Aktuális, Havi programajánló, Híreink
Hozzászólás

Októberi programajánló

Az október minden évben sok izgalmat tartogat, intézményünkben ilyenkor indul a legtöbb csoport. Új és korábban már megismert nyitott csoportjaink már várnak benneteket, zárt csoportjainkban is vannak még helyek, ahová lehet jelentkezni. Várandós kortól a szenior korosztályig kínálunk nektek programokat, és beszámolunk szeptemberi eseményeinkről. A Vándorbölcsőre ezen a héten még pályázhatnak a kerületi várandós családok. Belváros Önkormányzatának jóvoltából az V. kerületi lakosok kedvezményesen vásárolhatnak színházbérletet. Fogadjátok szeretettel októberi programajánlónkat!

Induló zárt csoportjaink

Zárt csoportjaink nagy része elindul október elején, ám akad még néhány hely, amire gyorsan lecsaphattok!
Hétfő esténként az édesanyákat várjuk egy kis kikapcsolódásra, nyolc héten át ti lesztek a középpontban, arra haladunk, amerre ti vezettek bennünket, meséken keresztül kapcsolódva legjobb önmagunkhoz az Anyameséken.
Iskolába készülő gyerekeknek különösen ajánljuk a Belvárosi Meseműhelyt és a Varázsmanó gyermekpszichodráma csoportokat, hiszen itt játékosan, észrevétlenül történik a fejlesztés. Az óvodás korosztályt hétfő és szerda délelőttönként várjuk, hiszen ez az az idősáv, amikor a legfogékonyabbak, amikor a leginkább képesek az új impulzusok befogadására. Honlapunkon tudtok még jelentkezni, a foglalkozások fejlesztő hatásáról olvassátok el cikkünket!
A 3.-4. osztályos tanulók Fecskefészek tanulástámogató csoportunkban mozgásos és relaxációs gyakorlatokon keresztül tanulhatják meg a figyelmüket fenntartani, ezáltal hatékonyabbá tenni az iskolai tanulást, a szorongást leküzdeni.
A Varázsecset egy kisiskolásoknak szóló alkotó-fejlesztő meseterápiás csoport, ahol a mesék, az alkotás kikapcsol, feszültséget old, és ahol érzéseink, vágyaink megjelenhetnek.
Kamaszoknak ajánlott csoportjainkban is akad még 1-2 szabad hely, itt felső tagozatosokat várunk. Csütörtökönként a Világépítő Kamaszdrámán a pszichodráma és az alkotás segítségével egy új világot teremtünk, péntekenként pedig a filmkészítés alapeszközeinek segítségével ismerkedünk önmagunkkal a Forgatócsoporton. A cél mindkét esetben az, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz és másokhoz is.

Induló nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Októberben induló csoportjainkhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Mesejáró – október 5-től, 17.00-18.00

Találkoztál már a Graffalóval? Kalandoznál Ruminivel? Akár igen, akár nem, érdemes megismerni őket, megidézni kalandjaikat. A Mesejárón minden héten más műmesével foglalkozunk, elhangzanak mesék vagy meserészletek, majd játszunk, alkotunk, nevetünk. Várjuk a 6-9 éves gyerekeket, hogy együtt induljunk el az úton, ahol a gyerekek egyre bátrabbak, erősebbek lesznek, oldódik a szorongásuk, és megtanulnak egymásra figyelni, és alkalmazkodni. Nyolcalkalmas nyitott csoportunk szerdánként várja a gyerekeket, az egyes alkalmakra itt tudtok jelentkezni.

Családi mesedélután – október 6., 16.30-18.00

Az ősz szépségeivel, a természet változásaival foglalkozunk majd idei első Családi mesedélutánunkon. Bemutatkoznak szenior mesemondóink, októberi alkalmunkon egyikük egy kis vidráról szóló francia népmesét hoz nektek. A mesén kívül énekkel, játékokkal, kézműves foglalkozással is készülünk. Várunk benneteket szeretettel 3 éves kortól, programunkról és a további alkalmakról itt olvashattok. Regisztráció nem szükséges!

Most én jövök! – október 7., 16.30-19.30

Ha úgy érzed, felnőttként is megérdemelsz egy kis törődést, vagy szeretnél kikapcsolódni, kiszállni a hétköznapok mókuskerekéből, gyere el új foglalkozásunkra, ami garantáltan feltölt, energiát ad! Első alkalmunk címe: Tükör – megérkezés önmagadhoz. Itt lehetőséged lesz találkozni önmagaddal, rátalálni erőforrásaidra, mindezt a mesék, az alkotás és saját testünk bölcsességén keresztül. A foglalkozásról és az októberi első alkalomról itt találtok több információt.

