Aktuális, Szakmai cikkek
Hozzászólás

Nyár a Meseerdőben

A Meseerdő Gyermekfelügyeleten – mint minden évben – idén nyáron is változatlan nyitvatartással várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Míg az év többi részében délelőttönként inkább kisebb gyerekek látogatják a felügyeletet, nyáron, az intézményi szüneteknek köszönhetően jellemzően a bölcsődékből és óvodákból érkezőktől hangos a szoba. Természetesen a folyamatos beszoktatás sem szünetel, szeretettel várjuk azokat a gyerekeket is, akik még nem jártak nálunk. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk és lehetőséget biztosítunk a szabadjáték kibontakozására, ugyanakkor a nevelési-, oktatási intézményekhez hasonlóan minden nap más-más foglalkozást tartunk a gyerekeknek. A tevékenységek során kiemelt figyelmet fordítunk a differenciálásra, hogy minden lurkónak a korához és fejlettségi szintjéhez igazodva nyújtson sikerélményt egy-egy tevékenység.

A két nevelési év közötti szünetben a már jól megszokott bölcsődei- és óvodai közeg helyett a gyerekek egy kevésbé ismert környezetben találják magukat. Mi, a gyermekfelügyeleten mindent megteszünk azért, hogy számukra könnyebb legyen az adaptáció a Meseerdőhöz, az itt dolgozó pedagógusokhoz, illetve a gyermekcsoport akár naponta többször is változó összetételéhez. Napjainkat a nevelési intézmények napirendjéhez igazítottuk, a társas szabályok és játéktípusok szintén igazodnak a gyerekek által már jól ismertekhez. A gyerekek nyugodt pihenését délután 13-15 óra között a hangulatos Bárány szobában biztosítjuk. Célunk ezekkel, hogy a nyári szünet végével a gyerekek zökkenőmentesen visszataláljanak a bölcsődébe, óvodába. A Meseerdő szobában étkeztetésre nincs lehetőségünk, ezért a gyerekeket igény szerint délelőtt és délután hűtést nem igénylő, bontatlan csomagolású, otthonról hozott vagy a kávézóból megvásárolt gyümölcspürével kínáljuk.

A nyári időszakban rugalmasabban tudjuk kihasználni a Bíbola foglalkoztató- és mozgásfejlesztő szoba adta lehetőségeket. Itt több érzékszervre irányuló, fejlődést támogató játékokat tudunk biztosítani. A Meseerdőben a nyár során – többek között – a taktilis érzékelés fejlődésének támogatására is kiemelt figyelmet fordítunk. Legyen az só-liszt gyurmázás, érzékelő korongokon való járás vagy bunker-építés, minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Nyáron a nagyobbak igényének köszönhetően, gyakrabban kerülnek elő a logikai gondolkodást fejlesztő játékok is. Emellett pedig továbbra is szem előtt tartjuk tevékenységeink és játékválasztásaink során a fenntartható nevelést, környezetbarát eszközöket.

A Meseerdőben 6 hónapos kortól 7 éves korig fogadjuk a gyerekeket. A beszoktatás folyamatosan történik, intézménybe még nem járó gyerekek esetén a beszoktatást egy előre egyeztetett időpontban fogadóóra előzi meg. A regisztráció a következő hétre vasárnap este 8 óráig lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.