Aktuális, Havi programajánló, Híreink
Hozzászólás

Novemberi programajánló

November minden évben különleges hónap a Belvárosi Közösségi Tér életében: ilyenkor ünnepeljük születésnapunkat, idén 5 évesek leszünk!
Újabb csoportjaink indulnak, kisbabás családoknak ajánljuk figyelmébe a Babamasszázs oktatást és a Baba- és kisgyermek elsősegély-tanfolyamot.

A Varázsmanó pszichodráma csoport még várja a nagycsoportos, iskola előtt álló óvodásokat! Lassan a feléhez érkezik a nyolcalkalmas Mesejáró, ehhez akár hetente lehet csatlakozni, és újra indul a KisMaszat alkotó-fejlesztő mesecsoport is.
Felnőtteknek szóló programjaink palettája is bővül, havonta vár új könyvklubunk, a Könyvkuckó! Kreatív önfejlesztő foglalkozásunkra, a Most én jövök!-re alkotva kikapcsolódni vágyó felnőtteket várunk.
Az apákat egy újabb programmal szeretnénk mozgósítani, az Apa meg én 2 alkalommal, szombati napokon nyújt lehetőséget arra, hogy az apukák minőségi időt tölthessenek gyermekeikkel, és továbbra is minden hónapban lesz Apa, ma játssz te is!
Mozgalmas – izgalmas lesz a november, olvassátok Hírlevelünket, és gyertek, ünnepeljetek velünk!

Induló zárt csoportjaink

Zárt csoportjainknál vegyétek figyelembe, hogy az elköteleződés a foglalkozássorozat egészére szól!

Babamasszázs – november 9-től 5 héten át, 10.30-11.30

Meghitt, örömteli pillanatokkal ajándékoz meg téged és kisbabádat a Babamasszázs. A csecsemők testi-lelki fejlődését szolgálja a sok simogatás és az ezáltal létrejövő különleges kapocs. Ennek köszönhetően egyre jobban megértheted jelzéseit, és hatékonyabban tudsz segíteni a nehéz helyzetekben. A Babamasszázs számos pozitív hatásáról korábbi cikkünkben olvashattok. Tapasztald meg ezt a különleges élményt, gyere el kisbabáddal, és hangolódjatok egymásra! Még néhány jelentkezőnek van hely, itt tudtok regisztrálni.

Baba és kisgyermek elsősegély tanfolyam – november 8. és 15.

Sajnos idén már csak várólistára tudtok jelentkezni, de bízunk benne, hogy a sikerre tekintettel jövőre is elindíthatjuk Baba és kisgyermek elsősegély tanfolyamunkat, ahol alapvető, ám életbevágó információkkal gazdagodhattok. Kipróbálhatjátok, hogyan tudtok vészhelyzetben gyorsan és megfelelően cselekedni, megtudhatjátok, mikor kell mentőt hívni, mi legyen a házi patikában, az autóban. A képzésről és az azt vezető Velkei Éváról itt olvashattok, jelentkezni várólistára itt tudtok!

Varázsmanó pszichodráma – hétfő 9.00-10.00

A pszichodráma játszva készíti fel a gyerekeket az élet kihívásaira. A módszer alkalmas arra, hogy a gyerekeket átsegítse olyan nehéz életszakaszokon, mint az iskolakezdés, testvérszületés, válás, vagy egy hozzátartozó elvesztése. Szakemberek segítik őket abban, hogy a csoportos játékban elsajátítsák a megfelelő konfliktuskezelési technikákat. Ezáltal fejlődik problémamegoldó képességük, erősödik önbizalmuk, önérvényesítő képességük, oldódik feszültségük. A csoportokhoz kapcsolódó szülőkonzultációkon átbeszéljük, mire van szüksége gyermeketeknek. A foglalkozásról bővebben olvashattok honlapunkon! Nagycsoportos, iskolába készülő gyerekeknek szóló pszichodráma csoportunkba még várjuk a jelentkezőket!

Nyitott csoportjaink, foglalkozásaink

Az alábbi csoportokhoz bármikor csatlakozhattok, ám minden alkalommal regisztrálni szükséges honlapunkon, a foglalkozás oldalán!

