Aktuális, Havi programajánló
Hozzászólás

Novemberi programok

November 20-án lesz egy éve, hogy intézményünk megnyitotta kapuit. Ebben a hónapban is sok-sok mesével, tánccal, zenével, mozgással, alkotással és beszélgetésekkel várunk benneteket. Ismét lesz Világjáró Mesekör, Apa Akadémia ezúttal egy workshoppal, Családi Ringató, Szülőszemmel beszélgetőkör, Kismama jóga, Fairyland Fun és még sok minden más is.

Kiemelt programjaink

November 10-én nyitva vagyunk!

A november 10-ei, szombati munkanapon nyitva van játszószobánk, ahova szeretettel várunk benneteket!

Apa, ma játssz Te is! – Családi Ringató

Ebben a hónapban 16-án lesz a Családi Ringató. Péntek délután 17 órától reméljük, hogy az apukák is tudnak csatlakozni a programhoz, így mondókákkal, énekléssel, közös programmal indulhat a hétvége. Természetesen a nagyszülőket, családtagokat is szeretettel várjuk. Itt tudtok jelentkezni, a Facebook eseményhez pedig itt csatlakozhattok!

Világjáró mesekör

November 21-én, felnőtteknek szóló meseestünkön kötetlen, családias hangulatban mesélünk, mesét hallgatunk és együtt gondolkodunk a mesék kapcsolódásáról felnőtt életünkhöz. Részletek és jelentkezés itt. A Facebook eseményhez itt tudtok csatlakozni!

Apa Akadémia: Válás elválás nélkül – workshop

November 27-én 17:30-tól ezúttal nem előadással, hanem egy workshoppal készül Léder László. Mit tehetünk apaként azért, hogy megelőzzük saját családunk szétesését? És mit tehetünk akkor, ha bekövetkezett a legrosszabb és gyermekeinktől külön élve kell a mindennapokban elég jó apaként megfelelnünk? Közösen keressük a legjobb technikákat mind a válásmegelőzésre, mind pedig a különélő apák gyermeknevelési problémáinak megoldására. Várunk benneteket, november 20-áig jelentkezzetek be itt!

Családszervezetek III. Adventi Jótékonysági Vására

A Fiatal Családosok Klubja immár harmadik alkalommal szervezi meg Családszervezetek Adventi Jótékonysági Vásárát a Millenárison december 1-jén 10 és 16 óra között, amelyhez idén több mint 30 segítő civil szervezet, cég és magánszemély csatlakozott. A vásáron befolyt összeggel a siket és nagyothalló gyermekkel, szülővel élő családokat fogják támogatni. A Belvárosi Közösségi Tér is részt veszt a jótékonysági eseményen. Látogassatok meg minket és támogassátok vásárlásotokkal a Jel Alapítványt!

Családi mesedélután szenior mesemondókkal és szenior mesemondó program

Szenior mesemondóink várják a családokat mesékkel, énekkel, játékkal, kézműveskedéssel legközelebb december 5-én. Részletek és bejelentkezés itt. Várjuk emellett szenior mesemondóinkat hétről hétre csütörtök délelőtt 10 és 12 óra között mesemondó csoportunkba. Itt lehet jelentkezni!

Állandó foglalkozásaink

Belvárosi Ringató egy különleges vendéggel

Novemberben két alkalommal, november 15-én és 22-én, a 9:45-ös Ringató foglalkozásokon az alapítóval, Gróh Ilonával is találkozhattok. Kérjük a nagyszülőket, hogy ők is csatlakozzanak hozzánk, és énekeljünk és mondókázzunk közösen ezeken a napokon, de természetesen máskor is szeretettel várjuk őket! Itt tudtok jelentkezni.

Kismama jóga

Kismama jógánkra várjuk a már 14. hetet betöltött kismamákat. Egészséges várandósságra, könnyű szülésre, a szülést követő gyors regenerációra vágysz? Szeretnél egy érzékeny, gyöngéd és szoros kötődésen alapuló kapcsolatot kialakítani kisbabáddal? Bármikor csatlakozhatsz hétfő koraesti csoportunkhoz. Részletek és jelentkezés itt.

