz 9:30 és 16 óra között, amelyre 4-10 éves gyerekeket és apukájukat várjuk!
Jelentkezés itt.

Új program!

Csudamadár – első alkalom: október 13., 17:15-18:15

A Csudamadár csoportban az éneklés és mesehallgatás közben blokkolódik a félelemérzet, stresszoldó és boldogsághormonok termelődnek, a jelenlévőkből aktív közösség teremtődik. A foglalkozás során a mese és a zene szerves egységként van jelen, egy téma köré felépítve.
A csoportvezetők, Szirtes-Szabó Kata és Hazay Ancsa a témát évkör szerint választják meg, az egyes évszakok természetes lelki folyamataihoz igazodva. A csoport különböző korosztályokat és más-más élethelyzetben lévő embereket (időseket, édesanyákat) egyaránt megszólít, így intergenerációs találkozási pontként is szolgál.
Jelentkezés itt.

Még van helyünk!

Szülés utáni regeneráció – szeptember 25-étől, 8 alkalom

A 30 perces egyéni foglalkozáson ötvözzük a masszázst és az irányított tornát, személyre szabva, konzultációval, az édesanya fizikai állapotához igazítva.
Részletek és jelentkezés itt.

Anyamesék – szeptember 28-tól, 8 alkalom

Még van helyünk a szeptember 28-án induló, szintén zárt csoportunkba. A program során foglalkozunk az anyaság rejtelmeivel, csodáival és küzdelmeivel. Várunk szeretettel minden V. kerületi édesanyát, aki kicsit szeretne hétfő esténként megpihenni, beszélgetni, együtt gondolkozni.
Részletek és jelentkezés itt.

A zárt csoportok, tanfolyamok és szolgáltatásaink ingyenesen vehetők igénybe az V. kerületi lakcímkártyával rendelkező családok számára! Zárt csoportjainkhoz később már nem lehet csatlakozni! A jelentkezés szeptember 14-étől indul!

Állandó programjaink

Minden korosztálynak kínálunk programokat az egészen kicsi babáktól kezdve a szülőkön át az idősebb korosztályig. Több csoportunkhoz bármikor lehet csatlakozni, illetve időszakos gyermekfelügyeletünk és játszószobánk is elérhető az V. kerületiek számára. A kávézónk pedig szabadon látogatható. Szeptemberben elindult programjainkról itt olvashattok bővebben.

Kérjük, hogy mindenképp olvassátok el a szeptembertől érvényben lévő intézkedéseket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.