Aktuális, Tábor
Hozzászólás

Naponta változtak az évszakok a Varázskavics táborban

Mozgalmas, kalandokkal teli hetet zártak a Belvárosi Közösségi Tér Varázskavics Táborának 9-11 éves résztvevői. Ez volt idei utolsó táborunk, ahol a gyerekek minden energiájukat bevetették, próbára téve a felnőtteket. 

Nem adtunk esélyt az unalomnak, szabadságra küldtük a pihenést, mindent beleadtunk: drámáztunk, játszottunk, fociztunk, alkottunk, mindezt megállás és szünet nélkül.

A tábor tematikája szerint naponta más évszakban találtuk magunkat. Ehhez igazítottuk aznapi drámajátékunk történetét, illetve a délutáni kézműves foglalkozás kreatív tevékenységét is. Így eshetett meg, hogy az egyik játékban a szünidő kezdetén valakik elrabolták a szülőket, vagy éppen a gonosz Télanyó ármánykodásainak köszönhetően nyoma veszett Télapónak.

Szerencsére a gyerekek bármilyen bőrbe bújtak is, talpraesetten, bátran eredtek a rejtélyek nyomába, és mindig sikerrel szálltak szembe az ellenséggel. Az sem ment ki a fejükből, hogy a mesékben bármi megtörténhet: elképesztő varázstárgyak és (varázs)erők birtokába jutottak, állatok nyelvén beszéltek, kézzel tüzet varázsoltak, teleportáltak, vagy éppen hatalmas erővel rendelkeztek.

Délutánonként, ha épp időnkbe belefért, és a hőség is lehetővé tette, a játszótérre mentünk, ahol focimeccs vette kezdetét, és arról is gondoskodtak a táborozók, hogy a hinta ne álljon meg, amíg a közelben vagyunk.

A kézműves foglalkozás a nap legcsendesebb időszaka volt. Mindenki élvezettel vetette bele magát a festésbe, ragasztásba, vagy éppen a papírgombócok gyúrásába. A gyerekek keze nyomán fantasztikus amulettek, tetszetős öröknaptárak, színes papírsárkányok keletkeztek, esténként papírlámpásaik emlékeztetik őket a tábori kalandokra. A szülőkre gondolva öko-szemléletben használt irodai papír és virágmag összegyúrásával készítettünk meglepetést, ezt elültetve még jövőre is megmarad a tábor szelleme mindenki otthonában.

A záróeseményen a családok együtt is játszhattak, alkothattak. Elkészítették saját családi címerüket, közös tulajdonságokat gyűjtöttek, és kipróbálhatták, milyen jelmezbe bújni, átlényegülni.

Tartalmas, kalandos hetet zártunk, mindenki élményekkel feltöltve távozott, és sokan már a jövő évi találkozást tervezték az itt megismert új barátokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.