Szülőszemmel beszélgetőkör

Novemberben a nevelési elvekről és biztonságos keretekről, decemberben a tágabb és szűkebb családi értékrendekről, januárban pedig a családi elvárásokról lesz szó. A program folyamatos, bármikor lehet csatlakozni! Részletek és jelentkezés itt.

Fairyland Fun (in English)

Children aged 5 to 7 are welcomed to join the Fairyland Fun occasions on Tuesday afternoons, where we discover the world of tales through interactive adventures week by week. The program is for English-speaking kids of bilingual families living in the district. For more information and registration please click here.
A kerületben élő kétnyelvű családok 5-7 éves gyermekeit várjuk angol nyelvű foglalkozásunkon kedd délutánonként, ahol interaktív módon kalandozunk hétről hétre a mesék világában! Olyan gyerekeknek ajánljuk a programot, akik már beszélnek angolul. Részletek és jelentkezés itt.

MiniManó tánc, Járd el a táncot! és Családi táncház

A Minimanó Tánc hétfőnként játékos foglalkozással várja a 2-3 éves gyermekeket, ahol tánc formájában levezethetik a nagy mozgásigényüket, fejleszthetik mozgáskoordinációjukat. Részletek és jelentkezés itt. Az 5 év feletti korosztályt pedig szerda délutánonként táncoltatja meg Bányainé Makói Judit. A nagyobbaknak szóló Járd el a táncot! foglalkozásra itt tudtok jelentkezni! Családi táncház legközelebb december 4-én lesz!

Totyogó

Ismét vár a Totyogó baba-mama klub, ahol szakemberekkel és egymással is megoszthatjátok  szülőséggel járó tapasztalataitokat Szirtes-Szabó Katával és Kökényesi Ágival. Részletek és jelentkezés itt.

Csicsergő Énekes Óvoda

A legkisebb óvodások számára keddenként Hazay Ancsa Csicsergő Énekes Óvodával készül, ahol a gyerekek zenei képességeinek fejlesztése történik játékos módon, illetve egy szülő (vagy más hozzátartozó felnőtt) részt vesz a foglalkozáson. Részletek és jelentkezés itt.

Hordozási tanácsadás

Segesdi Edina szerdánként tart tanácsadást 9 és 12 óra között a Mérleg utcában, amire szintén be kell jelentkezni. Részletek és jelentkezés itt.

Gyermekfelügyelet ősszel is!

 

Ősszel is vár benneteket gyermekfelügyeletünk 6 hónapos kortól kisiskolás korig, kortól függő időtartamra. Részletek és jelentkezés itt.

Egyéb kerületi események

Hajótöröttek kiállítás – Deák 17 Galéria, november 7-étől

A kiállítás Szeiler Péter Hajótöröttek című, 6-10 éves korosztály számára készülő, animációs filmsorozatát járja körül. A képes forgatókönyvek, látvány- és figuratervek mellett betekintést nyújt az animációs filmkészítés folyamatába és bemutatja azokat a szerszámokat, tárgyakat, eljárásokat is, amik segíthetnek átvészelni egy hajótörést, és amik az alkotókat is inspirálták a film készítése során. Megtekinthető: 2018. november 7. – december 15. (keddtől péntekig: 10:00-18:00 szombaton: 9:00-13:00).

Budapesti Karácsonyi Vásár – Vörösmarty tér, november 9-étől

Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a 20. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat  november 9. és január 1. között a Vörösmarty téren.

Téli PagonyFeszt – Mese, zene, báb és könyvek – Petőfi Irodalmi Múzeum, november 24., szombat 10:00-14:00

Lesz színházi előadás, bábszínház, koncert, játékok, kézműves foglalkozások, felolvasósarok és még sok-sok meglepetés is a PIM-ben a Téli Pagonyfeszten. 10 órakor fellép a Rutkai Bori Banda is.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás – november 25., vasárnap 10:00 és 12:00

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.