Kismaszat – november 7-től, 17.00-18.00

Mivel lehet egy izgő-mozgó 3-5 évest lekötni? A tél közeledtével egyre korábban sötétedik odakint, hamarabb zárnak a játszóterek. A KisMaszat foglalkozáson ötleteket kaphattok, mivel tudjátok lefoglalni csemetéteket. Mesélünk, mondókázunk, alkotunk, maszatolunk, csupa olyan mókában lesz részetek óvodásotokkal, amit aztán otthon is könnyedén bevethettek! Gyertek, érezzétek jól magatokat, és vigyétek haza a sok hasznos tippet! A 14 alkalmas foglalkozásra minden héten be kell jelentkezni, itt!

Könyvkuckó – november 7., 10.30-11.30 és november 16. 17.00-18.30

Olvassunk együtt! Most éppen egy izgalmas, sokoldalú novelláskötetet vettünk a kezünkbe, és hívunk benneteket, hogy olvassátok el ti is, meséljétek el, benneteket mi ragadott meg a könyvben! Csodálkozzunk rá együtt, hogy mennyi arca, élete van egy könyvnek! Hétfő délelőtt V. kerületi lakosokat várunk, honlapunkon regisztrálhattok a Könyvkuckóra!
Szerda délutáni Kávéházi Könyvkuckónkat nem csak kerületi lakosok látogathatják, kérjük, e-mailben jelezzétek, ha ekkor érkeznétek, a szirtes.kata@segitokezek.com e-mail címen!
Novemberi könyvünk: Marie Aubert – Ha történne valami

Mesejáró – november 9., 17.00-18.00

Ne lepődjetek meg, ha gyermeketek szerda esténként újabb ajándékkönyv-ötletekkel áll elő a közelgő ünnepekre! A Mesejárón ugyanis felolvasunk egy-egy izgalmas meserészletet, majd a főhős kalandjait követve játszunk, alkotunk. Ezután nem csoda, ha nem tudnak ellenállni a Graffalónak, Tüköry Lédának, Rumininek, vagy éppen két kis dinó kalandjainak. Még 4 alkalommal ismerkedhetnek a 6-9 éves gyerekek a műmesék világával, egy-egy alkalomra külön bejelentkezés szükséges honlapunkon.

Most én jövök! – november 11., 16.30-19.30

Lassítanál? Kiszállnál az állandó pörgésből? Most te jössz, te leszel a középpontban! Ezúttal az alkotás segíti majd az elmélyülést – egy új szemszögből vizsgálhatod meg jelenlegi életedet, találhatod meg mindennapjaidban az örömöt, és a választ arra, hogy mire is van szükséged. Gyere és találkozz önmagaddal! A csoportról bővebben itt olvashatsz, várjuk jelentkezésed!

Apa, ma játssz te is! – november 25., 17.00-17.45

A csillogó gyermekszemek minden gondra, bajra gyógyírt jelentenek! Havonta egyszer az apák kapnak ízelítőt abból, hogy milyen öröm az gyermeküknek, ha játék közben egymásra hangolódnak, egy ritmusban mozognak, énekelnek. Az élményt hazaviszitek, otthon bármikor megismételhetitek. Tapasztaljátok meg, hogyan formálódik gyermeketek a zenei élmény hatására! Az Apa, ma játssz te is! foglalkozásaira itt tudtok bejelentkezni.

Apa meg én – november 26. és december 3., 9.00-16.00

Az ünnepi készülődés előtt az anyák biztosan hálásak lesznek, ha az apák egész napos programra viszik a gyerekeket! Az Apa+én csapata jóvoltából garantált a jó szórakozás, a minőségi együtt töltött idő!
Novemberben a Néma Bagoly Varázslóiskolában kémcsövek, varázslópálca, varázsigék segítik a tanoncok útját a Varázsló diplomáig. Feltétel: iskoláskor elérése és apa jelenléte.
Decemberben az óvodások is átléphetik apukájuk társaságában az ajándékgyár küszöbét, ahol együtt segíthetnek Mikulás Manóit tehermentesíteni.
A programokról többet tudhattok meg innen.

Egyéb események

Családi mesedélután nov.10., 16.30-18.00

A családi mesedélután elnevezése nem csupán a résztvevőkre utal, hanem az itt jelenlévő családias hangulatra, az otthonosság érzésére is. Mindez köszönhető többek között annak, hogy több generáció is jelen van: szenior mesemondóink mondanak el egy-egy történetet, ezután a gyerekekkel mondókázunk, énekelünk. Minden egy-egy esemény, évszak, ünnepkör köré szerveződik, a kreatív foglalkozás is ehhez kapcsolódik. Novemberben a hónaphoz kapcsolódó misztikus-titokzatos hangulatot hozzuk el nektek egy viccesen hátborzongató mesével. Az eseményről honlapunkon olvashattok.

Világjáró Mesekör – november 23., 18.15-19.15

Havonta egyszer a felnőtteket várja az élőszavas mesemondás varázsa! A mesék mindenkinek tartogatnak meglepetéseket, minden korosztálynak van üzenetük. Az életről szóló mesékkel bejárjuk a világot, hallgassátok őket nyitott szívvel! Novemberben egy varázslatos csángó népmese segítségével szegődünk a tündérek nyomába, s megnézzük, mit tudnak a mesék a felnövésről, saját út megtalálásáról és arról, anyaként hogyan tudjuk segíteni gyermekeinket saját akaratuk, útjuk megtalálásában.
A Világjáró Mesekörre nem csak kerületi lakosokat várunk, itt olvashattok róla többet!

Bubu éneke CD – bemutató – November 24., 16.30.

“Vajon van-e szebb érzés, mint az anyai szeretet? És vajon van-e ennek szebb, meghittebb megnyilvánulása, mint amikor az édesanya kisgyermekének énekel, miközben altatja?” – Ha megtapasztaltátok már ezt az élményt, most valószínűleg elmerengve mosolyogtok, miközben melegséggel telik meg a szívetek. Krum Enikő és Peltzer Ferenc klasszikus szerzők és különböző népek altatódalait gyűjtötték csokorba, hogy ezt az élményt bárhol, bármikor visszaidézhessük, és hogy az altatódalok hagyománya ne vesszen el.
Ezt a gyűjteményt Rendezvénytermünkben fogják bemutatni november 24-én, a CD-t aztán meg is vásárolhatjátok majd. Gyertek, hallgassátok velünk a gyönyörű dallamokat, minden korosztályt szeretettel várunk!

Kávézói beszélgetés – A testkontaktus jelentősége és hatásai szülés/születés után – 2022.11.29., 16.00-18.30

Miért fontos a szülés/születés után a testkontaktus babádnak és neked? Mennyi és milyen legyen az a bizonyos testkontaktus? Milyen jótékony hatásai vannak hosszútávon az apára nézve is? Miben és hogyan segítheti a hordozás a mindennapjaitokat? – Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ. A találkozón különböző hordozóeszköz-típusokat ismerhettek meg, tapogathatjátok, felpróbálhatjátok azokat, így saját tapasztalattal gazdagodhattok ezen a téren is. Ha pedig már van saját hordozóeszközötök, akkor elhozhatjátok, és megnézhetjük közösen azt is!
Szeretettel várunk benneteket egy kötetlen beszélgetésre a Belvárosi Közösségi Tér Specialty Kávézójába!

5 éves az intézmény – november 21.

November 20-án ünneplik világszerte a Gyermekjogi Világnapot, mely egyben a Belvárosi Közösségi Tér születésnapja is. Ezen a napon számos intézmény kékben pompázik, ami az Unicef színe. Ilyenkor mi is kékbe öltözünk, és kék meglepetésekkel várunk benneteket. A hozzánk ellátogató gyerekek aznap kis ajándékot kapnak, legutóbb vidám kék madárkákkal okoztunk örömet. A Meseerdő Gyermekfelügyeleten könnyen érthetően beszélgetnek a gyermekjogokról, és ezzel kapcsolatos kreatív foglalkozások is lesznek. A kávézó kínálata csak ezen a napon egy kék finomsággal is bővül. Ezenkívül a gyerekeket rajzolni hívjuk: várjuk a gyermekrajzokat, „Ezért szeretem a Belvárosi Közösségi Teret” címmel. A felnőtteket pedig a közösségi oldalunkon hívjuk majd játékra, figyeljétek Facebook-oldalunkat!

Belvárosi programok


A Deák17 Galéria Világjáró gyerekek programsorozatának novemberi állomása Görögország lesz. November 19-én megismerkedhettek az ókori és modern görög szokásokkal, a görög istenekkel, és mitológiával. De lesz hangszerbemutató, tánc, kreatív foglalkozás is.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudtok jelentkezni.


Voltatok mostanában a Hold utcában? Tudjátok, mi nyílt az egykori piac helyén? Érdemes ellátogatni, igazán egyedülálló, elragadó látványban lesz részetek, ha megnézitek a világ első fényművészeti múzeumát. Részletes beszámolót olvashattok róla itt, valamint látogassatok el a múzeum honlapjára!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.