Babamasszázs – október 12-től, 10.30-11.30

Hasfájós a babád? Szeretnél örömteli pillanatokat magatoknak? Ismerd meg velünk a Babamasszázs módszerét! A sok simogatás, érintés, és az ezáltal létrejövő különleges kapocs babád testi-lelki fejlődését szolgálja, kapcsolatotokat meghittebbé, bensőségesebbé varázsolja! Az öt héten át tartó tanfolyamon a megfelelő környezet biztosított, textilpelenkát vagy plédet, hidegen sajtolt olajat kérjük, hozzatok magatokkal! Itt tudtok jelentkezni a Babamasszázsra!

Világjáró mesekör – október 26. 18.15-19.15

Havonta egyszer vár benneteket, felnőtteket a Világjáró Mesekör! Ezen az estén hallhattok majd gyönyörű történeteket, amik az életről mesélnek nektek. Ilyenkor körbeülünk, mesélünk és hallgatunk – elcsendesedve, lelassítva, a mesék hátán körbejárjuk a világot, és általuk gazdagodunk, érzelmileg töltődünk. Gyertek, havonta egyszer legyen miénk az este, legyenek mieink a mesék! Az eseményről itt olvashattok, regisztráció nem szükséges.

Apa ma játssz Te is! – Október 28. 17.00-17.45

A Ringatókon minden héten sok gyerekkel és sok édesanyával találkozunk, hiszen napközben általában ők azok, akik a gyerekekkel el tudnak hozzánk jönni.
Az apás Ringató péntek délután várja az édesapákat gyermekeikkel, hogy ők is megtapasztalhassák azt a másfajta kötődést, kapcsolatot, amit a zene, a mondódák, a dalok jelentenek. A foglalkozásra itt tudtok jelentkezni.

Ez történt

Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér – szeptember 10.
Köszönjük, hogy olyan sokan ellátogattatok rendezvényünkre a Károlyi-kertbe! A kezdeti esős időjárás miatt sokan aggódtunk, ám ez hamarosan feledésbe merült, mert a sok jó program mindenért kárpótolt bennünket. Képes beszámolónkat itt olvashatjátok a jó hangulatú piknikről.

Magyar Népmese Napja – szeptember 30.


Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A meseünnepen idén nagyon sokan vettetek részt, az intézmény gyerekzsivajtól volt hangos, ám a mesék, játékok, és az alkotás idejére kicsit le tudtunk csendesedni. Nagy érdeklődés kísérte a gyerekrajzok kiállítását is, a kedvenc mesehősökről készült alkotások még néhány héten keresztül láthatóak lesznek a Hetedhét családi játszószoba melletti folyosón.

Belvárosi programok

Szívesen belekóstolnál a brazil életérzésbe? A Deák17 Galéria Világjáró gyerekek programsorozatának októberi állomása a Dél-Amerikai ország lesz. Megismerhetitek Brazília állat- és növényvilágát, szokásait, és egy hangulatos harcművészeti bemutatón a capoiera lesz a középpontban. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudtok jelentkezni.

 

Minden hétvégére kínál családi programot a Puskin Kuckó, legyen mozi, koncert, báb- vagy színházi előadás. Érdemes ellátogatni a Puskin Moziba szombaton és vasárnap délelőttönként, mert kellemes időtöltésre számíthattok.
Az októberi programokról itt olvashattok.


Színes, érdekes kiállítást ajánlunk a figyelmetekbe, ahol az elmúlt 100 év olasz mesekönyv-illusztrátorainak műveiből tekinthettek meg egy válogatást, és ahol mintegy száz mesekönyvbe bele is lapozhattok. A kiállítás október 13-ig vár benneteket a Deák17 Galériában.

Aktuális hírek

Vándorbölcső – október 7-ig lehet jelentkezni!


Néhány napig lehet még jelentkezni, és aztán eldől, hogy melyik V. kerületi család birtokába kerül majd a gyönyörű, kézzel faragott Belvárosi Vándorbölcső – Belváros Önkormányzata jóvoltából. Ezzel köszöntjük a kerületbe érkező újszülötteket közösségünkben, egy régi hagyományt felelevenítve. A Vándorbölcső elnyerésére bármelyik V. kerületi várandós szülő jelentkezhet 2022. október 7-ig. Ezután sorsolás dönt arról, hogy három hónapon keresztül melyik család kapja meg a bölcsőt. Minden jelentkező ajándékban részesül. További részletekért és a regisztrációs lapért keressétek fel honlapunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.