Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Novemberi programok

Novemberben is sok-sok mesével, zenés és fejlesztő foglalkozással, Baba-mama Klubbal,  tanácsadással várunk benneteket a Belvárosi Közösségi Térben, illetve számos programlehetőséget is ajánlunk az V. kerületből. Íme novemberi ajánlónk!

Kiemelt programjaink

Csudamadár – november 10.

November 10-én ismét lesz Csudamadár Katával és Ancsával, akik mesélnek, zenélnek majd nektek. A csoport különböző korosztályokat és más-más élethelyzetben lévő embereket (időseket, édesanyákat) egyaránt megszólít, így intergenerációs találkozási pontként is szolgál.
Itt tudtok bejelentkezni!

Apa, ma játssz Te is! – november 13.

Vajon milyen magasra ugrat egy lovas? Hol készül a legfinomabb kása? Hová bújt a kismalac? Az énekes játékokkal mindent megmutatunk az apukáknak is havonta egyszer a Belvárosi Közösségi Térben. Itt tudtok bejelentkezni!

Baba elsősegély 3 éves korig – november 19-20.

Kiscsoportos, interaktív, megelőző szemléletű foglalkozásokra számíthattok, ahol gyakorlatot szerezhettek a kritikus helyzetek kezelésében (pl. lázgörcs – vérzés – mérgezés kezelése; légúti idegentest eltávolítása; eszméletlen állapot vizsgálata stb.) A megadott időpontok együtt vehetők igénybe, ezért kérünk benneteket, csak akkor jelentkezzetek, ha mind csütörtökön, mind pénteken itt tudtok lenni a megadott 3-3 órában! Itt tudtok bejelentkezni!

Világjáró mesekör – november 24.

Mostantól a mese nem csak a gyerekeké! A Világjáró Mesekörre minden hónapban egyszer várjuk a mesét hallgatni és mondani szerető felnőtteket! Ebben a hónapban a hosszú téli éjszakák világában merülünk el, arra próbálunk választ keresni, miként találhatjuk meg a fényt a sűrűsödő árnyak között. Itt tudtok bejelentkezni!

Kék Katica – november 17. és december 1.

A Kék Katica programra 5-7 éves gyerekeket várunk. Ancsa és Móni Németh Róbert kortárs költőnk gyerekeknek írt megzenésített verseit meseláncra fűzi, beleszőve az adott évszak hagyományait, szokásait, jellemzőit. Itt tudtok bejelentkezni!

Kismama masszázs és Szülés utáni regeneráció – november 27-étől újra!

November 27-étől újra elindul a Szülés utáni regeneráció programunk, amelyre már várjuk a jelentkezőket. A személyre szabott, egyéni foglalkozások január 27-éig tartanak majd (kivéve a téli szünet időszakát). Emellett 4 alkalmas Kismama masszázsra is várjuk a leendő édesanyákat, amely szintén november 27-étől indul.

Állandó programjaink

Baba-mama Klub – keddenként

Keddenként Kata és Ági izgalmas témákkal készül számotokra a Baba-mama Klub alkalmain. Novemberben arról beszélgetünk majd, hogy milyen hatással van a képernyő a gyerekekre, kell-e, s ha igen, miként lehet észszerű korlátozásokat bevezetni a digitális eszközökkel kapcsolatban a családban. Szóba kerül majd a játék – szükség van e az otthoni fejlesztésre, fejlesztőjátékokra, s a játékválasztás, játék elárasztás témájával már a az ünnepekre is készülünk. Itt tudtok bejelentkezni.

Jóga foglalkozások – szerdánként

Szerdánként ingyenes jóga órákkal várjuk az V. kerületi kismamákat, illetve az anyukákat és maximum 1 éves babájukat! Bármikor lehet csatlakozni a foglalkozásokhoz!

Ficánkoló – minden szerdán és pénteken

A játékos, komplex fejlesztő foglalkozás célja, hogy a Budapest V. kerületében élő fél évestől 3 éves korú kisgyermekeknek, a lehető legkorábbi életszakaszban, szakszerű, magas színvonalú és térítésmentes fejlődést biztosítsunk. A kiscsoportos foglalkozás (maximum 5 fő) során mozgunk, ritmizálunk, keresünk, kutatunk, építünk! Itt tudtok bejelentkezni a szerdai és pénteki foglalkozásokra.

Belvárosi Ringató – csütörtökönként

A csütörtöki foglalkozáson az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján. Gáll Viki szeretettel várja már a néhány hónapos gyerekeket is, és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsikkel, oldott, szeretetteli légkörben. Itt tudtok bejelentkezni.

Harangjáték – keddenként

A kisgyermekeknek harmonikus kapcsolatára van szükségük az őket gondozó, nevelő, szerető szülővel. Ennek a kapcsolatnak mélyítését segítik a heti egy alkalommal szervezett foglalkozások, melyek lehetőséget kínálnak az édesanyáknak gyermekükkel való kapcsolatuk továbbfejlesztésére, elmélyítésére zenehallgatás, éneklés közben improvizatív szabad mozgással, képi megjelenítéssel Kokas módszer alapján. Itt tudtok bejelentkezni.

Hordozási tanácsadás és Hangolódó – hétfőnként és szerdánként

Novembertől ismét elindultak Segesdi Edina tanácsadásai. Akár a megfelelő hordozó választással kapcsolatban kérdeznétek vagy a babás időszakra szeretnétek ráhangolódni, keressétek bizalommal. Itt találjátok a részleteket és a jelentkezéshez szükséges linkeket.

Egyéb kerületi események

Véradás egész novemberben, csütörtökönként a Vöröskeresztnél

Naponta 1600-1800 véradóra van szükség Magyarországon, sajnos azonban a koronavírus-járvány alatt ennél kevesebben nyújtanak ilyen jellegű segítséget a betegeknek. Akik tehetik, novemberben minden csütörtökön 12 és 18 óra között véradással segíthetnek a Magyar Vöröskereszt Székházában, az V. kerület, Arany János utca 31. címen. Részletek itt.

Vízipók-csodapók – Puskin, november 14., 10:00

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Világjáró gyerekek: Mexikó – november 14., online program

Novemberben egy messzi-messzi országba, Mexikóba látogathattok. Ismerkedjünk meg ezzel a csodálatos országgal, az alebrijes figurákkal, ezekkel az izgalmas formákat és színeket öltő csodalényekkel, és ünnepeljük együtt a Día de Muertost, azaz a halottak napját. Készíthettek majd kaktuszt, dobot és álarcot – sőt a papírmasé készítés csínját-bínját is elleshetitek. A program online kerül megrendezésre, az események a Galéria Facebook-oldalán követhetők.

Kutatók Éjszakája – Petőfi Irodalmi Múzeum, november 27.

Idén is megrendezik a Kutatók Éjszakáját, melynek keretében a Petőfi Irodalmi Múzeumba látogatók betekintést nyerhetnek az Ady Endre- és Móricz Zsigmond-levelezés sajtó alá rendezésének rejtelmeibe, és megtekinthetik a Petőfi Irodalmi Múzeum és a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet féltve őrzött kincseit a gyűjteményi raktárakban.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás – Puskin, november 29., 10:00

A Nótás Mikulás című előadásban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.