Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Októberi programok

Októberben telt házzal elindultak zárt csoportos foglalkozásaink a Mérleg utcában. Emellett természetesen hétről hétre várnak benneteket további programjaink, ahol a legkisebbektől a várandós kismamákon át az idősekig mindenki megtalálhatja a kedvére valót, legyen szó mozgásról, táncról, meséről, zenéről. Természetesen ebben a hónapban is lesz Apa Akadémia, Családi mesedélután szenior mesemondóinkkal, Világjáró mesekör és Családi Ringató is!

Kiemelt programjaink

Októberben induló foglalkozásaink

Nagy öröm számunkra, hogy zárt csoportos foglalkozásaink ebben a tanévben ismét telt házzal működnek. Itt tudjátok megnézni, hogy milyen foglalkozások indulnak októberben. A Kalandozó, felső tagozatosoknak szóló foglalkozásunkra van még néhány hely. A linkekre kattintva tudtok még jelentkezni október első hetében!

Október 13-án nyitva vagyunk!

Az október 13-ai szombati munkanapon nyitva van játszószobánk, illetve a gyermekfelügyeletre is tudtok jelentkezni a megelőző héten vasárnap estig. Intézményünk október 22-én és 23-án, valamint november 1-jén és 2-án zárva tart!

Havonta jelentkező programjaink

Apa Akadémia: Hétpróbás apaság

Ismét izgalmas előadással készül Léder László, az Apa Akadémia alapítója október 16-án, ahol többek között azt is megtudhatjuk, hogy az apaság sokszor olyan próbákat és nehézségeket állíthat elénk, mintha egy mesébe csöppentünk volna, de nem lehetetlen küldetés, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunk. Részletek és jelentkezés itt.

Világjáró mesekör

Október 17-én, felnőtteknek szóló meseestünkön kötetlen, családias hangulatban mesélünk, mesét hallgatunk és együtt gondolkodunk a mesék kapcsolódásáról felnőtt életünkhöz. Részletek és jelentkezés itt. A Facebook eseményhez itt tudtok csatlakozni!

Apa, ma játssz Te is! – Családi Ringató

Október 19-én ismét lesz családi Ringató a Belvárosi Közösségi Térben! Szeretnénk, ha az édesapák is részesei lehetnének annak az élménynek, amiket a heti rendszerességű Ringatókon tapasztalnak az anyukák. Láthassák, hogyan nyiladoznak a picik a zenei élményekre, hogyan formálódnak éneklős közösségben. Itt tudtok jelentkezni, a Facebook eseményhez pedig itt csatlakozhattok!

Családi mesedélután szenior mesemondókkal és szenior mesemondó program

Idősek és fiatalok találkozására szeretnénk alkalmat teremteni azáltal, hogy mesemondó családi délutánok keretében a csoport tagjai röpíthetik el a gyerekeket a mesék birodalmába. Szenior mesemondóink várják a családokat mesékkel, énekkel, játékkal, kézműveskedéssel ebben a hónapban október 3-án.
Részletek és bejelentkezés itt. Várjuk emellett szenior mesemondóinkat hétről hétre csütörtök délelőtt 10 és 12 óra között mesemondó csoportunkba. Itt lehet jelentkezni!

Állandó foglalkozásaink

Fairyland Fun (in English)

A kerületben élő kétnyelvű családok 5-7 éves gyermekeit várjuk angol nyelvű foglalkozásunkon kedd délutánonként, ahol interaktív módon kalandozunk hétről hétre a mesék világában! Olyan gyerekeknek ajánljuk a programot, akik már beszélnek angolul. Részletek és jelentkezés itt.

Kismama jóga

Kismama jógánkra várjuk a már 14. hetet betöltött kismamákat. Egészséges várandósságra, könnyű szülésre, a szülést követő gyors regenerációra vágysz? Szeretnél egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésre alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabáddal? Bármikor csatlakozhatsz hétfő koraesti csoportunkhoz. Részletek és jelentkezés itt.

Szülőszemmel beszélgetőkör

Októbertől csütörtökönként ismét teret és időt adunk a kisgyerekes szülőknek arra, hogy az őket foglalkoztató kérdésekről beszélgethessenek egy tea és két szakember társaságában. A program folyamatos, bármikor lehet csatlakozni! Részletek és jelentkezés itt.

Táncos foglalkozások a Mérleg utcában

A Minimanó Tánc hétfőnként játékos foglalkozással várja a 2-3 éves gyermekeket, ahol tánc formájában levezetik a nagy mozgásigényüket, fejleszthetik mozgáskoordinációjukat. Részletek és jelentkezés itt. Az 5 év feletti korosztályt pedig szerda délutánonként táncoltatja meg Bányainé Makói Judit. A nagyobbaknak szóló Járd el a táncot! foglalkozásra itt tudtok jelentkezni! November 6-án pedig első alkalommal családi táncház is lesz!

Totyogó

Ismét vár a Totyogó baba-mama klub, ahol szakemberekkel és egymással is megoszthatjátok  szülőséggel járó tapasztalataitokat Szirtes-Szabó Katával és Kökényesi Ágival. Részletek és jelentkezés itt.

Csicsergő Énekes Óvoda

A legkisebb óvodások számára keddenként Hazay Ancsa Csicsergő Énekes Óvodával készül, ahol a gyerekek zenei képességeinek fejlesztése történik játékos módon, illetve egy szülő (vagy más hozzátartozó felnőtt) részt vesz a foglalkozáson. Részletek és jelentkezés itt.

Belvárosi Ringató

A nagy érdeklődésre való tekintettel ezentúl két Belvárosi Ringató csoport is indul csütörtökönként. Néhány alkalommal az alapító, Gróh Ilona is részt vesz az eseményen. Októberben 4-én, 11-én és 25-én találkozhattok vele is. Itt tudtok jelentkezni.

Hordozási tanácsadás

Segesdi Edina szerdánként tart tanácsadást 9 és 12 óra között a Mérleg utcában, amire szintén be kell jelentkezni. Részletek és jelentkezés itt.

Gyermekfelügyelet ősszel is!

Ősszel is vár benneteket gyermekfelügyeletünk 6 hónapos kortól kisiskolás korig, kortól függő időtartamra. Részletek és jelentkezés itt.

Egyéb kerületi események

Bölcs kavics workshop – október 6., Petőfi Irodalmi Múzeum

Használ-e térképet a hang a közlekedéshez? Milyen festékkel lehet hangot festeni? Mekkorát szól egy fülkürt? Érdemes az űrben kiabálni?Felismered a kedvenc állatod hangját és tudod, hogyan szinkronizálják filmekben? Melyik állat hall a legjobban a világon? Sok más mellett ezeket a kérdéseket is végig kísérletezhettek a „Hang workshop” alkalmával október 6-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Legkisebbek mozija: Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye – október 13., Puskin mozi

Egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. A filmet a Puskin moziban október 13-án nézhetitek meg. 6 éves kortól ajánlott!

Megjelent a Városi Zöld Füzet!

Az ingyenesen letölthető kiadvány Budapest zöld területeire kalauzol el benneteket játékos feladatokkal. A füzetet személyesen is átvehetitek a Deák utca 17. szám alatt a Deák17 Galériában nyitva tartási időben (keddtől péntekig 10.00-18:00). Részletek itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.