Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Nyári táborok 2024-ben a Belvárosi Közösségi Térben

Táborozzatok a Belvárosi Közösségi Térben 2024-ben is!
Most, hogy végre itt a jó idő, már nem is tűnik olyan távolinak a nyár, a pihenés és a szórakozás. Sokan már a szabadságokat tervezitek, amihez olykor hozzátartozik a gyerekek felügyelete is. Igyekszünk ebben segíteni nektek, a megszokott nyári táborok megszervezésével. Ebben az évben a táborokba való jelentkezés március 25-én (hétfőn) indul!

Az első körös jelentkezés április 7-ig tart, amikor automatikusan várólistára fogtok kerülni. Április 10-én, szerdán fogjátok megkapni a visszaigazolást, hogy gyermeketek ebben az évben bekerült-e az adott táborba, vagy továbbra is várólistán lesz.
Elsőbbséget élveznek azok, akik még nem táboroztak velünk, így szeretnénk megteremteni az esélyt a részvételre azoknak a gyerekeknek is, akik eddig nem jutottak be népszerű táborainkba. Ezután azok következnek, akik az adott táborban még nem vettek részt, a megmaradt helyeket pedig a jelentkezés sorrendjében, az esetleges korábbi táborozókkal fogjuk feltölteni. 
Láthatjátok tehát, hogy jelentkezni érdemes akkor is, ha már gyermeketek részt vett az adott táborban!  Ez alól a Csodálatos Állatok és a Belvárosi Tűzmadár Mesetáborok jelentenek kivételt, ezekben minden gyermek csak egyszer vehet részt.
A táborok rövid leírását olvashatjátok hírlevelünkben, könnyítésképpen több helyen az ajánlott életkorok mellett a jelenleg betöltött osztályfokot is megjelöltük. A jelentkezés indulása előtt olvassátok el leírásainkat, kérdés esetén pedig hívjatok bennünket bizalommal: +36 20 455 1645.
Idén 7 nyári táborunkat ajánljuk figyelmetekbe, amik V. kerületi lakosoknak teljesen ingyenesek, ám visszaigazolt regisztrációhoz kötöttek! Csak a visszaigazolt regisztráció után van módunkban fogadni a gyerekeket, a várólistáról való bekerülésről minden alkalommal külön értesítünk benneteket.
A gyerekeket naponta 9 és 16 óra között várjuk, napi háromszori étkezést biztosítunk.
Az egyes táborokra 2024. március 25-től a megszokott módon, online regisztrációs rendszerünkön keresztül tudtok bejelentkezni!
Lássuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésetekre, mi már izgatottan várjuk a jelentkezéseket!

Napkerekítő rekreációs- és élménytábor – haladó turnus

Felnőtteknek

Június 17-19. 9.00-16:00

Ebbe a háromnapos rekreációs táborba azokat a szülőket várjuk, akik az előző években már részt vettek Napkerekítő élménytáborban. Ez az úgynevezett „haladó” tábor lesz, ahol gyermekeitek felügyeletét nem tudjuk vállalni, hiszen a tanév rendje szerint ezeken a napokon még tanítás lesz.

Napkerekítő rekreációs- és élménytábor

Szülőknek és 5-14 éves gyermekeiknek

Július 2-4. 9.00-16.00

Ez a három nap valójában a szülők ajándéka! Végre megengedhetitek magatoknak, hogy három napon át csak magatokra figyeljetek, élményeket szerezzetek mesén, alkotáson keresztül, és ne kelljen közben a gyerekek miatt aggódnotok. 5-14 éves gyerekeitek tartalmas, szórakoztató programokkal, élményekkel teli három napot tölthetnek el szakemberek és lelkes önkéntesek felügyeletével.

Csodálatos állatok mesetábor

5-6 éveseknek

Július 8-12. 9.00-16.00

Ideális első tábor az óvodás korosztálynak. A Metamorphoses Meseterápiás Módszer és a pszichodráma eszköztárának segítségével a gyerekek egy igazán tartalmas, kalandokkal teli hetet tölthetnek el nálunk. A Varázserdőben kalandozva állatmeséket hallgatnak, és sokat játszanak, alkotnak, énekelnek együtt. Várjuk a mesekedvelő 5-6 éveseket!
Ebben a táborban a foglalkozások tematikája miatt minden gyermek csupán egy alkalommal tud résztvenni.

Égig érő fa tábor

7-9 éveseknek

Július 15-19. 9.00-16.00

1.-2. osztályosoknak szóló pszichodráma tábor. Délelőttönként az általunk alkotott történeteket játsszuk el, délutánonként pedig sok mozgás és alkotás van a programban, élményterápiás játékokkal, rögtönzésekkel. Fölös energiáinkat a korosztály igényeihez igazodva sok játékkal, mozgással vezetjük le.

Belvárosi Tűzmadár Mesetábor

6-8 éveseknek

Július 22-26. 9.00-16.00

A kicsit nagyobb óvodások „haladó” mesetábora, sok játékkal, alkotással és mozgással. Ebbe a táborba 6-8 éveseket, elsősorban nagycsoportos óvodásokat és első osztályosokat várunk. Akik már voltak a Csodálatos állatok mesetáborban, azoknak ez lehet a következő táboruk, mert a Tűzmadár mintegy hidat jelent a mesetábor és a pszichodráma tábor között. Naponta más népmesével dolgozunk, majd minden gyerek megalkotja a saját hősét, akit elindít kalandokkal teli útján. Minden nap alkotunk is valamit, így készül a gyerekek saját története!
Ebben a táborban a foglalkozások tematikája miatt minden gyermek csupán egy alkalommal tud résztvenni.

Varázskavics tábor

10-11 éveseknek

Augusztus 5-9. 9.00-16.00

A Varázskavics a 3.-4. osztályosok pszichodráma tábora. Minden nap egy kicsit változtatunk a tematikán, a meglepetések és a spontaneitás jegyében. A foglalkozásokat úgy alakítjuk, hogy a gyerekek már belekóstolhassanak a kamasz pszichodráma módszereibe is, önismerettel, páros és kiscsoportos feladatokkal, sok improvizációval. A délelőtt a pszichodrámáé, ebéd után mozgás és alkotás következik.

FelForgató tábor

11-15 éveseknek

Augusztus 12-16. 9.00-16.00

Kreatív filmkészítő önismereti táborunk felső tagozatosoknak szól.
Ha gyermekedet érdekli a filmkészítés, és szeretne ebben a témában tapasztalatot szerezni, új eszközöket megismerni, akkor várjuk a FelForgató Táborban! Ebben a néhány napban hasonló korú és érdeklődésű gyerekekkel találkozhatnak kamaszaitok, új barátságokat kötve. Megtanulhatják, miként lehet kreatív eszközökkel kifejezni érzéseiket, megismerni egymást és önmagukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük